Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

1-е послання до Коринтян



План:


Введення

Перше послання до Коринтян - книга Нового Завіту.



1. Історія

Послання написано апостолом Павлом, адресоване християнській громаді міста Корінф, розташованого на корінфському перешийку між півостровом Пелопоннес і основний Грецією. Громада Коринфа, в стародавні часи великого портового міста, була заснована самим апостолом Павлом близько 50 року під час його другої подорожі.

Громада, як видно з послання, складалася, головним чином, з звернених людей з інших народів (не євреїв) і пережила серйозні проблеми, які зажадали втручання апостола Павла.

Датування часу написання послання варіюється періодом 54 - 57 рр.. н. е.. Справжність послання підтверджують найдавніші свідчення; зокрема св. Климент, папа римський на нього посилається, св. Святий Полікарп, померлий в 155 році, наводить з нього дослівну цитату.

Два послання до коринфян, що увійшли в канон Нового Завіту, були не єдиними - в обох посланнях згадуються інші послання до цієї громаді, не дійшли до нас (1Кор. 5:9; 2 Кор. 2:3).


2. Основні теми

Багато фрагменти 1-го послання до Коринтян відіграють найважливішу роль для християнського богослов'я. Сьома глава повністю присвячена питанням шлюбу, сімейного життя і дівоцтва - це єдиний фрагмент Нового Завіту, докладно розбирає дані питання. В одинадцятому розділі містяться вказівки про необхідність гідно здійснювати таїнство Євхаристії; п'ятнадцяти голів детально зупиняється на воскресіння Ісуса Христа і віру в прийдешнє воскресіння мертвих, зокрема в цій главі наводиться найдокладніший список свідків воскресіння Христа. Тринадцята глава є прекрасним гімном любові, це - одне з найкрасивіших місць всіх апостольських послань.


3. Відомі фрази

  • "Чи ж Христос? Хіба Павло розіп'явся за вас? Чи в Павлове ім'я ви христились?" (1Кор. 1:13)
  • "А ми проповідуємо Христа розп'ятого, для юдеїв згіршення, а для греків безумство" (1Кор. 1:23)
  • "Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне" (1Кор. 1:27)
  • "Бо ніхто не може покласти іншої основи, окрім покладеної, якою є Ісус Христос" (1Кор. 3:11)
  • "Все мені можна, та не все корисне; все мені дозволено, але ніщо не повинно володіти мною" (1Кор. 6:12)
  • "Ідол в світі ніщо" (1Кор. 8:4)
  • "Якщо їжа спокушує брата мого, не буду їсти м'яса повік, щоб не спокусити брата свого" (1Кор. 8:13)
  • "Будьте наслідувачами мене, як і я Христа" (1Кор. 11:1)
  • "Бо мусять між вами, щоб відкрились між вами й досвідчені" (1Кор. 11:19)
  • "Всякий раз, коли ви їсте хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде" (1 Кор 11:26)
  • "Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то я - мідь дзвінка або бубон гудячий" (1Кор. 13:1)
  • "А тепер перебувають ці три: віра, надія, любов, але любов з них більше "(1Кор. 13:13)
  • "Як ворог останній - смерть" (1Кор. 15:26)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Послання до Коринтян
Послання
3-е послання Іоанна
1-е послання Петра
2-е послання до Тимофія
1-е послання до Солунян
1-е послання Івана
Послання до Римлян
Послання Аресібо
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru