Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Терехова, Маргарита Борисівна



План:


Введення

Маргарита Борисівна Терехова (р. 25 серпня 1942, Туринськ) - радянська і російська актриса і режисер театру і кіно. Народна артистка РФ ( 1996).


1. Біографія

Маргарита Терехова народилася 25 серпня 1942 в місті Туринськ Свердловської області.

Отець Борис Іванович Терехов [1] - актор Свердловського театру. Мати - актриса Галина Станіславівна Томашевич.

Перший чоловік: актор В'ячеслав Бутенко.

Другий чоловік: болгарський актор Сава Кирилович Хашимов (болг.) (5 березня 1940 - 11 січня 2012), знявся у фільмі 1967 року " Бегущая по волнам "в ролі Томаса Гарвея [2].

Третій чоловік: Олексій Габрилович.

Діти: дочка - акторка Ганна Терехова, онук Михайло Добринін (1988), син - актор Олександр Терехов [3] [4] (нар. 12 липня 1981 [5] [6]), закінчив ВДІК [1].

В 1959 - 1961 вчилася в Ташкентському університеті.

В Москві поступила на навчання в студію Ю. А. Завадського при театрі ім.Моссовета, яку закінчила в 1964.

1964 - актриса МАДТ імені Моссовета (з перервою з 1983 по 1987 роки). Маргарита Терехова працювала і дружила з Ігорем Тальковим, він часто бував у неї вдома [1] [7].


2. Визнання і нагороди


3. Театральні роботи

3.1. Актриса


3.2. Режисер

4. Фільмографія

4.1. Актриса

  1. 1965 - Здрастуй, це я! - Таня
  2. 1966 - Бегущая по волнам - Фрез Грант
  3. 1969 - Вулиця Ангела (телеспектакль)
  4. 1970 - Білоруський вокзал - Наташа Шипілова
  5. 1971 - Сімейне щастя (телеспектакль)
  6. 1972 - Моє життя
  7. 1972 - Монолог - Тася Стрітенська
  8. 1972 - Четвертий - Жінка, яку Він любив
  9. 1974 - Сергєєв шукає Сергєєва
  10. 1974 - Дзеркало - Наталя / Марія
  11. 1975 - На все життя - Фаїна, вчителька
  12. 1975 - Рікі-Тікі-Таві
  13. 1975 - Довіра - Олександра Коллонтай
  14. 1976 - Діаманти для диктатури пролетаріату - Віра
  15. 1976 - Синій птах - Молоко
  16. 1976 - Поки коштують гори - Катя
  17. 1976 - Денний поїзд
  18. 1977 - Хто поїде в Трускавець
  19. 1977 - Собака на сіні - Діана, графиня де Бельфлор
  20. 1977 - Мама, я живий (ГДР) - Світлана
  21. 1978 - Гравці - Аделаїда Іванівна
  22. 1978 - Діти як діти - Віра
  23. 1978 - Розклад на післязавтра - Антоніна Сергіївна, вчителька
  24. 1978 - Лелека - Доріна
  25. 1978 - Д'Артаньян і три мушкетери - Міледі Вінтер
  26. 1979 - Чоловіки та жінки
  27. 1980 - Санта Есперанса - Ісабель
  28. 1980 - Благочестива Марта - Донья березня
  29. 1980 - Мені від любові спокою не знайти (режисер Роман Віктюк) - всі жіночі ролі
  30. 1980 - Історія кавалера де Гріє і Манон Леско - Манон Леско
  31. 1981 - Таємниця Едвіна Друда (телеспектакль) - Олена
  32. 1982 - Давай поженимся - Олена Воронова
  33. 1983 - Все могло бути інакше - Дарина
  34. 1983 - За синіми ночами - Ольга
  35. 1986 - Русь споконвічна - Феодора
  36. 1988 - Дисидент
  37. 1989 - Зелений вогонь кози
  38. 1990 - Тільки для божевільних
  39. 1995 - Стежка [9] - Тьотю
  40. 1996 - Королі російського розшуку
  41. 2005 - Чайка - Ірина Миколаївна Аркадіна

4.2. Режисер

4.3. Сценарист

4.4. Озвучування

Примітки

  1. 1 2 3 http://gazeta.aif.ru/online/sv/116/07_01.ru/online/sv/116/07_01 - gazeta.aif.ru/online/sv/116/07_01.ru/online/sv/116 / 07_01
  2. фільмографія Хашимов Сава Кирилович - www.kino-teatr.ru/kino/acter/m/euro/27296/works/
  3. Маргарита Терехова: "Я не буду до кінця своїх днів актрисою" - www.segodnya.ua/interview/505529.html
  4. Терехов (Тураєв) Олександр - www.rusactors.ru/t/terehov_a/
  5. Олександр Тураєв (Терехов) - фільмографія - www.kino-teatr.ru/kino/acter/m/ros/4385/bio/
  6. Прекрасний сфінкс Маргарита Терехова - www.womenclub.ru/showbisness/2783.htm
  7. Пам'яті Ігоря Талькова присвячується ... Статті - www.talkov.su/pages/article_01.php
  8. Маргарита Терехова отримала перший за свою кінокар'єру приз - m.news.mail.ru/inregions/moscow/90/culture/10019155 /
  9. Стежка - www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/7304/annot/
  10. Чайка - m-film.ru/index.php? option = com_content & view = article & id = 56:2011-05-26-23-08-46 & catid = 16 & Itemid = 3

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Нінідзе, Ія Борисівна
Звенислава Борисівна
Лютаєва, Тетяна Борисівна
Дроздова, Ольга Борисівна
Елесіна, Олена Борисівна
Джанабаєва, Альбіна Борисівна
Дмитрієва, Тетяна Борисівна
Добронравова, Олена Борисівна
Нарусова, Людмила Борисівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru