Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Сорвіно, Пол


Фото

План:


Введення

Пол Ентоні Сорвіно ( англ. Paul Anthony Sorvino ; Рід. 13 квітня 1939 ( 19390413 ) , Бруклін, Нью-Йорк) - американський актор. Батько актриси Світи Сорвіно і актора Майкла Сорвіно. Найбільш відомий за ролями Полі Сісеро у фільмі " Славні хлопці "і сержанта Філа Серетта в телевізійному серіалі" Закон і порядок ".


1. Біографія

Пол Сорвіно народився 13 квітня 1939 в Нью-Йорку, в сицилійської сім'ї, мати - вчителька музики, батько - виконроб. [1]

В 1956 закінчив вищу школу Лафайетт, де вчився в одному класі з американським актором Пітером Максом. Пізніше вступив в Американську музичну і драматичну академію і закінчив її з успіхом. [2]

Успіх прийшов до актора досить пізно, в 1990, коли вийшов фільм Мартіна Скорсезе " Славні хлопці ", де він зіграв гангстера Пола Сісеро.

Після цього пішли ролі у фільмах " Ніксон "," Ромео + Джульєтта "," Ріпо!Генетична опера ".

За сорокарічну кінокар'єру (з 1970 по 2010 рік) Стать знявся більш ніж у 120 фільмах, і продовжує роботу в кіно донині.


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1970 ф Де Поппа? Where's Poppa? власник будинку "Гаса і Грейс" /
1971 ф Паніка в Нідл-Парку The Panic in Needle Park Самюельс /
1973 ф З шиком A Touch of Class Уолтер Менкес /
1973 ф День дельфіна The Day Of The Dolphin Кертіс Махоні /
1974 ф Король Лір King Lear граф Глостер /
1974 ф Гравець The Gambler Хіпс /
1975 ф Ангел і великий Джо Angel and Big Joe Великий Джо /
1976 ф Прямо зараз I Will, I Will ... for Now Лу Спрінгер /
1977 ф О Боже! Oh, God! преподобний Віллі Вільямс /
1978 ф Брати по крові Bloodbrothers Льюїс Чуббі де Коко /
1978 ф Повільний танець у великому місті Slow Dancing in the Big City Лу Фрідландер /
1978 ф Пограбування Брінкса The Brink's Job Джаз Маффи /
1979 ф Знайти і втратити Lost and Found Рейлі /
1980 ф Розшукує Cruising капітан Едельсон /
1981 ф Червоні Reds Луїс Фрайна /
1982 ф Мелані Melanie Уолтер /
1982 ф Я, суд присяжних I, the Jury детектив Пет Чемберс /
1982 ф Той самий чемпіонат That Championship Season Філ Романо /
1984 ф Таємне життя моєї матері My Mother's Secret Life Макс /
1985 ф Виживання Surviving Харві /
1985 ф Льодовий Chiller преподобний Пенні /
1985 ф Смачна дрянь The Stuff полковник Малкольм Громмет Спірс /
1986 ф Халепа A Fine Mess Тоні Паццо /
1990 ф Дік Трейсі Dick Tracy Ліпс Менліс /
1990 ф Славні хлопці Goodfellas Пол "Полі" Сісеро /
1989 ф Сухий білий сезон A Dry White Season Йен МакКензі /
1990 ф Новачок The Freshman Карміні Сабатіні /
1991 ф Кошмар Nightmare лейтенант Уіллман /
1991 ф Ракетник The Rocketeer Едді Валентайн /
1994 ф Паралельні життя Parallel Lives Ед Старлінг /
1994 ф За законом вулиць Backstreet Justice капітан Філ Джіаруссо /
1995 ф Ніксон Nixon Генрі Кіссінджер /
1996 ф Ромео + Джульєтта Romeo + Juliet Фульхенціо Капулетті /
1996 ф Італійські коханці Love Is All There Is П'єро Малачічі /
1997 ф Гроші вирішують все Money Talks Тоні Кіпріану /
2001 ф Агент по кличці Спот See Spot Run Сонні Талія /
2003 ф Мамбо Італьяно Mambo Italiano Джино Барберіні /
2008 ф Ріпо!Генетична опера Repo! The Genetic Opera Ротті Ларго /
2009 тф Малюк Санта 2 Santa Baby 2 Санта Клаус

3. Нагороди та номінації

  • 1996 - номінація на премію " Гільдії кіноакторів США за кращий акторський склад ".
  • 2001 - премія "Award of Excellence" на фестивалі "Bearfest - Big Bear Lake International Film Festival".
  • 2001 - премія "Lifetime Achievement Award" на фестивалі "Ft. Lauderdale International Film Festival".
  • 2003 - премія "Los Angeles Italian Film Awards" "Outstanding Achievement Award".
  • 2007 - премія "Wild Rose Independent Film Festival" "Кращий актор" за фільм "Привіт з узбережжя".

Примітки

  1. Paul Sorvino - www.filmreference.com/film/99/Paul-Sorvino.html
  2. Paul Sorvino: Biography - movies.yahoo.com/movie/contributor/1800020837/bio

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Пол
Пол (ім'я)
Беттані, Пол
Бігала, Пол
Неш, Пол
Ревір, Пол
Лотербур, Пол
Екман, Пол
Скоулз, Пол
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru