Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Суші, Девід


Фото

План:


Введення

Девід Суше, CBE ( англ. David Suchet ; Рід. 2 травня 1946 ( 19460502 ) , Лондон, Великобританія) - британський актор театру і кіно, який придбав всесвітню популярність після виконання головній ролі в телесеріалі " Пуаро "по творах Агати Крісті. Командор ордена Британської імперії, п'ятикратний номінант премії " BAFTA ".


1. Біографія

Народився 2 травня 1946 в Лондоні. В 1971 закінчив Лондонську академію музичного і драматичного мистецтва. Першу роль в кіно отримав у 1980 році, зігравши у фільмі "Історії двох міст".

З 1986 року грає в театрі, на його рахунку більше 40 ролей.


2. Сім'я

Предки Девіда Суше по лінії батька походять з р. Кретінга ( Литва), і в Британію вони потрапили в кінці XIX століття через Південну Африку. Прадід Суше по лінії матері, фотограф Арнольд Ярше, народився в єврейській родині в Дінабург (нині - Даугавпілс, Латвія), а прабабуся Амелі Саломон - в Гродно (нині Республіка Білорусь). У Лондон вони приїхали з Парижа також в кінці XIX століття [1].

З 1976 року Девід Суше одружений на лондонській театральній актрисі Шейле Ферріс. У 1981 році в шлюбі народилася перша дитина - син Роберт, в 1983 році - дочка Кетрін.

Старший брат Девіда - Джон - відомий тележурналіст, автор декількох книг (у тому числі і біографії Бетховена). Молодший брат Пітер - лікар.


3. Творчість

3.1. Фільмографія

Рік Російською Мовою оригіналу Роль
1970 The Mating Machine Генрі
1971 Public Eye Мартін Кульман
1978 Професіонали The Professionals Крівас
1980 Schiele in Prison Густав Клімт
1980 Оппенгеймер Oppenheimer Едвард Теллер
1980 Історія двох міст Tale of Two Cities Барсад
1982 Місіонер Missionary Корбет
1982 Горбань із Нотр Дама Hunchback of Notre Dame Трулефо
1983 Плащ Trenchcoat Інспектор Стагнос
1983 Червоний монарх Red Monarch Берія
1984 Reilly: The Ace of Spies Reilly: The Ace of Spies Інспектор Ціенцін
1984 Маленька метка дівчисько Little Drummer Girl Местербейн
1984 Агенти Сокіл і Сніговик Falcon and the Snowman Алекс
1984 Фрейд Freud Фрейд
1984 Граючи Шекспіра Playing Shakespeare камео
1984 Майстер гри Master of the Game Д'Юшо
1984 Грейстоук: Легенда про Тарзана, повелителя мавп Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes Бюллер
1985 Пісня Європи Song for Europe
1985 Муссоліні: нерозказана історія Mussolini: The Untold Story Гранді
1985 Блотт на природі Blott on the Landscape Блотт
1985 ГУЛАГ Gulag Матвій
1985 Тринадцять співтрапезників Thirteen at Dinner Інспектор Джепп
1986 Стрес Murrow Вільям Л. Ширер
1987 Залізний орел Iron Eagle Міністр оборони
1987 Гаррі і Хендерсон Harry and the Hendersons Джакус Ла'Флер
1987 Cause celebre Cause celebre Т.Дж. О'Коннор
1987 Останній невинна людина Last Innocent Man Джонатан Галт
1988 Інший світ World Apart Мюллер
1988 Сучасний світ: Десять великих письменників Modern World: Ten Great Writers камео
1988 Вбити священика To Kill a Priest єпископ
1989 - н. в. Пуаро Агати Крісті (телесеріал) Agatha Christie's Poirot Еркюль Пуаро
1990 Коли прийшов кит When the Whales Came Уїлл
1990 Nobody Here But Us Chickens Nobody Here But Us Chickens Карвер
1990 Поділ Separation Джо
1993 Загибель "Лукони" Der Fall Lucona Руді Вальс
1995 Жорстокий поїзд Cruel Train Рубен Робертс
1996 Наказано знищити Executive Decision Наджі Хассан
1996 Пророк Мойсей: Вождь-визволитель Moses Аарон
1996 Смертельна подорож Deadly Voyage Влахос
1997 Неділя Sunday Олівер Метью
1998 Соломон Solomon Йоав
1998 Seesaw Seesaw Моріс Прайс
1998 Ідеальне вбивство Perfect Murder Мохамед Караман
1999 Командир ескадрильї Wing Commander Капітан Джейсон Шанського
1999 Проект 281 RKO 281 Луїс Б. Майер
2001 Саботаж! Sabotage! Наполеон
2001 Вбивство в розумі: Учитель Murder in Mind: Teacher Едвард Палмер
2001 Вікторія і Альберт Victoria & Albert Барон Штокмар
2001 Дороги, які ми вибираємо The Way We Live Now Серпень Мельмотт
2002 NCS: облава NCS Manhunt детектив Джон Борн
2002 Прямий ефір з Багдада Live from Baghdad іракський міністр інформації Наджі Аль-Хадіта
2003 Весільна вечірка The In-Laws Жан-П'єр
2003 Захист від дурня Foolproof Лео Джилетте
2003 Генріх VIII Henry VIII канцлер Томас Уолси
2004 Мишка по імені Винни A Bear Named Winnie генерал Хеллхолланд
2006 Дракула Dracula Ван Хельсинг
2006 Повінь Flood представник прем'єр-міністра
2007 Максвелл Maxwell Роберт Максвелл
2008 Пограбування на Бейкер-Стріт The Bank Job Лу Вогель
2010 Опочтареніе Going Postal Взяткер позолотою
2011 Великі надії (Англ.) рос. Great Expectations Джаггерс
2012 Річард II Richard II герцог Йоркський

3.2. Робота на озвучуванні

Рік Російською Мовою оригіналу Роль
1979 Сапфір і сталь Sapphire and Steel голос за кадром
1997 Фенікс і чарівний килим Phoenix and the Carpet Фенікс
2002 Піноккіо Pinocchio Джепетто
2004 Космічна Одіссея: Подорож до планет Space Odyssey: Voyage to the Planets оповідач
2006 Артур і мініпути Arthur et les Minimoys оповідач
2006 Змивайся! Flushed Away батько Рити

3.3. Театральні роботи


4. Нагороди та визнання

У 2011 році Девід Суше став Командором Ордена Британської імперії (CBE) [2]. До цього (з 2002 року) мав звання Офіцера Ордена Британської імперії (OBE).

Рік Нагорода За що
1983 Marseilles Film Festival за роль Берії у фільмі Червоний монарх
1984 Royal Television Society's Award за роль Зигмунда Фрейда в однойменному фільмі
1985 Royal Television Society's Award за роль Стіва Дайера у фільмі Пісня Європи
1985 Royal Television Society's Award за головну роль у серіалі Блотт на природі
1989 Evening Standard Awards за роль у виставі "Тімон Афінський"
1991 London Critic's Circle Theatre Award за головну роль Джоржа у виставі "Хто боїться Вірджинії Вульф?"
1994 Royal Variety Club за головну роль у виставі "Олеанна"
1997 Спеціальний приз фестивалю Sundance за роль Олівера Метью у фільмі Неділя
1998 Спеціальний приз фестивалю в Стамбулі за роль Олівера Метью у фільмі Неділя
2002 Broadcasting Press Guild Award за роль серпня Мельмотта у фільмі Дороги, які ми вибираємо
2002 Royal Television Society's Award за роль серпня Мельмотта у фільмі Дороги, які ми вибираємо
2008 Еммі в номінації "Кращий актор" за роль у фільмі Максвелл [3]
2011 Critics 'Circle Theatre Awards в номінації "Кращий актор" за роль у виставі "Всі мої сини" [4]
2011 What's On Stage Award в номінації "Кращий актор" за роль у виставі "Всі мої сини" [5]

Девід Суше також тричі (1989, 1990, 1991) номінувався за роль Пуаро в однойменному серіалі на премію BAFTA, але так жодного разу і не отримав її. Також номінувався на BAFTA у 1985 (за фільм "Стрес") і 1998 (за фільм "Інший світ") роках.


Примітки

  1. Лашкевич К. Еркюль Пуаро знайшов білоруське коріння / / Інтернет-портал TUT.BY - 3 березня 2010 - news.tut.by/kaleidoscope/162883.html
  2. БCBE honors for Suchet, Hancock / / UPI.com - 1 січня 2011 - www.upi.com/Entertainment_News/TV/2011/01/01/CBE-honors-for-Suchet-Hancock/UPI-65431293872400
  3. Британці стали тріумфаторами премії "Еммі" - www.vz.ru/news/2008/11/25/232352.html / / Погляд. - 25 листопада 2008
  4. Poirot's Suchet is top stage actor - www.shropshirestar.com/entertainment/showbiz-news/2011/01/25/poirots-suchet-is-top-stage-actor/
  5. Full List: 2011 Whatsonstage.com Award Winners - www.whatsonstage.com/news/theatre/london/E8831298005472/Full List

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Суші
На суші і на морі (альманах)
Юм, Девід
Лейн, Девід
Рокфеллер, Девід
Хассельхофф, Девід
Уорнер, Девід
Робінсон, Девід
Духовни, Девід
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru