Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Ткачук, Роман Денисович


Фото

План:


Введення

Роман Денисович Ткачук ( 31 серпня 1932, Свердловськ, - 10 січня 1994, Москва) - радянський актор театру і кіно. Народний артист Узбецької РСР ( 1964)


1. Біографія

Роман Ткачук народився в Свердловську, пізніше разом з батьками переїхав до Ташкент. В 1955 він закінчив режисерський факультет Ташкентського ТХІ імені О. М. Островського і в тому ж році став актором Ташкентського РДТ імені М. Горького, де пізніше дебютував і як режисер [1].

В 1965 Роман Ткачук був прийнятий в Московський театр Сатири, де розкрився як яскравий характерний актор, особливо органічний у ролях драматичних і трагікомічних, і став одним з провідних акторів багатої талантами трупи. "У його персонажах, - говорив Олександр Ширвіндт, - будь вони самовдоволені мерзотники або дурні простаки, завжди звучали нотки ліричної смутку, туги і невлаштованості " [1].

У кінематографі Роман Ткачук дебютував в 1956 році роллю Жені Панько у фільмі "Зустрінемося на стадіоні". Всесоюзну популярність акторові принесла роль Пана Владека в телесеріалі "Кабачок" 13 стільців "", за неї Ткачук в 1976 році був удостоєний звання заслуженого діяча польської культури [1].

В кінці 1993 серйозно захворіла дружина актора Майя Гніздовського. Напередодні 9 січня 1994 її забрали з лікарні додому, а в ніч на 10 січня вона померла. Актор пережив її всього на кілька годин. Похований разом з дружиною на Долгопрудненському (Центральному) кладовищі (дільниця № 77) [2].


2. Нагороди та звання

3. Творчість

3.1. Ролі в театрі

Театр Сатири


3.2. Роботи на телебаченні

  • " Кабачок 13 стільців "- пан Владек
  • 1977 - "Хто є хто?" (Телеспектакль) - Щагін Олег Васильович, бухгалтер ЖЕКу

3.3. Фільмографія

  1. 1956 - Зустрінемося на стадіоні
  2. 1966 - У місті С. - Вольський
  3. 1966 - Катерина Ізмайлова - мужичок
  4. 1966 - Душечка - Василь Андрійович Пустовалов
  5. 1966 - Формула веселки - Коздолевскій, директор НДІ
  6. 1968 - Служили два товариші - офіцер
  7. 1968 - Сільський детектив - Поздняков, завідувач клубом
  8. 1969 - Золоті ворота - Бог і селянин
  9. 1970 - Звільнення - генерал-майор Єпішев
  10. 1970 - Балада про Берінга і його друзів - Петро I
  11. 1970 - Крок з даху - гвардієць
  12. 1971 - Бумбараш - Заплатиной
  13. 1973 - Ефект Ромашкіна - Василь Васильович Ромашкін
  14. 1973 - Розумні речі - Цар
  15. 1973 - Чиполліно - пес Мастіно
  16. 1974 - Розповіді про Кешка та його друзів - управдом
  17. 1974 - Аніскін і Фантомас - Поздняков, завідувач клубом
  18. 1974 - Одіножди один
  19. 1974 - Лев Гурич Синиця - Семен, камердинер Борзікова
  20. 1974 - Лікаря викликали? - голова цехкому
  21. 1975 - Це ми не проходили - батько Міті
  22. 1975 - Втеча з палацу - Тарас Тарасович
  23. 1975 - Між небом і землею - Петро Головко
  24. 1976 - Ти - мені, я - тобі - Пантюхов
  25. 1977 - Фантазії Веснухіна - маляр
  26. 1977 - Кільця Альманзора - принц Альдебаран
  27. 1978 - По вулиці комод водили - Антон Антонович
  28. 1978 - І знову Аніскін - Поздняков, завідувач клубом
  29. 1980 - Скарбничка - Корденбуа
  30. 1982 - Сімейна справа - Роман Бревдо
  31. 1986 - Добре сидимо! - Петро Єрофійович
  32. 1988 - Собаче серце - професор Персиків
  33. 1990 - Мій чоловік - інопланетянин - сусід
  34. 1991 - Портрет мадемуазель Таржі - пан Таржі
  35. 1991 - Коли спізнюються в ЗАГС ... - Кокін, батько Тимофія
  36. 1992 - Отшельник
  37. 1994 - Майстер і Маргарита - Микола, швейцар в Грибоєдова

Примітки

  1. 1 2 3 Ткачук Роман: "Дурні простаки з ноткою ліричної смутку" - www.tvkultura.ru/news.html?id=169750. Телеканал "Культура". Читальний - www.webcitation.org/68i0riktD з першоджерела 26 червня 2012.
  2. Ткачук Роман Денисович - www.kino-teatr.ru/kino/acter/m/sov/4313/bio/

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Ткачук, Кит
Тамм, Ян Денисович
Дикий, Олексій Денисович
Кизим, Леонід Денисович
Ржевський, Леонід Денисович
Ігнатьєв, Семен Денисович
Лисенка, Трохим Денисович
Яснигін, Іван Денисович
Генералів, Василь Денисович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru