Янг, Роджер

Роджер Янг ( англ. Roger Young ; 13 травня 1942 ( 19420513 ) , Шампейн, штат Іллінойс) - американський кінорежисер, сценарист, продюсер.


1. Біографія

Свою кар'єру в кіноіндустрії Роджер Янг почав як продюсер і режисер телесеріалу в кінці 1970-х. За серіал " Лу Грант ", в 14 епізодав якого він працював режисером, отримав дві премії" DGA Award " [1] [2] і премію " Еммі "(1980) за кращу режисуру. У 1980 поставив два епізоди телесеріалу" Приватний детектив Магнум ". Роком пізніше зняв свій перший телефільм" Горький урожай ", в якому знімався Рон Ховард. Фільм отримав 4 номінації на премію " Еммі ", включаючи номінацію Роджера Янга за кращу режисуру. Далі слідували численні TV-продукції. Один з найвідоміших його фільмів - екранізація роману Роберта Ладлема " Ідентифікація Борна ". Фільм отримав назву Таємниця особистості Борна. У 1991 за фільм "Вбивство в Міссісіпі" отримав ще одну премію "DGA Award" [3] [4]. Як сценарист Роджер Янг дебютував в 1991 році з фільмом "Зрада", який він також і режисирував. У середині 1990-х Роджер Янг був режисером в одній з екранізацій Біблії. У 1995 він зняв фільм Йосип - його перший внесок у великий проект, який розпочався у 1994 з фільму "Біблія - Генезис". У цей час Роджер Янг почав відроджувати себе як сценариста. У 2007 він написав один епізод серіалу " Рим ". У цей же рік Роджер Янг знімав епізод серіалу" Нишпорка ". У 2009 режисирував два епізоди серіалу" Закон і порядок ".


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1977 - 1982 з Лу Грант Lou Grant режисер, продюсер
1980 з Приватний детектив Магнум Magnum, PI режисер
1981 тф Горький урожай Bitter Harvest режисер
1984 ф Лессітер Lassiter режисер
1985 тф ГУЛАГ Gulag режисер
1985 тф У тонкому повітрі Into Thin Air режисер
1987 ф І злодії полюбляють Love Among Thieves режисер
1987 ф Блеф The Squeeze режисер
1988 тф Таємниця особистості Борна The Bourne Identity режисер
1990 ф Вбивство в Міссісіпі Sanctum режисер
1991 тф Зрада Doublecrossed режисер, сценарист
1993 тф Джеронімо Geronimo режисер
1993 тф Любові і слави заради For Love and Glory режисер
1994 тф Спіймати Готті Getting Gotti режисер
1995 тф Йосип Joseph режисер
1996 тф Пророк Мойсей: Вождь-визволитель Moses режисер
1996 ф Рубі Рідж: американська трагедія The Siege at Ruby Ridge режисер
1998 тф Лицар Камелота A Knight in Camelot режисер
1999 ф Одна особлива ніч One Special Night режисер
1999 ф Ісус Jesus режисер
2002 тф Повернення Дракули Dracula режисер, сценарист
2003 ф Римська імперія: Август Imperium: Augustus режисер
2005 тф Геркулес Hercules режисер
2007 з Рим Rome режисер
2007 з Нишпорка The Closer режисер
2009 з Закон і порядок Law & Order режисер
2010 з Закон і порядок: Лос-Анджелес Law & Order: Los Angeles режисер

Примітки

  1. 32nd annual DGA awards honoring outstanding directorial achievement for 1979 - www.dga.org/Awards/History/1970s/1979.aspx (Англ.) . DGA Awords History. Directors Guild Of America. Читальний - www.webcitation.org/69NegtaSs з першоджерела 24 липня 2012.
  2. 33nd annual DGA awards honoring outstanding directorial achievement for 1980 - www.dga.org/Awards/History/1980s/1980.aspx (Англ.) . DGA Awords History. Directors Guild Of America. Читальний - www.webcitation.org/69NehhaVZ з першоджерела 24 липня 2012.
  3. 43nd annual DGA awards honoring outstanding directorial achievement for 1990 - www.dga.org/Awards/History/1990s/1990.aspx (Англ.) . DGA Awords History. Directors Guild Of America. Читальний - www.webcitation.org/69NeiNuIg з першоджерела 24 липня 2012.
  4. Jennifer Pendleton Four DECADES Of Directorial Excellence - (Англ.) . DGA Quarterly. Directors Guild Of America (2005). Читальний - www.webcitation.org/69Nej6KLt з першоджерела 24 липня 2012.