Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Яковлєва, Олександра Євгенівна



План:


Введення

Олександра Євгенівна Яковлєва (нар. 2 липня 1957, Калінінград) - радянська і російська актриса.


1. Біографія

Олександра Іванес народилася 2 липня 1957 року в місті Калінінграді. Свій творчий псевдонім - Олександра Яковлєва (замість рідного прізвища Іванес) взяла на прізвище свого діда, Павла Кіндратовича [1]. Прізвище по третьому чоловікові - Аасмяе.

У дитинстві займалася танцями, вчилася в музичній школі по класу скрипки. В 1978 закінчила Ленінградський університет театру, музики і кіно [2] (курс народного артиста СРСР І. П. Владимирова). Одна з найвідоміших радянських актрис 1980-х років, після 1993 року пішла з кіно.

У 1993-1997 роках займалася громадською роботою, займаючи посади голови комітету з питань культури і туризму міста Калінінград, віце-мера Калінінграда.

У 1994-1997 роках - Президент МКФ країн Балтії "Бурштинова пантера". Фестиваль "Бурштинова пантера" припинив своє існування після відходу Олександри Яковлевої з поста віце-мера Калінінграда.

Очолювала службу з управління якістю та персоналом в санкт-петербурзькому аеропорту " Пулково ", займала посаду заступника начальника Жовтневої залізниці з управління якістю та маркетингу [2]. Обіймала посаду заступника генерального директора Дирекції швидкісного сполучення ВАТ " Російські залізниці " [2].

З початку 2011 року по вересень 2011 року - генеральний директор ВАТ "Калінінградська приміська пасажирська компанія" [3].

7 червня 2012 була обрана головою калінінградського регіонального відділення партії "Яблуко" [4].


2. Сім'я

  • Дід - Павло Кіндратович Яковлєв
  • Перший чоловік - Валерій Кухарешин, актор
    • Дочка - Єлизавета Кухарешин
    • Син - Кіндрат Яковлєв
  • Другий чоловік - Олександр Невзоров, телеведучий
  • Третій чоловік - Калью Аасмяе, екс-спортсмен-парашутист

3. Фільмографія

Рік Назва Роль
1979 ф Екіпаж Тамара
1980 ф Друге народження Таня
1980 ф Пливуть моржі
1980 тф Скандальна подія в Брікмілле Моніка Твіггі
1981 - 1982 з Росія молода Таїсія Рябова
1982 ф Простір для маневру Лена
1982 ф Сльози капали Люся
1982 тф Чародії Оленка (Альона Ігорівна Саніна)
1982 тф Шапка Мономаха Іванна Михайлівна
1983 ф Молоді люди Саша
1984 ф Вісім днів надії Люся
1984 ф Менший серед братів Алла
1984 ф Парашутисти Зінаїда Гостілова
1984 ф Наказано взяти живим Саша Астахова
1984 ф У привидів у полоні Валя
1985 ф Почни спочатку Лера
1985 ф Танцмайданчик Саша
1986 ф Прости Наташа
1987 ф Біле прокляття Катя
1987 тф І завтра жити Ірина
1987 ф Шукаю друга життя Маша Панкова
1987 ф Людина з бульвару Капуцинів міс Діана Літтл
1988 ф Червоний цвіт папороті Хельга
1988 ф Фантастична історія дочка курфюрста
1989 ф Висока кров жінка в темних окулярах на пікніку
1989 ф Світла особистість Рита Харітулліна
1990 ф Гол у Спаські ворота Людмила
1990 ф Чи не відстрелених музика Оля
1991 ф Іржа
1991 ф Ятрінская відьма
1992 ф Алмази шаха Алеся
1993 ф Змова скурлатаев Марія Микитівна
1993 ф Пором "Анна Кареніна" Женя

4. Режисерські роботи

  • 1993 - Пором "Анна Кареніна"

Примітки

  1. a-yakovleva.sitecity.ru - a-yakovleva.sitecity.ru/stext_2007170823.phtml
  2. 1 2 3 Олександра Яковлєва (Алесандра Аасмяе) - біографія - радянські акторки - Кіно-Театр. РУ - www.kino-teatr.ru/kino/acter/w/sov/5058/bio
  3. Структура ВАТ "РЖД" - rzd.ru / isvp / public / rzd? STRUCTURE_ID = 5010 & layer_id = 5040 & refererLayerId = 5039 & id = 3406
  4. Зірка "Екіпажу" і "Чарівників" очолила калініградское "Яблуко" - FirstNews - www.firstnews.ru/news/lenta/zvezda-ekipazha-i-charodeev-vozglavila-kalinigradskoe-yabloko/

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Особняк Яковлєва
ОКБ імені Яковлєва
Автомобіль Фрезі і Яковлєва
Кропивницька, Валентина Євгенівна
Лаврова, Тетяна Євгенівна
Мельникова, Світлана Євгенівна
Соболєва, Майя Євгенівна
Павлова, Галина Євгенівна
Феофанова, Світлана Євгенівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru