Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Цекало, Олександр Євгенович



План:


Введення

Олександр Євгенович Цекало ( укр. Олександр Євгенович Цекало , Рід. 22 березня 1961, Київ) - радянський і російський музикант, актор, радіо-і телеведучий, продюсер.


1. Біографія

Олександр Євгенович Цекало народився 22 березня 1961 в Києві, в сім'ї інженерів-теплоенергетиків Євгена Борисовича Цекало та Олени Леонідівни Волкової [1]. Батько - українець, мати - єврейка. Старший брат Віктор Цекало [2].

Навчався грі на фортепіано, навчився грати на гітарі і вже в школі пробував себе в концертній діяльності, створивши групу "ВОНО".

Брав участь у самодіяльності, в театральних постановках.

Закінчивши в 1978 році Київську школу з поглибленим вивченням англійської мови № 89 [3], Олександр Цекало вступив на заочне відділення Ленінградського технологічного інституту целюлозно-паперової промисловості; одночасно з навчанням працював в Києві слюсарем-наладчиком, грав у самодіяльному театрі.

У 1979 році створив квартет "Капелюх".

Пізніше, на запрошення Київського естрадно-циркового училища, разом з іншими учасниками квартету поступив на другий курс.

Екстерном закінчив ЛТІ ЦБП, працював у хімічній лабораторії, слюсарем-наладчиком, пізніше у Київському театрі естради монтувальником сцени, і освітлювачем. [3]

Закінчивши в 1985 училищі, він почав працювати в Одеської філармонії.

В 1986 разом з Лолітою Мілявської Олександр Цекало утворив кабаре-дует "Академія", а в 1989 вони приїхали в Москву.

Спочатку дует виступав на естраді, в клубах і ресторанах, а до середини 1990-х "Академія" стала одним з найпопулярніших акторських ансамблів.

Брав участь у зйомках рекламних роликів " Хопер-Інвест ".

В 1996 Лоліта і Олександр стали вести програму " Доброго ранку, країно! ".

Після розпаду кабаре-дуету "Академія" в 2000 Олександр Цекало брав участь у ряді телевізійних проектів, в тому числі популярній програмі " Старі пісні про головне ", озвучував фільм" Приватні хроніки. Монолог ".

Про свої релігійних поглядах Олександр Цекало говорить так: "Я поважаючий всі конфесії атеїст ". [4]


2. Особисте життя

  • Перша дружина - Олена Шіферман, солістка ансамблю "Капелюх" [5] [6].
  • Друга дружина - Лоліта Марківна Мілявська, розлучилися в 2000
    • дочка Єва (1999) [7] [8].
  • Цивільна дружина - Яна Самойлова, працювала PR-менеджером співачки Алсу, колишня телеведуча, зараз займається бізнесом, познайомилися на Євробаченні-2000 в Стокгольмі [9] [10] [11].
  • Третя дружина - Вікторія Вікторівна Галушка (нар. 1985) (молодша сестра співачки і телеведучої Віри Брежнєвої), їх весілля була непублічною в січні 2008 року, про це знали лише кілька друзів. Сім'я тепер живе в будинку, побудованому Цекало в Підмосков'ї [8] [12].
    • дочка Олександра (нар. 31 жовтня 2008) [13] [14] [15].
  • Своячка - співачка Віра Брежнєва (нар. 1982).

У жовтні 2012 року у Олександра Цекала та Вікторії Галушко народився син [16].


3. Музична кар'єра

З дитинства Олександр займався музикою і воліє бас-гітару (що можна помітити, наприклад, у передачі " Прожекторперісхілтон ").

    • 1986 - 2000 - Музичний колектив "Кабаре-дует" Академія "": засновник і соліст
    • 1992 - Маленький переворот (вініл)
    • 1994 - Небальние танці
    • 1995 - Хочеш, але мовчиш
    • 1995 - Маленький переворот (CD)
    • 1997 - Весілля
    • 1998 - Відбитки пальчиків
    • 1999 - Ту-Ту-Ту, На-На-На
    • 2001 - Мюзикл " Норд-Ост ": продюсер
    • 2003 - Мюзикл " 12 стільців ": продюсер, режисер-постановник. Співавтор Цекало - поет Олександр Вулих - у своєму інтерв'ю журналу " Профіль "зізнався [17] :

Я вже написав мюзикл "12 стільців". Він був дуже популярний, але, проживши вісім місяців на сцені МДМ в режимі щоденного показу, виявився фінансово збитковим. Я не згоден з тим, що мюзикл ніколи не приживеться у нас в країні. Просто це особливий жанр, який вимагає роботи високопрофесійних людей, які добре знають його специфіку. У нашому випадку продюсер і режисер такими не були.


4. Телевізійна кар'єра

  1. 1994 - Телепроект Академія на 1-му каналі Останкіно. Програма виходила в ефір кілька місяців
  2. 1993 - Телепроект "TV-піца". Співведучий разом з Лолітою Мілявської
  3. 1995 - Телепроект " Ранкова пошта "на ОРТ. Співведучий разом з Лолітою Мілявської
  4. 1995 - Знявся в декількох серіях телесеріалу Кабаре "Маски-шоу" в ролі музиканта-невдахи разом з Лолітою Мілявської.
  5. 1997 - Телепроект "Добрий ранок, країна!" на РТР. Співведучий разом з Лолітою Мілявської
  6. 3 грудня 2001 - 2002 - телегра "Жадібність" на НТВ
  7. 2002 - 1 червня 2007 - керівник департаменту розважального мовлення СТС (звільнений з каналу через сварку з генеральним директором телеканалу Олександром Роднянським)
  8. 2004 - 2007 Телепроект "Хороші пісні" на СТС. Співведучий разом з Тіною Канделакі, Анастасією Заворотнюк, генеральний продюсер
  9. Телепроект "Життя прекрасне" на СТС. Продюсер
  10. Телепроект "Найрозумніший" на СТС. Продюсер
  11. Телепроект " Ти - супермодель "на СТС
  12. 2004 Телепроект " Хороші жарти "на СТС. Продюсер
  13. 2004 Новорічний концерт "Ніч у стилі диско" на СТС. Продюсер
  14. 2005 Телефільм " По хвилі моєї пам'яті "на СТС. Продюсер
  15. 2006 - 2007 Телепроект " 6 кадрів "на СТС. Продюсер
  16. 2006 Телепроект " Дві зірки "(перший сезон) на Першому каналі. Співведучий разом з Лолітою Мілявської
  17. 2006 - 2007 Телепроект " Слава богу, ти прийшов! "на СТС. Співведучий разом з Михайлом Шацем, генеральний продюсер
  18. 2006 Новорічний концерт "Ніч у стилі дитинства" на СТС. Генеральний продюсер
  19. 2007 Телепроект "Ігри розуму" на СТС. Ведучий, автор ідеї, генеральний продюсер.
  20. 2007 25 червня - 2008 29 липня - заступник генерального директора " Першого каналу "по спецпроектам. Після звільнення з посади заступника генерального директора (за офіційною версією - у зв'язку з реорганізацією структури дирекцій і департаментів) продовжив роботу на ньому в якості ведучого
  21. 2007 - наш час. Генеральний продюсер телекомпанії " Червоний квадрат "
  22. 2007 - 2008 Телепроект " Стінка на стінку "на Першому каналі. Співведучий разом з Іваном Ургантом, генеральний продюсер
  23. 2008 - теперішній час. Генеральний директор продюсерської компанії "Середа". Виробництво програм " Велика різниця "," Південне Бутово "та інших.
  24. 2008 Телепроект " Хвилина слави "на Першому каналі. Ведучий третього сезону. Ведучий гала-концертів проекту разом з Ксенією Собчак
  25. 2008 - наш час Телепроект " Велика різниця "на Першому каналі. Співведучий разом з Іваном Ургантом, генеральний продюсер
  26. 2008 Червень - Після відходу з поста заступника генерального директора з спецпроектів Першого каналу Олександр Цекало засновує продюсерську компанію " Середа ", який виробляє телепрограми для Першого каналу та телекомпанії ТВЦ
  27. 2008 - Телепроект "Співуча компанія" на ТВ Центр. Генеральний продюсер
  28. 2008 - наш час Телепроект " Прожекторперісхілтон "на Першому каналі. Співведучий разом з Іваном Ургантом, Гаріком Мартиросяном і Сергієм Свєтлаковим
  29. 13 вересня 2009 - 19 вересня 2010 - Телепроект " Південне Бутово "на Першому каналі. Генеральний продюсер
  30. 2009 Листопад - грудня. Телепроект " Подружжя Піночета "на НТВ. Генеральний продюсер
  31. 2010 - телепроект разом Іваном Ургантом - Велика різниця по-українськи
  32. 2011 23 січня - ведучий шоу "Ні бе ні ме нехило"
  33. 2012 - телепроект "Жити будете" на РенТВ. Генеральний продюсер.

5. Фільмографія

  1. 1991 - " Тінь, або Може бути, все обійдеться "
  2. 1992 - "А спати з чужою дружиною добре?!"
  3. 1997 - " Старі пісні про головне-3 "- німецький посол
  4. 1999 - " Приватні хроніки.Монолог "
  5. 2000 - " Старі пісні про головне.Постскриптум "
  6. 2000 - " Конвалія срібляста "- Льова Болотов
  7. 2004 - "Конвалія срібляста 2" - Льова Болотов
  8. 2004 - "Спецназ по-російськи 2"
  9. 2005 - " Обережно, Задов! "- Саша
  10. 2005 - " Моя прекрасна няня "(Серія 60" Слово - не горобець ") - сліпий
  11. 2005 - " Мадагаскар "- жираф Мелман (озвучення)
  12. 2006 - " Змивайся! "- Сід
  13. 2006 - " Хто в домі господар? "- Гоша
  14. 2007 - " Лови хвилю! "- Реджі Белафонте
  15. 2008 - " Мадагаскар 2 "- жираф Мелман (озвучення)
  16. 2008 - "Краса вимагає" - камео
  17. 2012 - " Zолушка "-Чоловік Агній
  18. 2012 - "Мадагаскар 3" - жираф Мелман (озвучення)

6. Театр

2005 - Вистава "По По" за творами Едгара По, спільно з Євгеном Гришковцем.

7. Нагороди

  1. Премія "Профі"
  2. Премія "Зірка"
  3. Премія " Овація "
  4. Премія " Золотий грамофон "
  5. Премія " Тефі "

Примітки

  1. Олександру Цекало - 50 років! - Зоряні новини - Podrugi.by - www.podrugi.by/star-news-4840.html
  2. "Проти ночі. Олександр Цекало" - www.1tv.ru/sprojects_edition/si5711/fi8133
  3. 1 2 Олександр Цекало на Блог X3M-Slider (а) - x3m-slider.org.ua/blog/content/aleksandr-tsekalo-alexandr-tsekalo-biografiya
  4. Олександр Цекало: "Удача шукає підготовлених" - www.psyh.ru/rubric/1/articles/470/. "Наша психологія" (червень 2010). Читальний - www.webcitation.org/68BLhBpJM з першоджерела 5 червня 2012.
  5. zhizn.ru - www.zhizn.ru/articles/show/8938
  6. ftp://91.210.44.71/Gizn/1% 20% F2% E5% F2% F0% E0% E4% FC/old/4.pdf
  7. Мама - Лоліті: "Якби тато був живий, він би тебе ненавидів!" - www.taini-zvezd.ru/public/mama_skazala_lolite_esli_by_papa_byl_zhiv_on_by_tebya_nenavidel_/
  8. 1 2 Олександр Цекало таємно одружився з Вікторією Галушці / / Gazeta.ua - gazeta.ua/ru/post/204454
  9. Яна Самойлова: Прес-Портрет - news.yandex.ua / people / samojlova_yana.html
  10. Як постраждало господарство Цекало / / Експрес газета - www.eg.ru/daily/stars/11858/
  11. Цекало зустрів дружину на "Євробаченні", а Курпатов - в клініці неврозів / / KP.RU - kp.ru/daily/23750.3/55848 /
  12. Цекало не поскупився на весілля з Галушкою / / Paparazzi.com.ua - www.paparazzi.com.ua/index.php?n=6&c1=1361
  13. Відомому продюсеру і телеведучому Олександру Цекало виповнилося 50 років -
  14. Олександр Цекало став батьком / / Life-star.ru - life-star.ru/page/266
  15. У Олександра Цекало народилася дочка / / ІнтерНовості. Ру - www.internovosti.ru/text/?id=11261
  16. У Цекало народився син - www.cosmo.ru/in_focus/section_news_events/1216361/
  17. Олександр Вулих: "Борис Миколайович до такого гумору ставився лояльно" - www.profile.ru/items/?item=25566

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Непомнящий, Олександр Євгенович
Анікін, Олександр Євгенович
Пресняков, Олександр Євгенович
Яковлєв, Олександр Євгенович
Ферсман, Олександр Євгенович
Павленко, Олександр Євгенович
Бухаров, Олександр Євгенович
Кибрік, Олександр Євгенович
Бовін, Олександр Євгенович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru