Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Стюарт, Глорія


Фото

План:


Введення

Глорія Стюарт ( англ. Gloria Stuart , 4 липня 1910 ( 19100704 ) - 26 вересня 2010 [1]) - американська актриса. За свою акторську кар'єру, яка тривала понад 70 років, Стюарт встигла попрацювати в театрі, в кіно, а також на телебаченні. Найбільш відомими її кіноролі стали Флора Крейн в " Людину-невидимці "(1933), а також постаріла Роза у фільмі-катастрофі" Титанік "(1997), за роль якої вона була номінована на" Золотий глобус "і" Оскар ", ставши при цьому найстаршою актрисою, висунутої на премію Американської кіноакадемії.


1. Біографія

Глорія Френсіс Стьюарт ( англ. Gloria Frances Stewart ) Народилася в Санта-Моніці, штат Каліфорнії, в 1910 в родині Еліс Воган Дейдрік Стюарт, далекої родички Джессі Джеймса, і адвоката Френка Стюарта, який загинув через дев'ять років після її народження. Воспітаніе Глорії та її молодшого брата виявилася для Еліс Стюарт важкою ношею, і незабаром вона знову вийшла заміж за Фреда Фінча, успішного коняра і власника похоронного бюро. Батько Глорії мав британське коріння і носив шотландську королівську прізвище, однак Глорія, почавши акторську кар'єру змінила написання Стьюарт ( англ. Stewart ) На Стюарт ( англ. Stuart ), Вважаючи, що другий варіант буде краще виглядати на афішах.

Після коледжу Стюарт працювала в театрі "Пасадена", а в 1932 підписала контракт з " Universal Studios ". У тому ж році вона стала однією з тринадцяти дівчат у списку" WAMPAS Baby Stars ". Режисер Джеймс Вейл відразу помітив чарівну блондинку, і вона тут же стала його фавориткою. Стюарт знялася в його фільмах" Старий темний дім "(1932)," Людина-невидимка "(1933) і" Поцілунок перед дзеркалом "(1933).

Але її кар'єра в " Universal Studios "розвивалася повільними темпами, і Стюарт перейшла на студію" 20th Century Fox ". До кінця 1930-х років вона знялася вже більш ніж в сорока фільмах, включаючи" Римські скандали "(1933) і" Ребекка з ферми Саннібрук "(1938).

У фільмі " Титанік "в 1997 році

В 1934 актриса вийшла заміж за сценариста Артура Шікман. В 1935 у них народилася дочка Сільвія. У роки Другої світової війни Стюарт майже не знімалася. Вона влаштувалася на роботу в магазині "Dcor Ltd.", Де продавала меблі, а в 1946 і зовсім заявила, що втомилася від кіно. Вона давала різкі відмови на всі пропозиції про зйомки і в кінці кінців її залишили в спокої. В 1954, живучи в Рапалло на італійській Рив'єрі, вона захопилася живописом. Перший показ її робіт відбувся в престижній галереї "Hammer" в Нью-Йорку, і незабаром її твори виставлялися вже всюди в Європі і США.

В 1975, після тридцятирічної перерви, вона відродила акторську кар'єру, з'явившись в телевізійному фільмі "Легенда про Ліззі Борден", і протягом наступних декількох років регулярно знімалася в різних телевізійних проектах. Її повернення на великий екран відбулося в 1982 у фільмі "Мій кращий рік" з Пітер О'Тул у головній ролі.

Величезною популярністю Глорія Стюарт досягла вже у віці 87 років, зігравши роль 100-річної Рози Дьюітт у фільмі Джеймса Кемерона " Титанік ". За цю роль актриса була номінована на" Оскар "і" Золотий глобус ", а також удостоєна премії Гільдії кіноатеров США і премії " Сатурн ". У тому ж році журнал" People "вніс Стюарт в список" 50 найпривабливіших людей світу ". [2]

В 1999 була опублікована автобіографія актриси "Я тільки продовжую сподіватися", а в 2000 актриса була удостоєна зірки на Голлівудській алеї слави. В 2001 Стюарт з'явилася в епізодичній ролі в телефільмі за мотивами серіалу " Вона написала вбивство ", а також зіграла невелику роль у драмі" Готель "Мільйон доларів" ". В останній раз на великому екрані вона з'явилася в 2004 у фільмі Віма Вендерса " Земля достатку ". В останні роки актриса вже не знімалася і тільки давала рідкісні інтерв'ю для документальних фільмів.

Глорія Стюарт:

"Я припинила зніматися в 1939 році, тому що ненавиділа свої ролі - дівчина-детектив, дівчина-репортер, подруга Ширлі Темпл "

В 2005 в актриси виявили рак легені, але незважаючи на це вона намагалася не звертати великої уваги на важку недугу. 21 червня 2010 напередодні столітнього ювілею Глорія Стюарт отримала спеціальний приз Американської гільдії кіноакторів за "безмежну відданість кінематографу". 4 липня того ж року актриса відзначила столітній ювілей у художній галереї ACE в Беверлі-Хіллз. Серед гостей були присутні Джеймс Кемерон з дружиною Сьюзі Еміс, Френсіс Фішер, Ширлі Маклейн і Том Арнольд. [3]

Глорія Стюарт померла від дихальної недостатності 26 вересня 2010 в своєму будинку в місті Брентвуд, штат Каліфорнія [4].


2. Цікаві факти

  • Будинок Стюарт в районі Бертвуд Лос-Анджелеса знаходиться на Банді Драйв, прямо навпроти міської ратуші, де були вбиті Ніколь Браун Сімпсон та Рон Голдман.
  • Помер чоловік Стюарт, Артур Шикман, написав сценарій фільму " Качиний суп "для свого кращого друга - Граучо Маркса.
  • Стюарт була одним з організаторів Акторської Гільдії в 1933.
  • Коли Джеймс Кемерон попросив Стюарт прочитати фрагмент ролі Роуз без макіяжу, вона сказала: "Так для нього я і голою прочитаю!"
  • Стюарт випускала маленькими тиражами книги, використовуючи ручний друкарський верстат і зроблену вручну папір, шрифти та ілюстрації. Серед її робіт є й книга Робінсона Джеферс "Мара в будинку на пагорбі" (Inspiration at Tor House), яка виставлена ​​в лос-анджелеському музеї Гетті.
  • Глорія Стюарт протягом багатьох років була дружна з Олівією де Хевілленд - виконавицею ролі Мелані Уилкс в кіноепопеї " Віднесені вітром ".
  • Глорія Стюарт зображала в " Титаніку "постарілу Розу, вік якої за сценарієм становив 101 рік, хоча насправді актрисі було всього 86 років. І по її запевненням, в цьому не було нічого приємного.

3. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1932 ф Street of Women Street of Women Доріс "Додо" Балдвін
1932 ф Провулок Back Street Back Street
1932 ф All-American All-American Еллен Стеффенс
1932 ф Старий темний будинок Old Dark House Маргарет Вавертон
1932 ф Air Mail Air Mail Руз Банес
1933 ф Laughter in Hell Laughter in Hell Лореін
1933 ф Sweepings Sweepings Фобі
1933 ф Private Jones Private Jones Мері Грег
1933 ф Поцілунок перед дзеркалом Kiss Before the Mirror Mrs. Walter Bernsdorf
1933 ф Girl in 419 Girl in 419 Мері Долан
1933 ф It's Great to Be Alive It's Great to Be Alive Дороті Вілтон
1933 ф Secret of the Blue Room Secret of the Blue Room Irene von Helldorf
1933 ф Людина-невидимка Invisible Man Флора Кренлі
1933 ф Римські плітки Roman Scandals Принцеса Сільвіо
1934 ф Beloved Beloved Lucy Tarrant Hausmann
1934 ф I Like It That Way I Like It That Way Ені Рогес
1934 ф I'll Tell the World I'll Tell the World Джеін Хемільтон
1934 ф Love Captive Love Captive Еліс Тріск
1934 ф У справу вступає флот Here Comes the Navy Дороті Мартін
1934 ф Gift of Gab Gift of Gab Барбара Келтон
1935 ф Maybe It's Love Maybe It's Love Bobby Halevy
1935 ф Золотошукачі 1935-го Gold Diggers of 1935 Енн Прентісс
1935 ф Laddie Laddie Памела Пріор
1935 ф Професійний солдат Professional Soldier Countess Sonia
1936 ф В'язень острова акул Prisoner of Shark Island Mrs. Peggy Mudd
1936 ф Crime of Dr. Forbes Crime of Dr. Forbes Еллен Годфрі
1936 ф 36 Hours to Kill 36 Hours to Kill Ені Мевіс
1936 ф Бідна, маленька багата дівчинка Poor Little Rich Girl Маргарет Аллен
1936 ф Girl on the Front Page Girl on the Front Page Джоан Ленгфорд
1936 ф Wanted: Jane Turner Wanted: Jane Turner Доріс Мартін
1937 ф Girl Overboard Girl Overboard Mary Chesbrooke
1937 ф Lady Escapes Lady Escapes Лінда Раян
1937 ф Life Begins in College Life Begins in College Janet O'Hara
1938 ф Change of Heart Change of Heart Керол Мардок
1938 ф Ребекка з ферми Саннібрук Rebecca of Sunnybrook Farm Гвен Ворен
1938 ф Island in the Sky Island in the Sky Julie Hayes
1938 ф Keep Smiling Keep Smiling Керол Волтес
1938 ф Time Out for Murder Time Out for Murder Марджі Росс
1938 ф Леді заперечує Lady Objects Ann Adams Hayward
1939 ф Три мушкетера Three Musketeers Королева Анна
1939 ф Winner Take All Winner Take All Джелі Харрісон
1939 ф It Could Happen to You It Could Happen to You Доріс Вінслоу
1943 ф Here Comes Elmer Here Comes Elmer Гленда Форбс
1944 ф Whistler Whistler Еліс Валкер
1944 ф Ворог жінок Enemy of Women Берта
1946 ф She Wrote the Book She Wrote the Book Phyllis Fowler / Lulu Winters
1963 з Головний госпіталь General Hospital Catherine
1972 з Уолтон Waltons Saleswoman
1975 тф Legend of Lizzie Borden Legend of Lizzie Borden Store customer
1975 тф Adventures of the Queen Adventures of the Queen Female Passenger
1976 тф Flood! Flood! Mrs. Parker
1977 тф In the Glitter Palace In the Glitter Palace Mrs. Bowman
1979 тф Incredible Journey of Doctor Meg Laurel Incredible Journey of Doctor Meg Laurel Роза Хупер
1979 тф Best Place to Be Best Place to Be
1979 тф Two Worlds of Jennie Logan Two Worlds of Jennie Logan Lady sitting at cemetary
1980 тф Fun and Games Fun and Games
1981 тф Violation of Sarah McDavid Violation of Sarah McDavid Mrs. Fowler
1981 ф Merlene of the Movies Merlene of the Movies
1982 ф Мій кращий рік My Favorite Year Mrs. Horn
1983 з Manimal Manimal Bag Lady
1984 з Вона написала вбивство Murder, She Wrote Една Джарвіс
1984 ф Масова привабливість Mass Appeal Mrs. Curry
1985 тф There Were Times, Dear There Were Times, Dear
1986 ф Дикі кішки Wildcats Mrs. Connoly
1988 тф Shootdown Shootdown Гертруда
1989 тф Вона занадто багато знає She Knows Too Much Кікі Вотвуд
1994 з Дотик ангела Touched by an Angel Гремс
1997 ф Титанік Titanic літня Роза Доусон
1999 ф Любовний лист Love Letter Елеонора
1999 ф Titanic Chronicles Titanic Chronicles Mrs Helen Bishop
2000 ф Готель "Мільйон доларів" Million Dollar Hotel Джессіка
2000 з Людина-невидимка Invisible Man Меделін Воткес
2000 тф Моя мама шпигунка My Mother, the Spy Бабуся
2001 тф Вона написала вбивство: Останній вільна людина Murder, She Wrote: The Last Free Man Еліза ХУПС
2003 з Святий дозор Miracles Rosanna Wye
2004 ф Земля достатку Land of Plenty Літня Леді
2005 ф Buzz Buzz
2006 док Бомби і блокбастери Тінсельтауна Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters літня Роза

Примітки

  1. У Лос-Анджелесі померла найстаріша актриса "Титаніка" - lenta.ru/news/2010/09/28/stuart
  2. The 50 Most Beautiful People in the World 1998 - storage.people.com/jpgs/19980511/19980511-750-154.jpg
  3. 'Titanic' actress Gloria Stuart celebrates her 100th birthday | Ministry of Gossip | Los Angeles Times - latimesblogs.latimes.com/gossip/2010/07/gloria-stuart-100th-birthday-james-cameron-titanic.html. Latimesblogs.latimes.com (5 липня 2010).
  4. Gloria Stuart: 1910-2010 - www.imdb.com/news/ni4570919/

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Ранкова Глорія
Естефан, Глорія
Свенсон, Глорія
Макапагал-Арройо, Глорія
Августинович, Глорія Олегівна
Дональдсон, Ян Стюарт
Стюарт, Джеймс
Стюарт Грейнджер
Саткліфф, Стюарт
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru