Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Фетін, Володимир Олександрович


Прапор СРСР

План:


Введення

Володимир Олександрович Фетін ( 14 жовтня 1925, Москва, СРСР - 20 серпня 1981, Ленінград, СРСР) - радянський кінорежисер. Заслужений діяч мистецтв РРФСР ( 1975).


1. Біографія

Син німецького барона Фетінгофа. Після Жовтневої революції сім'я скоротила прізвище до Фетінга, для титрів " Смугастого рейсу "Фетін ще більше вирішив її" русифікувати ", але за документами залишився Фетінга.

Брав участь у Великій Вітчизняній війні. Після війни працював креслярем, майстром технологічного обладнання. Потім поступив у ВДІК, режисерський факультет якого закінчив у 1959 (майстерня Г. Широкова). Надалі працював на кіностудії " Ленфільм ". Автор сюжетів для кіножурналу" Гніт ".

На зйомках "Донський повісті" познайомився з Людмилою Чурсиній, і незабаром вони одружилися. Л.Чурсіна стала героїнею багатьох його фільмів.

Похований на Центральній алеї Південного кладовища Санкт-Петербурга


2. Фільмографія

  1. 1959 - короткометражний фільм "Лоша" (за оповіданням М. А. Шолохова).
  2. 1961 - комедія " Смугастий рейс ".
  3. 1964 - " Донська повість "(по М. А. Шолохова).
  4. 1968 - " Вірінея "(по Л. Н. Сейфулліної).
  5. 1970 - " Любов Ярова "(за п'єсою К. А. Треньова).
  6. 1973 - " Відкрита книга "(за однойменним романом В. А. Каверіна).
  7. 1976 - мелодрама " Солодка жінка "(за повістю І. А. Велембовской).
  8. 1977 - телесеріал "Відкрита книга".
  9. 1979 - " Тайгова повість "(за романом В. П. Астаф'єва "Цар-риба").
  10. 1981 - детектив " Зниклі серед живих "(за однойменною повістю С. А. Висоцького).

3. Нагороди та досягнення

  • 1973 - Срібна медаль на Міжнародному кінофестивалі дитячих і юнацьких фільмів у Калькутті (за фільм "Смугастий рейс").

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Володимир Олександрович
Дергачов, Володимир Олександрович
Туманов, Володимир Олександрович
Горб, Володимир Олександрович
Владиславський, Володимир Олександрович
Сухомлинов, Володимир Олександрович
Дедюлін, Володимир Олександрович
Моринський, Володимир Олександрович
Базаров, Володимир Олександрович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru