Суварі, Міна

Міна Олександра Суварі ( англ. Mena Alexandra Suvari ; Рід. 13 лютого 1979) - американська актриса, відома своїми ролями у фільмах " Краса по-американськи "і" Американський пиріг ".


1. Біографія

Міна Суварі народилася 13 лютого 1979 року в Ньюпорті. Батько - психіатр естонського походження Андо Суварі ( ест. Ando Svari ) [1], мати - медсестра, наполовину гречанка. Після переїзду сім'ї до Чарльстон Міна у віці 12 років потрапляє в модельне агентство. Після закінчення школи Міна переїхала в Лос-Анджелес, де почала зніматися в телесеріалах.

Її дебют у кіно - невелика роль у фільмі режисера Грегга Аракі " Ніде ". У 1997 році отримала роль у трилері" Цілуючи дівчатМорганом Фріменом в головній ролі. Після доброзичливих відгуків критики отримала роль у драмі Сема Мендеса " Краса по-американськи ", (1999). Фільм отримав п'ять премій" Оскар ". Сама Міна номінувалася на премію BAFTA. У 2008 році вона знялася в рімейку фільму " День мерців ".


1.1. Особисте життя

У 2000 [2] -2005 року Міна була одружена з кінооператором Робертом Брінкман (род.1961).

У 2010-2012 роки [3] Міна була одружена з музичним продюсером Симоне Сестіто (род.1985).

2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1995 - 1996 з Хлопець пізнає світ (англ.) Boy Meets World Хіларі / Лаура
1996 з Minor Adjustments Емілі
1996 з Швидка допомога ER Лаура-Лі Ермітейдж
1996 - 1997 з High Incident Джилл Марш
1997 ф Ніде Nowhere Зої
1997 ф Шахрай і забобони Snide and Prejudice Джелі Роубал
1997 ф Цілуючи дівчат Kiss the Girls Коті Пірс
1997 з Надія Чикаго (англ.) Chicago Hope Іві Мур
1997 з 413 Hope St. Крістал
1998 ф Нетрі Беверлі Хіллз (англ.) Slums of Beverly Hills Рейчел Хоффман
1999 тф Керрі 2: Лють The Rage: Carrie 2 Ліза Паркер
1999 ф Атомний поїзд Atomic Train Грейс Сігер
1999 ф Американський пиріг American Pie Хезер
1999 ф Краса по-американськи American Beauty Анджела Хейес
2000 ф Американська незаймана (англ.) American Virgin Катріна
2000 ф Невдаха (англ.) Loser Дора Даймонд
2001 ф Цукор і перець Sugar & Spice Канзас Хілл
2001 ф Американський пиріг 2 American Pie 2 Хезер
2001 ф Мушкетер The Musketeer Франческа Бонасье
2002 ф Вищий пілотаж Spun Куки
2002 ф Жиголо Sonny Керол
2004 ф Травма Trauma Шарлотта
2004 з Клієнт завжди мертвий Six Feet Under Еді
2005 ф Салон краси Beauty Shop Джоанн
2005 ф Без оглядки Standing Still Лана
2005 ф Щасливчик Едмонд (англ.) Edmond повія
2005 мф Остання фантазія VII: Діти пришестя Final Fantasy VII: Advent Children Аеріс Гейнсборо
2005 ф Доміно Domino Кіммі
2005 ф Ходять чутки Rumor Has It ... Енні Хаттінжер
2005 ві Kingdom Hearts II Kingdom Hearts II Аеріт Гейнсборо
2006 тф Орфей Orpheus Су Еллен
2006 ф Кав'ярня (англ.) Caffeine Ванесса
2006 ф Собача проблема (англ.) The Dog Problem Джулз
2006 ф Я спокусила Енді Уорхола Factory Girl Річі Берлін
2007 ві Kingdom Hearts II: Final Mix + Kingdom Hearts II: Final Mix + Аеріт Гейнсборо, японська версія
2007 ф Закони Брукліна Brooklyn Rules Еллен
2007 ф Засідка (англ.) Stuck Бренді Боски
2008 ф Таємниці Пітсбурга (англ.) The Mysteries of Pittsburgh Флокс Ломбарді
2008 ф День мерців Day of the Dead Сара Боумен
2008 тф Секс і брехня в Сін-сіті Sex and Lies in Sin City Сенді Мерфі
2008 ф Едемський сад The Garden of Eden Кетрін Бурн
2010 ф Children of the Spider Симон
2010 з Ясновидець Psych Еллісон Кроулі
2011 з Плащ The Cape Дайс / Трейсі Джеррод
2011 ф Повернення Restitution Хезер
2011 ф Прикинься моїм чоловіком You May Not Kiss the Bride Тоня
2011 ф Last Stop Трейсі
2011 з Американська історія жахів American Horror Story Елізабет Шорт
2012 ф Американський пиріг: Всі в зборі American Pie: Reunion Хезер

Примітки

  1. Mena on mu viimane hitt! - paber.ekspress.ee/Arhiiv/2000/12/Aosa/Elu2.html (Ест.) . Читальний - www.webcitation.org/65WFrt4zP з першоджерела 17 лютого 2012.
  2. Biography for Mena Suvari - www.imdb.com/name/nm0002546/bio. The Internet Movie Database. Читальний - www.webcitation.org/6DRWWHT85 з першоджерела 5 січня 2013.
  3. Mena Suvari - Officially Divorced - www.tmz.com/2012/10/01/mena-suvari-divorce-finalized/, TMZ (October 1, 2012).