Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Хворостовський, Дмитро Олександрович


Dmitri Aleksandrovich Hvorostovsky in Vitebsk.jpg

План:


Введення

Дмитро Олександрович Хворостовський ( 16 жовтня 1962, Красноярськ) - радянський, російський, британський оперний співак ( баритон). Народний артист Росії ( 1995). Лауреат Державної премії РРФСР імені Глінки ( 1991).


1. Біографія

Батько Дмитра - Олександр Степанович, інженер-хімік - любив співати і музикував на фортепіано, крім того він зібрав велику колекцію записів зірок світової оперної сцени.

Дмитро закінчив Красноярське педагогічне училище імені О. М. Горького та Красноярський інститут мистецтв по класу заслуженого діяча мистецтв РФ професора Є. К. Іофель, учениці М. Н. ріоліт-Словцова - подружжя видатного російського тенора П. І. Словцова.

В 1985 - 1990 роках був солістом Красноярського державного театру опери та балету.

З 1990 має ангажементи в кращих оперних театрах світу: Королівський театр Ковент-Гарден (Лондон), Баварська державна опера, Munich State Opera, Берлінська державна опера, театр Ла Скала (Мілан), Віденська державна опера, Театр Колон (Буенос-Айрес), Метрополітен-опера (Нью-Йорк), Лірична опера в Чикаго, Маріїнський театр в Санкт-Петербурга, московський театр " Нова Опера ", оперна сцена Зальцбурзького фестивалю.

Надає підтримку і молодим колективам, як, наприклад, Балтійського симфонічному оркестру.

Записав з В. А. Гергієвим і оркестром Маріїнського театру вокальний цикл " Пісні і танці смерті " М. П. Мусоргського та оперу "Царська наречена" М. А. Римського-Корсакова (партія Григорія Брудного).

Один з кращих виконавців творів Г.В.Свиридова.

19, 21 і 22 листопада 2009 пройшли концерти в ГКД, де Дмитро Хворостовський виступив у новому амплуа, виконавши пісні І. Я. Крутого на вірші Лілії Виноградової. Концерти з'явилися презентацією нового спільного альбому Хворостовського і Крутого "Дежавю". У концертах також брав участь хор Академії хорового мистецтва імені В. С. Попова і оркестр під управлінням К. Г. Орбеляна [1].


2. Приватне

Перша дружина - Світлана, колишня балерина. З нею Дмитро познайомився в 1986 році, а одружився в 1989-му. У шлюбі народилися двоє дітей-близнят - Олександра і Данила (1996 р.н.). Вони з дружиною були разом п'ятнадцять років [2], розлучилися в 2001 році [3].

Друга дружина - італійка, співачка Флоранс Хворостовський (до заміжжя - Іллі) [4]. У 2003 році у пари народився син Максим, в 2007-му - донька Ніна [5].

3. Дискографія

  1. 1990 - Tchaikovsky and Verdi Arias
  2. 1991 - П'єтро Масканьї. " Сільська честь ". Philips
  3. 1991 - Russian Romances
  4. 1993 - Петро Чайковський. " Євгеній Онєгін ". Philips
  5. 1993 - Traviata, Kiri Te Kanawa, 2CD
  6. 1994 - Songs and Dances of Death
  7. 1994 - Rossini, Songs of Love and Desire
  8. 1994 - Dark Eyes
  9. 1995 - Tchaikovsky, My Restless Soul
  10. 1996 - Dmitri
  11. 1996 - Russia Cast Adrift
  12. 1996 - Credo
  13. 1997 - Джузеппе Верді. " Дон Карлос ". Диригент - Бернард Хайтінк. Philips
  14. 1997 - Russia's War
  15. 1998 - Kalinka
  16. 1998 - Arie Antiche
  17. 1998 - Arias & Duets, Borodina
  18. 1999 - Микола Римський-Корсаков. " Царська наречена ". Диригент - Валерій Гергієв. Philips
  19. 1999 - Петро Чайковський. " Іоланта ". Philips
  20. 2000 - Don Giovanni: Leporello's Revenge, 1CD
  21. 2001 - Verdi, La traviata DVD
  22. 2001 - From Russia With Love,
  23. 2001 - Passione di Napoli
  24. 2002 - Russian Sacred Choral Music, 7CD
  25. 2003 - Where Are You, My Brothers?
  26. 2003 - Петро Чайковський. " Пікова дама ". RCA
  27. 2003 - " Пісні воєнних років ", DVD
  28. 2004 - Георгій Свиридов. "Петербург". Delos
  29. 2004 - Дмитро Хворостовський у Москві DVD
  30. 2005 - Songs and Dances of Death Symphonic dances
  31. 2005 - Світло беріз Улюблені радянські пісні. CD
  32. 2005 - Петро Чайковський. " Пікова дама ", кращі фрагменти. Delos
  33. 2005 - I Met You, My Love
  34. 2005 - Verdi Arias
  35. 2005 - Moscow Nights
  36. 2006 - Portrait
  37. 2007 - Heroes and Villains
  38. 2007 - "Євгеній Онєгін", диригент Валерій Гергієв (Онєгін)
  39. 2009 - Дежа Вю 2CD + DVD [6]
  40. 2010 - Tchaikovsky Romances 2CD
  41. 2010 - Pushkin Romances

4. Нагороди та звання


5. Цікаві факти

  • Знімався в телевізійному рекламному ролику Ferrero Rocher.

Примітки

  1. Концерт Хворостовського і Крутого Дежа вю, квитки на концерт Хворостовського, замовлення квитків на шоу Дежа вю - www.concertcity.ru / dejavu.html
  2. Колишня дружина вимагає у Хворостовського на утримання 12 мільйонів рублів / / KP.RU - Красноярськ - kp.ru/daily/24321.5/514515 /
  3. KP.RU / / Дмитру Хворостовському збільшили суму аліментів - kp.ru/print/article/24331/524119
  4. Праця: Флоранс Хворостовський: "Дмитро навчив мене робити сибірські пельмені" < -
  5. Газета Російський Кур'єр :: Експортний варіант - www.ruscourier.ru/archive/1034
  6. http://dejavu-pro.ucoz.ru/publ/1-1-0-36 - dejavu-pro.ucoz.ru/publ/1-1-0-36
  7. Постанова Уряду РРФСР № 66 - pravo.fso.gov.ru / proxy / ips /? doc_itself = && nd = 102013500. Інформаційно-правова система "Законодавство Росії" (26 грудня 1991). - "Про присудження Державних премій РРФСР в 1991 році в області літератури і мистецтва". Читальний - www.webcitation.org/65Xnh5dqp з першоджерела 18 лютого 2012.
  8. Указ Президента РФ № 820 - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1147293. Kremlin.ru (5 серпня 1995). - "Про відзначення державними нагородами РФ".
  9. Співакові Дмитру Хворостовському присвоєно звання "Почесний громадянин Кемеровської області" - ria-sibir.ru/viewnews/17007.html
  10. Дмитро Хворостовський отримав престижну премію Opera News Award - culturavrn.ru/music/6572

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Дмитро Олександрович
Гайдук, Дмитро Олександрович
Лукашенко, Дмитро Олександрович
Ревякін, Дмитро Олександрович
Ємець, Дмитро Олександрович
Розумовський, Дмитро Олександрович
Гуртяк, Дмитро Олександрович
Біленкін, Дмитро Олександрович
Дедюшко, Дмитро Олександрович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru