Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Хопкін, Мері


MHbrightonwiki.jpg

План:


Введення

Мері Хопкін ( англ. Mary Hopkin ; Рід. 3 травня 1950, Понтардоу [Ru] [Нині графство Ніт - Порт-Толбот ], Уельс, Великобританія) - валлійська поп-виконавиця, яка виконувала чуттєві, мелодійні фолк-і поп-балади. Її візитною карткою стала пісня "Those Were the Days", написана на мелодію романсу Бориса Фоміна " Дорогой длинною "(англійський текст Джина Раскіна). Ця пісня стала першим продюсерським досвідом Пола Маккартні; сингл з піснею вийшов в кінці 1968 року і очолив британський хіт-парад (в США пісня піднялася до # 2) [1].


1. Біографія

Мері Хопкін. 1980

Вирішальну роль у становленні кар'єри Мері Хопкін зіграли британська супермодель Твіггі і Пол Маккартні. Твіггі помітила виступ Мері на телевізійному конкурсі Opportunity Knocks [Ru] і познайомила її з Полом. Той запропонував нікому не відомої до тих пір фолк-співачці контракт, спродюсував дебютний сингл " Those Were the Days "і випустив його на тільки що утвореному лейблі Apple Records. Сингл вийшов 20 серпня 1968 року, очолив британський хіт-парад, змістивши з вершини бітлівських " Hey Jude ", і протримався на вершині 6 тижнів [2].

Потім Маккартні (також в якості продюсера) випустив дебютний альбом співачки Postcard (# 3 Великобританія, # 28 США), оформивши обкладинку і записавши партії гітари в піснях "Lord of the Reedy River" та "Voyages of the Moon". Він же написав для Хопкін другий сингл, " Goodbye [Ru] "(# 2 Британія: на цей раз очолити списки завадив їй сингл The Beatles" Get Back "). С Маккартні (і Рінго Старом за ударними) Хопкін записала власну версію класичної " Que Sera, Sera [Ru] "; Сингл був виконаний по-французьки і вийшов тільки у Франції [3].

У 1970 році Мері Хопкін представила Великобританію на Конкурсі Євробачення з піснею " Knock, Knock Who's There? [Ru] ", Посівши друге місце. Пісня вийшла в Британії синглом і піднялася до # 2.

У 1971 році Мері Хопкін вийшла заміж за продюсера Тоні Вісконті, який записав її другий альбом Earth Song, Ocean Song (1971), куди увійшли пісні Кета Стівенса, Gallagher and Lyle [Ru] і Ральфа Мактелла. Незабаром співачка оголосила про відхід зі сцени, проте в 1972 році виступила на рок-фестивалі в Австралії, а також випустила різдвяний сингл "Mary Had a Baby" (Regal Zonophone Records) [1].

Мері Хопкін (як Мері Вісконті) співала також на багатьох платівках, які продюсував її чоловік (альбоми Тома Пакстона, Ральфа Мактелла, Девіда Боуї, Берта Дженша, The Radiators from Space [Ru] , Thin Lizzy, Carmen, Sarstedt Brothers, Osibisa [Ru] , Sparks, Хейзел О'Коннор і Елейн Пейдж) [1].

У 1976 році (вже як Мері Хопкін) вона випустила сингл "If You Love Me (I Won't Care)" (пісню Едіт Піаф, # 32 Великобританія). Steeleye Span запросили Хопкін на роль Лізаразель в концептуальному альбомі The King of Elfland's Daughter.

Після розлучення з Вісконті в 1981 році Хопкін епізодично виступала на театральній сцені, фолк-фестивалях та благодійних концертах. У 2007 році на Mary Hopkin Music вийшов ретроспективний альбом Valentine, куди увійшли раніше не видавалися запису 1972-1980 років (три з них - її власні композиції) [4].


2. Дискографія

2.1. Альбоми

  • 1969: Postcard
  • 1971: Earth Song, Ocean Song
  • 1972: Those Were The Days
  • 1976: The Welsh World of Mary Hopkin (compilation)
  • 1989: Spirit
  • 1996: Y Caneuon Cynnar (The Early Recordings) (compilation)
  • 2005: Live at the Royal Festival Hall (live)
  • 2007: Valentine
  • 2008: Recollections
  • 2008: Now and Then
  • 2009: Blodeugerdd: Song of the Flowers - An Anthology of Welsh Music and Song (compilation)
  • 2010: You look familiar (arranged by Morgan Visconti)

2.2. Сингли

  • 1968 - " Those Were The Days "(# 1 Великобританія, # 1 Німеччина)
  • 1969 - " Goodbye [Ru] "(# 2)
  • 1970 - "Temma Harbour" (# 6)
  • 1970 - " Knock, Knock Who's There? [Ru] "(# 2)
  • 1970 - " Que Sera, Sera [Ru] "
  • 1970 - "Think About Your Children" (# 19)
  • 1971 - "Let My Name Be Sorrow"
  • 1972 - "Water, Paper & Clay"
  • 1976 - "If You Love Me (I Won't Care)"

Примітки

  1. 1 2 3 Mary Hopkin biography - www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:fnfoxqy5ldde ~ T2. www.allmusic.com. Читальний - www.webcitation.org/66Yk38muo з першоджерела 31 березня 2012.
  2. Those Were the Days UK Charts - www.chartstats.com/release.php?release=4791. www.chartstats.com. Читальний - www.webcitation.org/66Yk3xyKM з першоджерела 31 березня 2012.
  3. Історія Wings. 1968 - www.wingspan.ru/booksrus/daybyday/1968.html. www.wingspan.ru. Читальний - www.webcitation.org/66Yk5EWg6 з першоджерела 31 березня 2012.
  4. News - www.maryhopkin.com/. www.maryhopkin.com. Читальний - www.webcitation.org/66Yk5m5si з першоджерела 31 березня 2012.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Мері Пікфорд
Макдоннел, Мері
Бойс, Мері
Мері Астор
Уїкс, Мері
Мері Осборн
Св. Мері (аеропорт)
Кассат, Мері
Куант, Мері
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru