Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Страхів, Данило Олександрович



План:


Введення

Данило Олександрович Страхов (нар. 2 березня 1976 в Москві, СРСР) - російський актор театру і кіно.


1. Біографія

Данило Страхов народився в родині, яка не має ніякого відношення до кіно. Батько - Олександр Страхов - російський поет, філолог, етнолінгвіст (живе в США, в Бостоні), мати - психотерапевт, приватний практик. Батьки не чинили ніякого тиску на сина, і Данило вільний був вибирати те, що йому було цікаво, а цікавим для нього був театр.

В 1993, закінчивши середню школу № 734, Даниил вступив до школу-студію МХАТ. Провчившись рік у Авангарду Леонтьєва, він потім перевівся в Щукінське училище на курс Євгенія Рубеновіч Симонова.

В 1996, будучи студентом, Данило Страхов дебютував у кіно. Він знявся в епізодичній ролі у фільмі-гротеску Бориса Бланка " Кар'єра Артуро Уї.Нова версія "за однойменною повістю Бертольда Брехта.

Після закінчення училища актора запросили в Театр ім. Гоголя на головну роль Миколи Аблеухова в виставу "Петербург" за романом А. Бєлого.

З 2001 по 2003 рр.. та з 2009 р. Страхов грає в театрі на Малій Бронній.

З 2000 року Д. Страхов знімався в телевізійних серіалах: "Маросейка, 12", "П'ятий кут", "Головні ролі", "Завжди говори завжди", " Бригада "," Жіноча логіка-2 "," Євлампія Романова "," Діти Арбата "та ін У 2003 - 2004 рр.. виконав одну з головних ролей в телевізійному романі " Бідна Настя "(барон Корф). Широку популярність акторові принесла роль юного Штірліца (радянського розвідника Максима Максимовича Ісаєва) у серіалі Сергія Урсуляка "Ісаєв", 2009.

Одружений на актрисі Марії Леонової.


2. Театральні роботи


3. Фільмографія

  1. 1996 - Кар'єра Артуро Уї.Нова версія - Інна
  2. 1999 - Будьмо знайомі! - Вадим
  3. 2000 - Маросейка, 12. Ставок більше немає - Толік Шаткевіч
  4. 2001 - Новорічні пригоди - Сергій
  5. 2001 - П'ятий кут - Едік
  6. 2001 - Північне сяйво - Вадим
  7. 2001 - Сищики - Славік, він же Едік, він же Лелик "Натура" (серія "Зниклий Адоніс")
  8. 2002 - Бригада - Віталій Сухотскій
  9. 2002 - Віліс - Менеджер
  10. 2002 - Головні ролі - Сенді
  11. 2002 - Жіноча логіка-2 - Дмитро Ткаченко
  12. 2003 - Завжди говори "Завжди" - Дмитро Грозовський
  13. 2003 - Євлампія Романова: Манікюр для небіжчика - Михайло Романов
  14. 2003 - Краще місто Землі - Антон
  15. 2003 - 2004 - Бідна Настя - Володимир Корф, барон
  16. 2004 - Завжди говори "Завжди" -2 - Дмитро Грозовський
  17. 2004 - Діти Арбата - Юрій Шарок
  18. 2004 - Звіздар - Віктор Костромітін
  19. 2004 - Торгаші - Микита Ікушкін
  20. 2005 - Талісман кохання - Данило Дронов
  21. 2006 - Завжди говори "Завжди" -3 - Дмитро Грозовський
  22. 2006 - Грозові ворота - старший лейтенант Панкратов
  23. 2006 - Спекотний листопад - Олег Радін
  24. 2006 - Перегін - капітан Лісневський Сергій Михайлович, начальник аеродрому
  25. 2007 - Джоконда на асфальті - Кирило
  26. 2007 - Любов на вістрі ножа - Олександр Логінов
  27. 2007 - Натурниця - інженер Позднишев
  28. 2007 - Війна і мир (Росія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Польща) - Андрій Болконський (озвучування)
  29. 2008 - Блаженна - Роман
  30. 2008 - Гра - Азіс
  31. 2008 - Ми з майбутнього - старший лейтенант Дьомін
  32. 2008 - Судова колонка - Антон Нікітін
  33. 2009 - Правосуддя вовків - Міка в молодості / Альфред
  34. 2009 - Ісаєв - Всеволод Владимиров, він же Максим Ісаєв
  35. 2009 - Пастка - Станіслав Герман
  36. 2011 - Товариші поліцейські (серія "Циркач") - артист Льоня / Циркач
  37. 2011 - Німець - Антон Ушаков
  38. 2012 - Завірюха
  39. 2012 - Зоннентау - Шульц, чорний археолог
  40. 2012 - Інкасатори - Вадим Стрільців
  41. 2012 - На край світу
  42. 2012 - Зовнішнє спостереження

4. Призи та нагороди

  • Театральний фестиваль "Московські дебюти 97-98гг." - Приз за кращу чоловічу роль у виставі "Петербург" (Микола Аблеухов).
  • Міжнародний фестиваль театральних шкіл у Варшаві в 2002 р. - приз за кращу чоловічу роль у виставі "Безбатченківщина" (Платонов).
  • Театральна премія "Чайка 2001", номінація "Фатальний чоловік" ("Портрет Доріана Грея") - номінант.
  • Фестивалю "Молодість століття" 2002 р. - номінант.
  • Фестиваль "Сузір'я" 2006 р. - приз голови журі Еліни Бистрицької за роль у фільмі "Перегон"
  • 2009 - Премія ФСБ в номінації "Акторська робота" за виконання ролі Максима Ісаєва у серіалі "Ісаєв".

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Данило Олександрович
Гранін, Данило Олександрович
Данило (ім'я)
Клейн, Данило
Данило Переславський
Данило Чорний
Данило I Петрович
Чаплинський, Данило
Бернуллі, Данило
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru