Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Уорнер, Девід


Фото

План:


Введення

Девід Уорнер ( англ. David Warner , 29 липня 1941 року, Манчестер, Великобританія) - англійський актор.


1. Біографічна довідка

Актор народився 29 липня 1941 року в Манчестері. Його зріст 188 см.

Його батько, росіянин за походженням, часто міняв місце роботи і переїжджав з міста в місто. Таким чином, Девіду довелося змінити вісім шкіл. Його батьки розлучилися, коли він був підлітком, і наступного разу він побачив свою матір лише сім років по тому, коли вона вже була смертельно хвора. Його батьки жили в незареєстрованому шлюбі, тому часто ховали сина один від одного.

Девід зазвичай описує власне дитинство терміном "дуже бурхливе". Каже тільки, що багато часу проводив в кінотеатрах, і спочатку не через фільмів, просто, щоб сховатися від домашніх проблем на пару годин ...

Коли Девіду було п'ятнадцять, вчитель літератури школи, в якій він на той момент навчався, вирішив зусиллями старшокласників поставити спектакль. Першою роллю Девіда Уорнера стала ... в постановці Шекспірівського Макбета!

Мати запропонувала йому піти у Королівську Академію драматичного мистецтва. На питання, чому саме туди, вона відповіла: "Академія королівська, стало бути краще неї нічого немає".

У сімнадцять років Девід вступив до Академії (одним з його товаришів по навчанню був Джон Херт).

Академія випустила його з медаллю з відзнакою.

Він грав характерні ролі, але вважав, що пройде тисяча років, а ролі Гамлета йому не запропонують. Він помилявся. У 1964-му році режисер Королівського Шекспірівського театру запропонував йому дворічний контракт саме на цю роль. Коли його запитали, що він буде робити, коли закінчиться контракт, він відповів: "Не знаю. Я просто хочу, щоб люди прийшли подивитися на мене. Я знаю, що це претензійно. Але якщо їм захочеться мене побачити, вони прийдуть".

Девід Уорнер страждає справжніми запамороченнями. У картині "Мандрівники в часі" (1981) його дублювали у висотних сценах. Кульгавість актора в картині " Солом'яні пси "(1971) справжня, так як він впав незадовго до початку зйомок в Римі, вистрибнувши з вікна, і сильно пошкодив п'яти. Лікарі говорили, що він ніколи більше не зможе нормально ходити, але йому пощастило. Девід попросив, щоб його ім'я прибрали з титрів, так як не хотів, щоб люди знали про його проблеми з ногами.

Уорнер знявся в трьох фільмах про " Титанік ". Він грав представників трьох різних рас в картинах" Зоряний шлях 5: Остання межа) "(1989)," Зоряний шлях 6: Невідкрита країна "(1991) та епізоді телесеріалу" Зоряний шлях. Наступне покоління "(1987).


2. Премії та нагороди

Академія фантастичних фільмів, фентазі і фільмів жахів США номінувала Уорнера на приз " Сатурн "як кращого актора другого плану в картині" Подорож в машині часу "(1979). Девід Уорнер номінувався на приз" BAFTA "як кращий британський актор за роль у картині" Morgan: A Suitable Case for Treatment "(1966). Він отримав премію" Еммі "як кращий актор другого плану за телесеріал" Masada "(1981) і сім разів номінувався на неї.


3. Фільмографія

(Неповна фільмографія)

3.1. 1960-і

  • 1962 - We Joined the Navy - Sailor painting ship (в титрах не вказаний)
  • 1963 - Автомобілі Z (серіал) / Z Cars - Джі
  • 1963 - Том Джонс / Tom Jones - містер Бліфіл
  • 1965 - Війна Троянд (міні-серіал) / War of the Roses - король Генріх VI
  • 1966 - Морган: Підходящий клінічний випадок / Morgan: A Suitable Case for Treatment - Морган Делта
  • 1966 - Пушка Бофора / The Bofors Gun - Тері Еванс
  • 1966 - Справа самогубці / The Deadly Affair - Едуард II
  • 1968 - Посередник / The Fixer - граф Одоєвський
  • 1968 - Сон в літню ніч / A Midsummer Night's Dream - Лісандр
  • 1968 - Чайка / The Sea Gull - Костянтин Треплєв
  • 1969 - Міхаель Кольхаас - бунтар / Michael Kohlhaas - Der Rebell - Міхаель Кольхаас

3.2. 1970-і


3.3. 1980-і


3.4. 1990-і


3.5. 2000-і

  • 2000 - Попелюшка (телефільм) / Cinderella - Martin
  • 2001 - Повернення в таємничий сад / Back to the Secret Garden - доктор Снодграсс
  • 2001 - Планета мавп / Planet of the Apes - Сандер
  • 2001 - Секретний код / The Code Conspiracy - професор
  • 2001 - Марновірство / Superstition - суддя Падовані
  • 2001 - Хорнблауер : Відплата (телефільм) / Hornblower: Retribution - капітан Джеймс Сойер
  • 2001 - Лейтенант Хорнблауер: Бунт (телефільм) / Hornblower: The Mutiny - капітан Джеймс Сойер
  • 2002 - Доктор Джекілл і Містер Хайд (телефільм) / Dr. Jekyll and Mr. Hyde - Данверс Карью
  • 2003 - Поцілунок життя / Kiss of Life - Пап
  • 2004 - Аватар / Avatar - Джозеф Лау
  • 2004 - Дами в ліловому / Ladies in Lavender - доктор Френсіс Мід
  • 2004 - Прямо в темноту / Straight Into Darkness - диякон
  • 2005 - Ліга джентльменів апокаліпсису / The League of Gentlemen's Apocalypse - Dr. Erasmus Pea
  • 2006 - Стародавній Рим: Розквіт і падіння імперії (серіал) / Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire - Pulcher
  • 2006 - Коротенький відпустку містера Лавдея (телефільм) / Mr. Loveday's Little Outing - Lord Moping
  • 2006 - Суїні Тодд (телефільм) / Sweeney Todd - Fielding
  • 2006 - Санта-Хрякус (телефільм) / Hogfather - Лорд Дауні
  • 2007 - Дикі серцем (серіал) / Wild at Heart - Джеральд
  • 2009 - Доктор Хто : Країна мрій (анімаційний серіал) / Doctor Who: Dreamland - Лорд Азлок (голос)
  • 2010 - Чорна смерть / Black Death - абат

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Юм, Девід
Блатт, Девід
Лейн, Девід
Рокфеллер, Девід
Хассельхофф, Девід
Лінч, Девід
Робінсон, Девід
Духовни, Девід
Гаан, Девід
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru