Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Федосєєва-Шукшина, Лідія Миколаївна



План:


Введення

Лідія Миколаївна Федосєєва-Шукшина (нар. 25 вересня 1938, Ленінград) - радянська і російська актриса театру і кіно, народна артистка РРФСР ( 1984).


1. Біографія

Лідія Федосєєва народилася в Ленінграді 25 вересня 1938. З 1946 по 1956 рік навчалася в 217 школі (б. Петрішуле). В 1964 закінчила Всесоюзний державний інститут кінематографії (акторська майстерня Сергія Герасимова і Тамари Макарової).

В 1974 - 1993 роках Лідія Миколаївна працювала в трупі Театру-студії кіноактора у Москві.

В 1996 - 1997 роках спільно з Барі Алібасова очолювала журнал "Секрет & Таємниця" .

Живе і працює в Москві.

З 2005 Лідія Федосєєва-Шукшина - президент кінофестивалю "Віват кіно Росії!".


1.1. Сім'я

Вдова Василя Шукшина.

У першому шлюбі - за актором В'ячеславом Вороніним, від цього шлюбу - дочка. У третьому шлюбі - за кінооператором Михайлом Агранович, в четвертому - за польським художником Мареком Межеeвскім.

1.1.1. Діти

1.1.2. Онуки

  • Лаура Франсішку (дочка Анастасії)
  • Ганна, Макар, Фома і Фока (діти Марії)
  • Василь (син Ольги)

2. Визнання і нагороди

3. Ролі в театрі

4. Фільмографія

  1. 1955 - Два капітана - асистентка В.Жукова
  2. 1955 - Максим Перепелиця - лаборантка
  3. 1957 - До Чорного моря - Настя, комбайнер
  4. 1959 - Катя-Катюша
  5. 1959 - Ровесниці - Таня
  6. 1961 - Врятуйте наші душі
  7. 1961 - Люди моєї долини
  8. 1964 - Яке воно, море?
  9. 1969 - Дивні люди - Лідія Миколаївна
  10. 1971 - Даурія - сваха
  11. 1972 - Печі-лавки - Нюра
  12. 1973 - Калина червона - Люба
  13. 1974 - Птахи над містом
  14. 1974 - Якщо хочеш бути щасливим
  15. 1975 - Вони билися за Батьківщину - Глаша
  16. 1976 - Трин-трава - Лідія
  17. 1976 - 12 стільців - мадам Грицацуєва
  18. 1976 - Циганське щастя - Анюта
  19. 1976 - Ключ без права передачі - Емма Павлівна, вчитель хімії
  20. 1977 - Ходіння по муках - Мотрона
  21. 1977 - Борги наші - Катерина
  22. 1977 - Клад
  23. 1977 - Поклич мене в далечінь світлу - Груша
  24. 1978 - Біда - Зінаїда, дружина Кулігіна
  25. 1979 - Дружина пішла - Тетяна
  26. 1979 - Маленькі трагедії - літня дама
  27. 1980 - Вам і не снилося - Віра, мати Романа
  28. 1980 - Юність Петра
  29. 1980 - З життя відпочиваючих
  30. 1980 - Нікудишня - Марина
  31. 1981 - Шофер на один рейс - Софія Макарівна
  32. 1981 - До останньої краплі крові
  33. 1981 - Други ігрищ та забав
  34. 1981 - Що б ти вибрав? - мама Марини
  35. 1982 - Красиво жити не заборониш
  36. 1983 - Демідови - Анна Іванівна
  37. 1983 - Карантин - касирка цирку
  38. 1983 - Хабар - Оловяннікова
  39. 1983 - Талісман - Ніна Георгіївна
  40. 1984 - Букет мімози й інші квіти - Катерина Терентіївна Бубнова
  41. 1984 - Мертві душі - дама, просто приємна
  42. 1986 - По головній вулиці з оркестром - Ліда
  43. 1987 - Крейцерова соната - мати Лізи
  44. 1987 - На златом ганку сиділи - королева
  45. 1988 - Філія
  46. 1988 - Балада про Янушіке Ballada o Januszku (Польща) - матір
  47. 1988 - Нехай я помру, Господи
  48. 1988 - Слідство ведуть знавці.Без ножа і кастета - Софія Рашидовна
  49. 1989 - Не покидай - королева Флора
  50. 1989 - Кохання з привілеями (або "Міські подробиці")
  51. 1990 - Вічний чоловік - Захлебініна
  52. 1990 - Шапка
  53. 1991 - Вірний Руслан - Стюре
  54. 1991 - Гардемарини, віват! - Чернишова
  55. 1992 - Одна на мільйон - Марія Федорівна
  56. 1993 - Особисте життя королеви - Люся, дружина посла Росії
  57. 1994 - Графиня Шереметєва - Катерина II
  58. 1994 - Петербурзькі таємниці - Генеральша Амалія фон Шпільц
  59. 1998 - Князь Юрій Долгорукий - Єфросинія, сестра Купки
  60. 1998 - Розв'язка Петербурзьких таємниць - Амалія фон Шпільц
  61. 2000 - Новий рік у листопаді - Величко
  62. 2001 - Ідеальна пара - Марія Панкратовна
  63. 2002 - Шлюб з розрахунку
  64. 2002 - Росіяни в місті ангелів
  65. 2002 - Вечори на хуторі біля Диканьки - Катерина II
  66. 2004 - Злодії і повії - Тіна Модотті в старості
  67. 2004 - Даша Васильєва 2 - Віолетта Павловська
  68. 2005 - Жіноча інтуїція - Елеонора
  69. 2006 - Парк радянського періоду - Єлизавета Петрівна Іванова
  70. 2008 - Почати спочатку. Марта - Марія Іванівна
  71. 2009 - Терористка Іванова - Алевтина Петрівна Блінова, суддя
  72. 2009 - Серце матері - Катерина Петрівна
  73. 2010 - Одружити мільйонера - Ніна Петрівна

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Смирнова, Лідія Миколаївна
Сейфулліна, Лідія Миколаївна
Галль, Лідія Миколаївна
Григор'єва, Лідія Миколаївна
Шукшина, Марія Василівна
Алтайський крайовий театр драми імені В. М. Шукшина
Лідія
Лідія (ім'я)
Лідія Соколова
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru