Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Фелісіано, Хосе


Jos Feliciano.jpg

План:


Введення

Jos Feliciano.jpg

Хосе Монтсеррат Фелісіано Гарсія (ісп. Jos Montserrate Feliciano Garca, рід. 10 вересня 1945 р., Ларес, Пуерто-Ріко) - пуерторіканський музикант, гітарист- віртуоз, композитор і співак.


1. Життя і творчість

Хосе Фелісіано в результаті спадкового захворювання народився сліпим; був одним із 11 дітей у сім'ї. Коли хлопчикові виповнилося п'ять років, він зі своїми батьками і братами переїжджає в Гарлем ( Нью-Йорк). У дев'ятирічному віці Хосе грає в Teatro Puerto Rico. Вивчившись грі на різних музичних інструментах, у тому числі на акордеоні, він усім їм воліє гітару. Щоб досягти більшої майстерності, він замикається в своїй кімнаті і до 14 годин в день слухає і імпровізує під рок-музику 1950-х років. У 17 років юнак кидає школу і починає виступати за нью-йоркським клубам, щоб заробити грошей для сім'ї. У тому ж 1962 році він укладає свій перший договір на гастролі в Детройті.

У 1966 році Хосе їде в Аргентину, де виступає на фестивалі в місті Мар-дель-Плата. Тут з ним знайомиться представник великої фірми звукозапису RCA, записуючий з Хосе Фелісіано альбом на іспанській мові за мотивами музики болеро, в який увійшли два завоювали популярність хіта Poquita Fe (Менше довіри ') і Ust (Вона). Після запису ще двох успішних альбомів Хосе Фелісіано стає вельми популярним співаком і ісполнітетем в Латинській Америці. Щоб добитися такої ж популярності в США, співак приїжджає в Лос-Анджелес. Тут він у 1970 році складає пісню Feliz Navidad (Щасливого Різдва), що стала згодом різдвяної класикою. Приблизно в цей же час, пізнім літом 1968, Фелісіано створює свою власну, латино-версію пісні рок-гурту The Doors - Light My Fire . З обома цими творами музикант швидко домагається величезної популярності, його диски продаються мільйонними тиражами. Тільки Light My Fire в США було продано більше 1 мільйона екземплярів. Вона також стає першою за популярністю піснею в Канаді, Бразилії та Великобританії, завойовує золотий диск і т.д.

У 1968 році, під час війни у В'єтнамі, Фелісіано офіційно виступає з виконанням національного гімну США The Star-Spangled Banner. Співав він притаманним виключно йому оригінальним чином, в стилі латино-джаз. Настільки незвичайне виконання в напруженій обстановці війни і розколу всередині Америки викликало вельми неоднозначну реакцію. "Ура-патріоти" сприйняли спів Фелісіано як особисту образу і вимагали його висилки зі США. Учасники ж антивоєнного руху називали співака героєм. Ця запис була видана як сингл і у версії журналу Billboard увійшла тоді в перші 40 чартів. У 1969 році він стає лауреатом відразу двох номінацій премії Греммі - за кращу поп-пісню року (Best Pop Song Of The Year) і як кращий виконавець року (Best New Artist Of The Year).

У 1967 році Хосе Фелісіано виступає у Великобританії, у тому числі на одній з піратських радіостанцій; в 1971 році - в Італії на фестивалі в Сан-Ремо, де з піснею на італійській мові "Che sar" займає друге місце і домагається овації. На початку 1974 року він грає в Празі (Чехословаччина) разом з Карелом Готтом.

Хосе Фелісіано є одним з небагатьох співаків, в рівній мірі успішним як у латиноамериканській музиці, так і в англо-американському рок-н-ролі. У 1987 році в його честь була "відкрита" зірка на Голлівудській алеї слави. У 1995 році його ім'ям була названа одна з шкіл Нью-Йорка (Jos Feliciano Performing Arts School).


2. Дискографія

2.1. на англійській мові

  • 1964 The Voice and Guitar of Jose Feliciano
  • 1965 Fantastic Feliciano
  • 1966 A Bag Full of Soul
  • 1968 Feliciano!
  • 1968 Souled
  • 1969 Feliciano - 10 to 23
  • 1969 Alive Alive-O!
  • 1970 Fireworks
  • 1970 Christmas Album
  • 1971 Encore!
  • 1971 Che sar
  • 1971 That the Spirit Needs
  • 1972 Sings
  • 1972 Memphis Menu
  • 1973 Compartments
  • 1973 Peter Stuyvesant presents Jos Feliciano in concert with the London Symphony Orchestra
  • 1974 For My Love, Mother Music
  • 1974 And The Feeling's Good
  • 1975 Just Wanna Rock and Roll
  • 1976 Angela
  • 1977 Sweet Soul Music
  • 1981 Jose Feliciano
  • 1983 Romance In The Night
  • 1988 VSOP, Jose Feliciano & Wiener Simphoniker
  • 1989 I'm Never Gonna Change
  • 1990 Steppin 'Out
  • 1996 Present Tense
  • 1996 On Second Thought
  • 2000 The Season Of your Heart
  • 2006 Six String Lady (the instrumental album)
  • 2007 The Soundtrax Of My Life
  • 2009 Djangoisms (the instrumental album to Django Reinhardt)
  • 2009 American Classics

2.2. На іспанській мові

  • 1966 El Sentimiento La Voz y la Guitarra
  • 1966 La Copa Rota
  • 1967 Sombra
  • 1967 El Fantstico!
  • 1967 Mas xitos de Jos
  • 1968 Felicidades Con Lo Mejor de Jos Feliciano
  • 1968 Sin Luz
  • 1971 En Mi Soledad - No Llores
  • 1971 Jos Feliciano Dos Cruces
  • 1971 Jos Feliciano January 71
  • 1971 Jos Feliciano Canta Otra
  • 1982 Escenas de Amor
  • 1983 Me Enamor
  • 1984 Como T Quieres
  • 1985 Ya Soy Tuyo
  • 1986 Te Amar
  • 1987 Tu Inmenso Amor
  • 1990 Nia
  • 1992 Latin Street '92
  • 1996 Americano
  • 1998 Seor Bolero
  • 2001 Seor Bolero 2
  • 2003 Guitarra Ma Tribute
  • 2005 A Mxico, Con Amor

3. Вебсайти


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Бальта, Хосе
Санхурхо, Хосе
Каррерас, Хосе
Рісале, Хосе
Бальта, Хосе
Марті, Хосе
Діас, Хосе
Мар, Хосе де ла
Еспронседа, Хосе де
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru