Ганна Кей Феріс ( англ. Anna Kay Faris , Рід. 29 листопада 1976) [1] - американська комедійна актриса, співачка і продюсер. Найбільш відома за роллю Сінді Кемпбелл в серії фільмів " Дуже страшне кіно ".


1. Ранні роки

Народилася в Балтіморі [1]. Її мати - Карен, працювала вчителькою [2] в школі "Seaview Elementary School" [3]. Батько - Джек Феріс, працював соціологом в Вашингтонському університеті [2]. У неї є молодший брат Роберт, який також працює соціологом і професором у Каліфорнійському університеті в Девісі [4] [5]. Феріс має шотландські, ірландські, англійські, німецькі та французькі корені [6]. У 6 років Феріс разом з родиною переїхала в Едмондс [3].

Батьки схвалювали прагнення Анни стати актрисою, і в 9-річному віці вона зіграла свою першу роль в сіетлської театрі. У 14 років, під час навчання в Едмондской середній школі, вона з'явилася в телерекламі замороженого йогурту. Після закінчення Едмондской середньої школи вона вступила до Вашингтонський університет, де вивчала англійську літературу [3].


2. Кар'єра

Першою великою роллю в кіно для неї стала роль Джанелль Бей у фільмі "Провулок закоханих" (1999). Наступною роллю, яка принесла їй популярність, стала Сінді Кемпбелл у фільмі " Дуже страшне кіно "(2000). Вона також зіграла її в подальших трьох сиквелах. Ганна - натуральна блондинка, але для ролі Сінді Кемпбелл вона перефарбувала волосся в чорний колір, після чого всі стали помилково вважати її брюнеткою.

У 2003 році, коли завершувалися кастинги на фільм " Труднощі перекладу ", Феріс в самий останній момент отримала роль [7]. Далі вона з'явилася у другорядних ролях у фільмах " Горбата гора "(2005)," Моя супер-колишня "(2006). У 2007 році за роль у фільмі" Хохотушка "Феріс була удостоєна премії" Stony Award " [8].

Влітку 2007 року Ганна знялася в трьох епізодах телесеріалу " Красені "як запрошена зірка. Наступного року виконала роль моделі Шеллі, яка працює в журналі Playboy, в комедії " Хлопцям це подобається ". Вона також була продюсером цього фільму [4]. Також озвучила Сем Спаркс в мультфільмі "Хмарно, можливі опади у вигляді фрикадельок" (2009) і бурундучіху Джанет у фільмах " Елвін та бурундуки 2 "(2009) і" Елвін і бурундуки 3D "(2011).


3. Відгуки і появи в ЗМІ

Анна Феріс на кінофестивалі в Торонто, 2011 рік

Феріс з'явилася на обкладинках журналів Raygun, Playboy [9], Self [10], Cosmopolitan [11] та інших. За версією журналу Maxim Анна зайняла 57, 39 і 42 місця в списку "Hot 100 list" у 2004, 2009 і 2010 роках відповідно. За версією журналу FHM в 2009 році вона зайняла 60-е місце в списку "100 найсексуальніших жінок в світі", і 96-е місце в 2010 році. Сайт AskMen розмістив її на 78 місці в списку "100 найбажаніших жінок у світі" в 2009 році.

У 2010 році Cosmopolitan назвав її "Забавної і безстрашною жінкою року" і пояснив: "Вона змушує нас сміятися і стискатися від страху, розсуваючи межі комедії так, як не вдається ніякий інший актрисі" [12].

Тад френд в The New Yorker описав Феріс як "найоригінальнішу комічну актрису Голлівуду" [13].


4. Особисте життя

У 1999 році під час зйомок фільму "Провулок закоханих" Феріс зустріла свого першого чоловіка Бена Індра [3]. У цьому ж році вони почали зустрічатися і в червні 2004 року пара одружилася. Однак у квітні 2007 року Ганна подала на розлучення, пославшись на причини "непримиренні розбіжності" [14]. У лютому 2008 року, коли шлюборозлучний процес був завершений, Феріс виплатила Бену компенсацію розміром в $ 900,000 [15].

У 2007 році Феріс зустріла актора Кріс Претт під час кастингу фільму " Відвези мене додому " [13]. У січні 2009 року вони побралися [16], а 9 липня 2009 одружилися [17]. 25 серпня 2012 у подружжя народився син Джек [18].


5. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1991 тф Обман: Таємниця матерів Deception: A Mother's Secret Ліз
1996 ф Едем Eden Дити
1999 ф Провулок закоханих Lovers Lane Джанелль Бей
1999 ф Skanks Доун
2000 ф Дуже страшне кіно Scary Movie Сінді Кемпбелл
2001 ф Дуже страшне кіно 2 Scary Movie 2 Сінді Кемпбелл
2002 ф Мей May Поллі
2002 ф Ципочка The Hot Chick Ейпріл
2003 ф Просто свято якесь! Winter Break Джастін
2003 ф Труднощі перекладу Lost in Translation Келлі
2003 ф Дуже страшне кіно 3 Scary Movie 3 Сінді Кемпбелл
2004 ф Краще правопис Spelling Bee Джейн Конеллі
2002 - 2004 з Цар гори King of the Hill Ліза / Stoned Hippie Chick / Teen Girl Hippie
2004 з Друзі Friends Еріка
2005 тф Сині небеса Blue Skies Сара
2005 ф Південні красуні Southern Belles Беллі Скотт
2005 ф Велика жратва Waiting ... Серена
2005 ф Горбата гора Brokeback Mountain Лашон Мелоун
2005 ф Просто друзі Just Friends Саманта Джеймс
2006 ф Дуже страшне кіно 4 Scary Movie 4 Сінді Кемпбелл
2006 ф Моя Суперб My Super Ex-Girlfriend Ханна Льюїс
2006 ф Приречені серця Guilty Hearts Джейн Конеллі
2007 ф Хохотушка Smiley Face Джейн Ф
2007 з Красені Entourage камео
2007 ф Мамин синок Mama's Boy Нора Фленнаган
2008 ф Хлопцям це подобається The House Bunny Шеллі
2008 кор Сплінектомія The Spleenectomy Даніель / доктор Філдс
2009 ф Часто Питання про подорожі в часі Frequently Asked Questions About Time Travel Кессі
2009 ф Типу крутий охоронець Observe and Report Бренді
2009 мф Хмарно, можливі опади у вигляді фрикадельок Cloudy with a Chance of Meatballs Сем Спаркс
2009 ф Елвін і бурундуки 2 Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel Джанет
2010 ф Ведмідь Йоги Yogi Bear Рейчел
2011 ф Відвези мене додому Take Me Home Tonight Уенді Франклін
2011 ф Скільки у тебе ...? What's Your Number? Еллі Дарлінг
2011 ф Елвін і бурундуки 3D Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked Джанет
2012 ф Диктатор The Dictator Зої
2013 ф Movie 43 [19] Movie 43 Ванесса
2013 ф Даю рік I Give It a Year Російське ім'я персонажа не вказано
2013 ф Скелети-близнюки The Skeleton Twins Меггі
2014 мф Хмарно, можливі опади у вигляді фрикадельок 2 Cloudy 2: Revenge of the Leftovers Сем Спаркс

6. Нагороди та номінації

Список надано сайтом IMDb.com [20].

Нагорода Рік Категорія Фільм Підсумок
Fangoria Chainsaw Awards 2004 Краща актриса другого плану Мей
3-е місце
2006 Дуже страшне кіно 4 Номінація
Gotham Awards 2005 Найкращий акторський склад [21] Горбата гора Номінація
MTV Movie Awards 2001 Жіночий прорив Дуже страшне кіно Номінація
2001 Кращий поцілунок Номінація
2006 Кращий поцілунок Просто друзі Номінація
2007 Краща бійка Моя супер-колишня Номінація
2009 Краща комедійна роль Хлопцям це подобається Номінація
Премія Гільдії кіноакторів США 2006 Найкращий акторський склад в ігровому кіно [21] Горбата гора Номінація
Teen Choice Awards 2006 Просто друзі Номінація
2006 Номінація
2011 Вибір актриси кіно: Комедія Відвези мене додому Номінація
Stony Award 2007 Перемога
CinemaCon Award 2012 Комедійна зірка року [22] Перемога

Примітки

  1. 1 2 Anna Faris Biography (1976 -) - www.filmreference.com/film/81/Anna-Faris.html. Filmreference.com.
  2. 1 2 Wulff, Jennifer. Scream Queen - www.people.com/people/archive/article/0,, 20134940,00. html, People (July 23, 2001).
  3. 1 2 3 4 Krug, Kurt Anthony. Edmonds actress having fun with "Scary" movies, growing career - seattletimes.nwsource.com/html/entertainment/2002943211_faris21.html, The Seattle Times (April 21, 2006). Читальний - з першоджерела 28 червня 2011.
  4. 1 2 Payne, Patti. Anna Faris portrays an exiled Playboy playmate in the new movie, "The House Bunny" - www.bizjournals.com/seattle/stories/2008/09/01/tidbits4.html?page=all, Puget Sound Business Journal (August 31, 2008). Читальний - www.webcitation.org/67OC4JFu1 з першоджерела 3 травня 2012.
  5. Robert Faris, Assistant Professor, Ph.D., University of North Carolina - sociology.ucdavis.edu / people / rwfaris. University of California, Davis. Читальний - web.archive.org/web/20100416115457/http :/ / sociology.ucdavis.edu / people / rwfaris з першоджерела 16 квітня 2010.
  6. Anna Faris Biography - www.celebritysection.com / Anna Faris / AnnaFaris.php. celebritysection.com. Читальний - www.webcitation.org/6BUMTFF7H з першоджерела 17 жовтня 2012.
  7. Interview: Anna Faris - www.avclub.com / articles / anna-faris, 26245 /. The A / V Club (April 7, 2009). Читальний - web.archive.org/web/20100104065442/http :/ / www. avclub.com / articles / anna-faris, 26245 / з першоджерела 4 січня 2010.
  8. Seth Rogen is Stoner of the Year - www.celebstoner.com/content/view/383/1/. Celebstoner.com. Читальний - web.archive.org/web/20080120000440/http :/ / www.celebstoner.com/content/view/383/1/ з першоджерела 20 січня 2008.
  9. Anna Faris Attacked For Not Going Nude - www.showbizspy.com/article/192448/anna-faris-attacked-for-not-going-nude.html. ShowbizSpy.com (September 28, 2009). Читальний - www.webcitation.org/6BUMU41ZB з першоджерела 17 жовтня 2012.
  10. Anna Faris Looking VERY Fit on Self Magazine's April Cover - www.bittenandbound.com/2009/03/28/anna-faris-covers-self-magazine-photos/. bittenandbound.com (March 28, 2009). Читальний - www.webcitation.org/6BUMUppxC з першоджерела 17 жовтня 2012.
  11. Anna Faris Cosmopolitan US February 2010 - www.magxone.com/cosmopolitan/anna-faris-cosmopolitan-us-february-2010/. MagXone.com (January 11, 2010). Читальний - www.webcitation.org/6BUMWllb3 з першоджерела 17 жовтня 2012.
  12. Anna Faris: Cosmo's Fun Fearless Female of the Year - www.cosmopolitan.com / celebrity / exclusive / anna-faris-interview. Cosmopolitan. Читальний - www.webcitation.org/6BUMXMwv0 з першоджерела 17 жовтня 2012.
  13. 1 2 Friend, Tad Funny Like A Guy: Anna Faris and Hollywood's woman problem - www.newyorker.com/reporting/2011/04/11/110411fa_fact_friend. The New Yorker (April 11, 2011). Читальний - www.webcitation.org/6BUMYiPxy з першоджерела 17 жовтня 2012.
  14. Finn, Natalie. Scary Movie's Faris Haunted by Divorce - www.eonline.com/uberblog/b54810_Scary_Movies_Faris_Haunted_by_Divorce.html, E! Online (April 3, 2007). Читальний - www.webcitation.org/687e5yCwM з першоджерела 2 червня 2012.
  15. Anna Faris Finalizes Divorce - www.people.com/people/article/0,, 20178900,00. html, People (February 19, 2008). Читальний - web.archive.org/web/20110329094928/http :/ / www.people.com/people/article/0,, 20178900,00. html з першоджерела 29 березня 2011.
  16. Jones, Katharine. Anna Faris engaged to beau Chris Pratt - York Daily News (January 30, 2009). Читальний - з першоджерела 2 червня 2012.
  17. Garcia, Jennifer. Anna Faris Is Married! - www.people.com/people/article/0,, 20297610,00. html, People (August 12, 2009). Читальний - web.archive.org/web/20110328073244/http :/ / www.people.com/people/article/0,, 20297610,00. html з першоджерела 28 березня 2011.
  18. Garcia, Jennifer. Anna Faris Welcomes a Baby Boy - www.people.com/people/article/0,, 20624420,00. html, People (August 25, 2012).
  19. McNary, Dave Relativity shifts Farrelly / Wessler comedy - www.variety.com/article/VR1118052067?refCatId=13. Variety (March 29, 2012). Читальний - www.webcitation.org/67OGOs0p9 з першоджерела 3 травня 2012.
  20. Awards for Anna Faris - www.imdb.com/name/nm0267506/awards. IMDb.com. Читальний - www.webcitation.org/6BUMazRM5 з першоджерела 17 жовтня 2012.
  21. 1 2 Спільно з Хітом Леджером, Джейк Джілленхол, Мішель Вільямс, Енн Хетеуей, Ліндою Карделліні і Ренді Куейд.
  22. McClintock, Pamela Anna Faris Feted With CinemaCon Comedy Star Of The Year Award - www.hollywoodreporter.com/news/anna-faris-cinemacon-comedy-star-of-year-313702. The Hollywood Reporter (April 18, 2012). Читальний - www.webcitation.org/67OHV7kpi з першоджерела 3 травня 2012.