Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Стерджес, Джон



Джон Стерджес
John Sturges
Ім'я при народженні:

Джон Еліот Стерджес

Дата народження:

3 січня 1910 ( 1910-01-03 )

Місце народження:

Оук-Парк, США

Дата смерті:

18 серпня 1992 ( 1992-08-18 ) (82 роки)

Місце смерті:

Сан-Луїс-Обіспо, США

Громадянство:

Flag of the United States.svg США

Професія:

режисер

IMDb :

ID 0836328

Джон Еліот Стерджес ( англ. John Eliot Sturges ; 3 січня 1910, Оук-Парк - 18 серпня 1992, Сан-Луїс-Обіспо) - американський режисер.


Біографія

Джон Стерджес починав кар'єру в кіно як монтажер в 1932. Під час Другої світової війни служив у Повітряному корпусі армії США, де вперше спробував себе в якості режисера документального кіно. Режисерський дебют в ігровому кіно відбувся в 1946. Став відомий завдяки вестерну " Поганий день в Блек Роке ", за який був номінований на премію" Оскар "і на" Золоту пальмову гілку " Каннського кінофестивалю. В 1960 зняв вестерн " Чудова сімка "- рімейк" Семи самураїв " Акіри Куросави. Крім вестернів, можна відзначити драму " Старий і море "(за однойменною повістю Ернеста Хемінгуея), бойовики про Другу світову війну " Великий втеча "і" Орел приземлився ". після 1976 року кіно не знімав. Був двічі одружений.


Фільмографія

  • 1946 - / The Man Who Dared
  • 1946 - / Shadowed
  • 1946 - / Alias ​​Mr. Twilight
  • 1947 - / For the Love of Rusty
  • 1947 - / Keeper of the Bees
  • 1947 - Тандерболт: історія штурмовика / Thunderbolt
  • 1948 - / The Sign of the Ram
  • 1948 - / Best Man Wins
  • 1949 - The Walking Hills
  • 1950 - Чудовий янкі / The Magnificent Yankee
  • 1950 - The Capture
  • 1950 - Таємнича вулиця / Mystery Street
  • 1950 - Right Cross
  • 1951 - Добра леді / Kind Lady
  • 1951 - The People Against O'Hara
  • 1951 - It's a Big Country
  • 1952 - The Girl in White
  • 1953 - Jeopardy
  • 1953 - Fast Company
  • 1953 - Втеча з форту Браво / Escape from Fort Bravo
  • 1955 - Поганий день в Блек Роке / Bad Day at Black Rock
  • 1955 - Underwater!

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Джон
Ді, Джон
Ву, Джон
Ді, Джон
Ло, Джон
Драйден, Джон
Уиклиф, Джон
Тові, Джон
Дерек, Джон
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru