Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Фоменко, Микола Володимирович


Фото

План:


Введення

Микола Володимирович Фоменко ( 30 квітня 1962, Ленінград, СРСР) - радянський і російський музикант, актор, радіо-і телеведучий, заслужений артист Росії [1] ( 1999), автогонщик, майстер спорту України міжнародного класу, президент Marussia Motors [2], директор інженерного департаменту команди Формули-1 "Маруся".


1. Біографія

Мати Миколи - Галина Миколаївна (у дівоцтві Федорова) - в минулому балерина, викладала в Училище ім.Ваганової, а потім через травму меніска стала інженером-будівельником [3]. Отець Володимир Володимирович [4] - фізик, кандидат технічних наук, член Російської академії метрології. [5]


1.1. Освіта

Микола вчився в школі № 222, перекваліфікувався в той час в школу олімпійського резерву. У цей період він серйозно займався гірськими лижами і отримав звання майстра спорту.

Після школи закінчив Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії ( ЛГИТМіК).


2. Політика

На президентських виборах 2012 р. агітував за кандидата Путіна В.В., знявшись в рекламному ролику. [6]

3. Особисте життя

  • 1980-1985 - перша дружина Олена - донька народного артиста СРСР Рема Лебедєва та актриси Ленінградського ТЮГу Людмили Красикової [7]
    • дочка Катерина Гришковець (нар. 1981) [8] (прізвище по чоловікові) закінчила факультет міжнародної журналістики МДІМВ, в 2004 році працювала в газеті " Комерсант "
      • внучка Аглая (2004) [5] [8]
      • внучка Маша (2005) [9] [7] [10]
  • 1985-1995 - друга дружина Людмила Гончарук - солістка ансамблю армійського танцю [7]
  • 1995-2008 - третя дружина Марія Голубкіна
    • дочка Анастасія (нар. 1998) [11]
    • син Іван (нар. 2002) [11]
  • Четверта дружина Кутобаева Наталія Володимирівна (нар. 1978) [12], була прес-секретарем губернатора Санкт-Петербурга Валентини Матвієнко, з 2011 року - керівник Прес-служби Ради Федерації. Любить автомобілі та екстремальні види спорту, серйозно захоплювалася віндсерфінгом. [7]
    • син Василь (нар. 2009) [13]

4. Музична кар'єра

Микола Фоменко (в центрі) на концерті "Секрету", 2007 рік

Під час навчання в інституті, в 1982 разом з Максимом Леонідовим і Дмитром Рубіним організував музичну групу " Секрет ". Група мала величезний успіх у СРСР з середини 1980-х до початку 1990-х років.

Покинув групу в 1996.


5. Театр і кіно

У кіно Фоменко спочатку з'явився в епізодичних ролях у в картинах " Швидкість "( 1983), " Як стати зіркою "(1986)," Анекдоти "(1990)

Першою великою роллю став Коля у фільмі Володимира Машкова " Сирота казанська "(1997).

У театрі Фоменко грав головні ролі в таких спектаклях, як "Саранча", "Сурмач на площі", "Що трапилося в зоопарку", "Собаче серце" і " Тригрошова опера ".


5.1. Фільмографія

  1. 1974 - 2011 - Єралаш - різні ролі
  2. 1983 - Швидкість
  3. 1986 - Як стати зіркою
  4. 1990 - Анекдоти - Бетховен
  5. 1996 - Старі пісні про головне - тваринник
  6. 1997 - Сирота казанська - Коля
  7. 1997 - Старі пісні про головне 2 - гість на дівич-вечорі, фронтовик
  8. 1998 - Старі пісні про головне 3 - хокеїст
  9. 1999 - Місячний тато - Ясір
  10. 1999 - Небо в алмазах
  11. 1999 - Чек - брюнет
  12. 2000 - Старі шкапи - Хоменко
  13. 2002 - Шик
  14. 2003 - Ключ від спальні
  15. 2003 - Пан або пропав - Бобусь
  16. 2003 - Забійна сила. Лазурний берег
  17. 2005 - Дванадцять стільців - Остап Бендер
  18. 2006 - Кошмар перед Різдвом - Угі Буги ( дубляж)
  19. 2007 - Глянець
  20. 2008 - Апостол - капітан державної безпеки Хромов
  21. 2008 - День радіо
  22. 2008 - Чарівник
  23. 2009 - Золотий ключик (мюзикл) - Карабас-Барабас
  24. 2010 - Людина з бульвару Капуцинів - Смотрящий, місцевий авторитет
  25. 2010 - Пізанська вежа

6. Телевізійна кар'єра

  1. 1969 - "Малишкіна казка" - учасник програми
  2. 1984 - 1985 - "Кружляють диски" - автор сценарію
  3. 1986 - 1987 - " Ранкова пошта ", 4 передачі (автор сценарію і ведучий)
  4. 1986 - 1987 - "Радіо Вертикаль" - автор і ведучий
  5. 1986 - 1987 - "Тобі вирішувати" - автор і ведучий

Проекти, не вийшли в ефір:

  • 1999 - "Закритий перегляд";
  • 2003 - "Втікач".

Телефільми:

  • 1990 - "Червоні дияволята-3";
  • 1993 - " Сухі та мокрі "- Гармидер Іванович Заза, Гомес, Тереза, Лаура, поліцейський комісар
  • 1996 - "З святом!".

Новорічні програми:

Нагороди:

  • Лауреат премії ТЕФІ -98 за програму "Перехоплення";
  • Три премії " Овація "- за програми" Оба-на "," Російські цвяхи "," Імперія пристрасті ".

В 2009 BBC Worldwide на телевізійному каналі РЕН ТВ випустила російськомовну версію програми Top Gear. В якості одного з провідних виступав Микола Фоменко [14].


7. Нагороди та звання

8. Кар'єра автогонщика

Інтерес до автоспорту з'явився у Миколи Фоменко ще під час навчання в інституті, він тренувався на "Ладі", намагався всерйоз займатися картингом, але тоді в Ленінграді для цього не було можливостей.

В 1994 Влад Лістьєв запросив Миколу в команду зірок на так звані "Гонки на виживання". Він почав серйозно займатися тренуваннями під керівництвом Ігоря Кузнєцова. Підсумком річних тренувань і заїздів стали кілька перемог у "Гонки на виживання" у 1996 році, а потім і бронзова нагорода в кубку "Даніал" по ралі-кросу.

У сезоні 1997 Микола Фоменко тричі піднімався на третю сходинку п'єдесталу вже в шосейно-кільцевих гонках у складі команди "Miller Pilot" і в підсумку завоював звання чемпіона Росії. У тому ж році він став бронзовим призером Відкритої першості Санкт-Петербурга.

Разом з Миколою починає виступати один з найзнаменитіших російських гонщиків Олексій Васильєв.

У 1998 став срібним призером зимових трекових гонок на іподромі Московської області.

У 1999 брав участь в чемпіонаті Росії по кільцевих автоперегонів у класі "Туризм".

В 2000 Микола Фоменко та Олексій Васильєв у складі команди " ТНК racing team "продовжили участь в чемпіонаті Росії з шосейно-кільцевих гонок у класі" Туризм-1600 ". Незважаючи на те, що для Миколи сезон розпочався важкої аварією, команда" ТНК racing team "домоглася вражаючих результатів, а Микола повторив своє найвище досягнення в автоспорті, у складі команди домігшись титулу" Чемпіон Росії "." ТНК racing team "стала першою російською командою, яка отримала право брати участь у Чемпіонаті Європи по класу" Гран Турінг "(Grand Touring).

У 2000 році Микола Фоменко за перемогу в чемпіонаті Росії став майстром спорту Росії по автоспорту. (По іншому джерелу, це сталося в 2002 році). [Джерело не вказано 626 днів]

2001 - участь у чемпіонаті світу FIA GT з Freisinger Motorsport (9 етапів).

2002 - участь у чемпіонату світу FIA GT з RWS Motorsport (10 етапів), 6-е місце на трасі Донінгтон Парк ( Великобританія). Участь у перегонах " 24 години Дайтона "і" 12:00 Себрінга ".

2003 - участь у чемпіонаті світу FIA GT з RWS Motorsport (10 етапів), 4-е місце на трасі Енна-Пергуза ( Італія). Миколі Фоменку присвоєно звання майстер спорту Росії міжнародного класу.

У 2004 році у складі команди Freisinger YUKOS Motorsport став переможцем міжнародного чемпіонату з автоперегонів FIA Grand Touring в класі N-GT. В ході сезону вперше піднявся на подіум у гонці в Маньї-Курі ( Франція), зайнявши 3 місце. Крім того, в 2004 році увійшов до перший російський екіпаж, який взяв участь у легендарній гонці " 24 години Ле-Мана ".

У 2005 році заснував команду "Russian Age Racing", яка стала першою гоночної командою з російською ліцензією, яка виступає в чемпіонаті FIA GT. Друга спроба виступу російської команди в Ле Мані завершилася фінішем на 5 місці в GT1.

C 2005 року в якості керівника "Russian Age Racing" відкрив молодіжну програму для талановитих російських пілотів. Тренує 16-річного гонщика Івана Лукашевича, виступаючого в серії Formula Palmer Audi за підтримки "Ауді Росія".

У 2007 році озвучив російську версію гри Need For Speed: ProStreet.

2 лютого 2011 очолив інженерний департамент команди Формули-1 Marussia Virgin Racing. [15]


8.1. Результати в FIA GT

Рік Команда Машина Клас Напарники Окуляри Місце
2000 Freisinger Motorsport Porsche 996 GT3-R 58 N-GT Flag of Russia.svg Олексій Васильєв 0 -
2001 Freisinger Racing Porsche 996 GT3-R 59 N-GT Flag of Russia.svg Олексій Васильєв

Прапор Великобританії Річард Кей

0 -
2002 RWS Motorsport Porsche 996 GT3-R 77 N-GT Flag of Russia.svg Олексій Васильєв

Flag of Spain.svg Антоніо Гарсіа
Flag of Spain.svg Ісус Діаз де Вілларроель

1 28 [16]
2003 RWS Yukos Motorsport Porsche 996 GT3-RS 77 N-GT Flag of Russia.svg Олексій Васильєв

Прапор Великобританії Адам Джонс
Flag of France.svg Стефан Дауді

17 14
2004 Freisinger Yukos Motorsport Porsche 996 GT3-RSR 77 N-GT Flag of Russia.svg Олексій Васильєв 26 7
Cirtek Motorsport Porsche 996 GT3-RS 73 Прапор Великобританії Адам Джонс

Прапор Великобританії Джон Грант
Прапор США Вік Райс

2005 Russian Age Racing Ferrari 550 Maranello 17; 18 GT1 Flag of Russia.svg Олексій Васильєв

Flag of France.svg Крістоф Бушю
Прапор Великобританії Джеймі Кемпбелл-Уолтер
Flag of France.svg Ніколя Мінассян

5 19

8.2. Гонки на витривалість - результати

Рік Гонка Команда Машина Клас Напарники Місце
2003 24 години Дайтона RWS Motorsport Porsche 996 GT3 GTS Flag of Russia.svg Олексій Васильєв,

Flag of France.svg Патрік Бурде
Flag of Austria.svg Вальтер Лехнер мл.,
Flag of Japan.svg Тецуя Танака

28 (9)
2004 24 години Ле-Мана Freisinger Motorsport Porsche 996 GT3-RSR LMGT Flag of Russia.svg Олексій Васильєв,

Flag of France.svg Патрік Бурде

DNF
2005 24 години Ле-Мана Cirtek Motorsport /
Russian Age Racing /
Convers Team
Ferrari 550-GTS Maranello LMGT1 Flag of Russia.svg Олексій Васильєв,

Flag of France.svg Крістоф Бушю

17 (5)

9. Факти

- Є відомості, що ваш рід - старовинний, що ви мало не від Івана Грозного походите.

Мати Миколи Фоменко: - Не зовсім так. Моя бабуся, мамина мама, була уроджена Скрипіціна. А її далекий предок, за переказами, був опікуном маленького Івана Грозного. У нас і родовий маєток є, у Мишкіну, на Волзі.

- Стало бути, Микола Володимирович блакитних кровей. Не інакше - князь.

Мати Миколи Фоменко: - Не князь. Скрипіціни були дворянами. Я перебуваю в дворянському зібранні Санкт-Петербурга, про що у мене є свідоцтво. Таке ж я зробила для Колі і його сім'ї. Тобто вони всі належать до дворянського стану - і його старша дочка від першого шлюбу Катерина, і Анастасія, якій зараз 6 років. Ось тільки Іван у дворяни ще не потрапив, бо маленький.

- [3]


Примітки

  1. 1 2 Указ Президента РФ від 8 січня 1999 р. N 36 "Про відзначення державними нагородами Російської Федерації" - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1; 1063235
  2. MARUSSIA - перший серійний російський спорткар - www.f1news.ru/news/f1-47578.html
  3. 1 2 Смена.ру | Новини - smena.ru/news/2004/03/11/2202 /
  4. Микола Фоменко - Про мене - Сноб - www.snob.ru/profile/10474/about
  5. 1 2 Смена.ру | Новини | Кумири | Не давайте Фоменко автомат! - smena.ru/news/2004/03/11/2202 /
  6. Передвиборні ролики Путіна | Нова Ідеологія - сайт про те, як роблять вибори в Росії - newideology.ru / gallery-pr / galery_agit / predvybornye-roliki-putina /
  7. 1 2 3 4 Таємниця розлучення Миколи Фоменко - www.tvcenter.ru/news-tv/stars/Taina-razvoda-Nikolaja-Fomenko/
  8. 1 2 Газета. Ru - Суспільство - 20 рядків - www.gazeta.ru/2004/02/04/kz_m111126.shtml
  9. Сенсація! Фоменко і Голубкина розвелися. А як же "головне це сім'я ..."? - sensation.com.ua/story/view/261 /
  10. Микола Фоменко приховує свою дочку - Шоу-бізнес - www.eurosmi.ru / nikolaiy_fomenko_skryvaet_svoyu_doch.html
  11. 1 2 Салат | Фоменко і Голубкина оголосили про розлучення (аудіо) - salat.zahav.ru / ArticlePage.aspx? articleID = 1043
  12. Кутобаева Наталія Володимирівна | Хто Є Хто - whoiswho.dp.ru/cart/person/995852
  13. У мене будинок більше "Ермітажу" - інтерв'ю, Співрозмовник - news.mail.ru/society/3887625 /
  14. Top Gear - провідним буде Микола Фоменко - auto.mail.ru / article.html? id = 27404
  15. Кадрові перестановки в Marussia Virgin Racing - www.f1news.ru/news/f1-63797.html
  16. 28 місце - history.fiagt.com / points.php? season = 2002 & class = N-GT & type = driver & event = 1

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Левич, Микола Володимирович
Досталь, Микола Володимирович
Аверюшкін, Микола Володимирович
Екк, Микола Володимирович
Куйбишев, Микола Володимирович
Балашов, Микола Володимирович
Виноградов, Микола Володимирович
Юшманов, Микола Володимирович
Олялін, Микола Володимирович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru