Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Стрепет


Tetrax male 1.JPG

План:


Введення

Стрепет [1] - птах із сімейства дрофіние.

Завбільшки стрепет з курку. Живе тільки в тих степах, де залишилися хоча б невеликі ділянки цілини. Через суцільний оранки степів колись численні стрепети стали рідкістю. На відміну від дрохв стрепети тримаються поодинці або парами, тільки перед відльотом на зимівлю вони збираються у великі зграї. Своєрідний політ стрепета. Зірвавшись з землі, він летить дуже швидко. Здається, що птах тремтить і тремтить на місці, але в той же час швидко рухається вперед. В польоті крила видають здалеку чутний своєрідний свист.


1. Поширення

Стрепет мешкає в помірних районах Європи та Азії, а також у Північній Африці живе у відкритих просторах, в основному в степах і полях.

2. Спосіб життя

2.1. Харчування

Стрепети харчуються в основному дрібними тваринами влітку і рослинною їжею взимку.

2.2. Розмноження

Самці стрепетів токують на одному місці: підстрибуючи високо над землею, ляскає зі свистом крилами, зависає секунд на 10-15 і кричить "Цррр!", Потім опускається на землю і знову підстрибує.

Примітки

  1. Беме Р. Л., Флінт В. Е. Пятіязичний словник назв тварин. Птахи. Латинський, російська, англійська, німецька, французька. / За загальною редакцією акад. В. Є. Соколова. - М .: Рос. яз., "РУССО", 1994. - С. 77. - 2030 екз. - ISBN 5-200-00643-0.

Червона книга Росії
рідкісний вид

Пошук - www.sevin.ru / redbooksevin / search_both.html на сайті ІПЕЕ РАН

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru