Beach House

Beach House - американський музичний дует, заснований в Балтіморі, Меріленд, що складається з уродженої француженки Вікторії Легран і балтіморца Алекса Скеллі. Дует грає в стилі дрім-поп. Альбоми групи ( 2006, 2008, 2012) потрапляли в список найважливіших пластинок року на думку редакції порталу Pitchfork.


1. Біографія

1.1. Початок кар'єри і перший альбом

Група утворилася в 2004 році, в її складі - Вікторія Легран (вокал, електро-орган) і Алекс Скеллі (гітара і синтезатори). Група відразу ж звернула на себе увагу громадськості, і, зокрема, композиція Apple Orchard в серпні 2006 потрапила в музичну компіляцію від Pitchfork Media. Їхній дебютний альбом Beach House був випущений в жовтні 2006 на лейблі Carpark Records. За підсумками року він був включений в список кращих платівок року від Pitchfork.

1.2. Другий альбом і співпраця з іншими виконавцями

Вихід другого альбому Devotion відбувся 26 лютого 2008 року. Слідом за ним, 21 жовтня було видано сингл Used to Be. Другий повноформатний альбом зайняв 16 місце в підсумковому списку від Pitchfork [1]. Протягом 2008 і 2009 років музиканти взяли участь у декількох спільних проектах з іншими відомими виконавцями.

Для компіляції Dark Was The Night була записана кавер-версія пісні Play the Game групи Queen. Це був двадцятим по рахунку музичний збірник, записаний благодійною організацією Red Hot Organization, яка направляє виручку від продажу музики в фонди по боротьбі зі СНІДом. Реліз був доступний на різних носіях: три вінілових LP, подвійний CD, і для скачування через iTunes Store.

Вокалістка Вікторія Легран також взяла участь у записі бек-вокалу в композиції Two Weeks групи Grizzly Bear, а потім її голос прозвучав у пісні Slow Life цього ж колективу, який був включений в саундтрек до фільму Молодик.


1.3. Третій альбом

26 січня 2010 група випустила свій третій альбом Teen Dream. Платівка вийшла на відомому лейблі Sub Pop. В альбом була включена перероблена версія пісні Used to Be, випущена раніше окремим синглом. Третій трек альбому Norway був розміщений для безкоштовного скачування в Інтернет [2], і за підсумками тижня (з 12 по 19 січня) був названий кращим безкоштовним синглом в iTunes. Продюсером альбому виступив Кріс Коуді, який раніше працював з Yeah Yeah Yeahs, TV on the Radio, Grizzly Bear. [3]


2. Стиль і вплив на інших артистів

Найбільш точним визначенням стилю групи є дрім-поп. Звучанню властиві повільні, плавні, атмосферні ритми, ефект відлуння. Голос Вікторії часто порівнюється з вокалом Ніко [4].

Серед виконавців, що вплинули на їх становлення, учасники групи називають The Zombies, Brian Wilson, Neil Young, Big Star, Chris Bell. У той же час такі сучасні виконавці, як MGMT, Ед Дроуст з Grizzly Bear, і Джуліан Касабланкас з The Strokes, зізнаються в тому, що відчули на собі вплив колективу з Меріленда.


3. Дискографія

3.1. Студійні альбоми

  • Beach House (3 жовтня 2006), Carpark Records
  • Devotion (26 лютого 2008), Carpark Records
  • Teen Dream (26 січня 2010), Sub Pop
  • Bloom (15 травня 2012), Sub Pop

3.2. Сингли

  • "Apple Orchard" (2006), Carpark Records
  • "Master of None" (2006), Carpark Records
  • "Heart of Chambers" (2008), Carpark Records
  • "Gila" (2008), Carpark Records
  • "You Came to Me" (2008), Carpark Records
  • "Used to Be" (2008), Carpark Records
  • "Norway" (2010), Bella Union
  • "Zebra" (2010), Sub Pop
  • "Lazuli" (2012), Sub Pop

Примітки

  1. Pitchfork: Staff Lists: Top 50 Albums of 2006 - www.pitchforkmedia.com/article/feature/40007-staff-list-top-50-albums-of-2006/page_4
  2. Twitter / Beach House: Hello everyone, our new si ... - twitter.com/BeachHouse2010/status/5800462964
  3. Pitchfork: Beach House Announce New Album - pitchfork.com/news/36852-beach-house-announce-new-album /
  4. allmusic (((Beach House> Overview))) - allmusic.com / cg / amg.dll? p = amg & sql = 10: azdfylm6xpmb