Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Шпрінгфельд, Павло Олександрович



Павло Шпрінгфельд
Фото
Ім'я при народженні:

Павло Олександрович Шпрінгфельд

Дата народження:

21 січня 1912 ( 1912-01-21 )

Місце народження:

Катеринодар, Російська імперія

Дата смерті:

2 жовтня 1971 ( 1971-10-02 ) (59 років)

Місце смерті:

Москва

Громадянство:

Flag of Russia.svg Російська імперія , Flag of the Soviet Union.svg СРСР

Професія:

актор

Кар'єра:

1933 - 1971

Нагороди:

Заслужений артист РРФСР - 1969

IMDb :

ID 0795328

Павло Олександрович Шпрінгфельд ( 21 січня 1912, Катеринодар - 2 жовтня 1971, Москва) - радянський актор театру і кіно, заслужений артист РРФСР (1969).


Біографія

Актор Павло Шпрінгфельд народився в 1912 році в Катеринодарі. З 1930 по 1933 роки навчається в ГІТІСі. Після його закінчення працював у московських театрах: з 1933 - в Театр робочої молоді (трам; нині - " Ленком "), з 1938 - в Театрі ім.Моссовета. Театральна кар'єра Павла Шпрінгфельд не склалася.

В кінці 30-х років прийшов у кіно і почав багато зніматися. Але популярним актором став в 40 - 60-і роки. З 1940 - актор кіностудії " Союздетфильм ". Після початку війни був евакуйований у Алма-Ату, де став актором Центральній об'єднаній кіностудії.

Найвідомішою роллю Павла Шпрінгфельд, що зробила його популярним і улюбленим глядачами, була роль Гліба Заварцева в комедії " Серця чотирьох ".

Після повернення з евакуації в 1945 - в Театрі-студії кіноактора, працював до кінця життя.

Помер від серцевої недостатності.

Похований на Ваганьковському кладовищі.


Визнання і нагороди

Фільмографія

  1. 1939 - Мої університети - Васька Грачик
  2. 1940 - Яків Свердлов - Олексій Сухов
  3. 1941 - Танкер "Дербент" - Тарумов
  4. 1941 - Серця чотирьох - Гліб Заварцев
    Кадр з фільму "Серця чотирьох"
  5. 1941 - В тилу ворога - боєць Баландін
  6. 1941 - Патріотка - танкіст Зотов
  7. 1941 - Першодрукар Іван Федоров - цар Іван Грозний
  8. 1942 - Залізний ангел - льотчик
  9. 1942 - Швейк готується до бою - підпільник
  10. 1942 - Син Таджикистану - Гафіз Сангін
  11. 1943 - Лермонтов - Одоєвський
  12. 1943 - Нові пригоди Швейка - Марко
  13. 1944 - Весілля - гість
  14. 1945 - Близнюки - ЛИСТОПАД-син
  15. 1945 - Здрастуй, Москва! - пасажир 9-го вагону
  16. 1947 - За тих, хто в морі - Андрій Клобуков
  17. 1947 - Хлопчик з околиці - льотчик
  18. 1951 - Тарас Шевченко - П. О. Куліш
  19. 1953 - Адмірал Ушаков - Орфа
  20. 1953 - Кораблі штурмують бастіони - Орфа
  21. 1953 - Нахлібник - Тропачев
  22. 1954 - Діти партизана - зрадник Глушка
  23. 1955 - Крах емірату - інтервент
  24. 1956 - Іван Франко - Гжібовіч
  25. 1956 - Вбивство на вулиці Данте - наречений
  26. 1956 - Справа № 306 - зв'язковий
  27. 1956 - Дорога правди - офіціант
  28. 1956 - Багаття безсмертя - інквізитор
  29. 1957 - Круті сходинки - Крюгер
  30. 1957 - Народжені бурею - слюсар Глушко
  31. 1957 - Штепсель одружує Тарапуньку - автомоделіст
  32. 1957 - Дорогою ціною - Гіца
  33. 1957 - Випадок в пустелі - сержант
  34. 1958 - Прапори на баштах - Чернявін
  35. 1958 - Сторінки минувщини - граф
  36. 1958 - Життя пройшло повз - ув'язнений
  37. 1959 - Зорі назустріч - Авдєєв
  38. 1959 - Аннушка - покупець чулков
  39. 1960 - Літаючий корабель - Ясат
  40. 1960 - Похмурий Вангур - Борис Пушкарьов
  41. 1960 - Хліб і троянди - білогвардійський капітан
  42. 1961 - Чортова дюжина - Семен Федорович
  43. 1961 - Суд божевільних - Білл
  44. 1961 - Дев'ять днів одного року - гість-фізик на весіллі
  45. 1962 - У мертвій петлі - фра дияволе
  46. 1962 - Гусарська балада - французький офіцер Летье
  47. 1963 - Соняшник (короткометражний) - батько Улі
  48. 1963 - Місто - одна вулиця - аптекар
  49. 1963 - Кінець і початок - Міхаліс
  50. 1963 - Тиша - Головін
  51. 1963 - Стежки-доріжки - Гаврило Кіндратович Дудка
  52. 1964 - Гранатовий браслет - боцман
  53. 1964 - Армія "Трясогузки" - обхідник
  54. 1964 - Мирний час - Глухівський
  55. 1965 - Пакет - психічно хворий старий
  56. 1965 - Гіперболоїд інженера Гаріна - Гастон
  57. 1965 - Двадцять років потому - складач
  58. 1965 - Кухарка - конферансьє "Жак"
  59. 1965 - Три пори року - Іван Данилович
  60. 1965 - Чисті ставки - батько Ніни
  61. 1966 - Совість - Пташенят
  62. 1966 - Зимовий ранок - редактор газети
  63. 1966 - Місто майстрів - бургомістр Мушерон
  64. 1966 - Чорт з портфелем - Євген Євгенович
  65. 1967 - Місця тут тихі - старшина Цибулько
  66. 1967 - Пароль не потрібен - Мойсей Соломонович, метранпаж
  67. 1968 - Любов Серафима Фролова - дід Насті Силіної
  68. 1968 - Господар тайги - Степан
  69. 1969 - Старий будинок - генерал Дубельт
  70. 1969 - Король манежу - черговий по станції
  71. 1970 - Карусель
  72. 1970 - Діти (короткометражний) - начальник станції
  73. 1970 - Біг - білий контррозвідник Скунскій
  74. 1970 - Дивовижний заклад - Хранід
  75. 1971 - Тримайся за хмари - журналіст
  76. 1971 - Джентльмени удачі - гардеробник Прохоров



Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Павло Олександрович
Кайков, Павло Олександрович
Юдін, Павло Олександрович
Строганов, Павло Олександрович
Флоренський, Павло Олександрович
Катенін, Павло Олександрович
Лачинов, Павло Олександрович
Слєпцов, Павло Олександрович
Кожевников, Павло Олександрович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru