Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Bachman-Turner Overdrive


фото

План:


Введення

Bachman-Turner Overdrive (також BTO) - канадська група, утворена в 1972 в місті Вінніпег. Ініціатором створення цієї групи був колишній учасник The Guess Who - Ренді Бекмен.


1. Історія

Покинувши The Guess Who на вершині її популярності, Бекмен записав сольну платівку "Ахе" і збирався співпрацювати з Кітом Емерсоном, однак цьому завадила хвороба. На сцену музикант повернувся разом з групою Brave Belt, в якому також грали його брат Роб, Фред Тернер і Чед Аллан. Brave Belt в період 1971-1972 років записав два альбоми на лейблі "Reprise", після чого Аллана замінив Тім Бекмен.

Музиканти уклавши угоду з фірмою "Mercury" і змінили назву на Bachman-Turner Overdrive. У 1973 році вони випустили альбом, який приніс їм помірну популярність в США і Канаді. В 1974 Тіма БЕКМ замінив Блер Торнтон.

Переломним в кар'єрі Bachman-Turner Overdrive стало велике американське турне і платівка "Bachman - Turner Overdrive II", яка виявилася на четвертій позиції американського чарту, а сингл "Takin 'Care Of Business" з цієї платівки піднявся до дванадцятого місця.

Третій лонгплей "Not Fragile", що з'явився влітку 1974, відразу злетів на вершину чарту в США, сповнене характерним вокалом Ренді БЕКМ твір "You Ain't Seen Nothing Yet" посів другу позицію в Британії. Однак платівка "Four Wheal Drive" 1975 року виявилася останньою роботою групи, що потрапила в десятку, незважаючи на те, що Bachman - Turner Overdrive регулярно записувала альбоми та сингли майже до кінця сімдесятих.

В 1977 Ренді Бекмен залишив колег і створив нову групу Ironhorse, а на черговому альбомі "Freeways" дебютував співаючий басист Джим Кленч. Фред Тернер перейшов на ритм-гітару. Році група скоротив назву до В. Т. О., проте це не допомогло відновити популярність і 1979 році В. Т. О. завершує свою діяльність.

В 1983 група у складі: Ренді Бекмен, Тім Бекмен, Фред Тернер і Гері Пітерсон (ударні) повернулася на сцену. Однак записаний для фірми "Columbia" альбом "Bachman-Turner Overdrive" не мав великого успіху.

Група виступала також на початку дев'яностих, однак в цей період, не рахуючи збірників, не з'явилося нових альбомів.


2. Склади

  • Огігінальние учасники виділені напівжирним.
Bachman-Turner Overdrive
(1973-1974)
Bachman-Turner Overdrive
(1974-1977)
BTO
(1977-1979)
1979-1983

розпад

Bachman-Turner Overdrive
(1983-1986)
1986-1988

група розпалася, Тім Бекмен гастролює під вивіскою BTO

Bachman-Turner Overdrive
(1988-1991)
Bachman-Turner Overdrive
(1988-1991)
BTO
(1991-2005)
2005-2009

Група розпалася

Bachman & Turner
(2009-теперішній час)

3. Дискографія

  • 1973 - Bachman-Turner Overdrive
  • 1973 - Bachman-Turner Overdrive II
  • 1974 - Not Fragile
  • 1975 - Four Wheel Drive Gold
  • 1975 - Head On Gold
  • 1977 - Freeways
  • 1978 - Street Action
  • 1979 - Rock n 'Roll Nights
  • 1984 - Bachman-Turner Overdrive
  • 1996 - Trial by Fire: Greatest and Latest

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru