Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Def Leppard



План:


Введення

Def Leppard (спотворене англ. Deaf Leopard - Глухий леопард) - британська рок-група з Шеффілда, Йоркшир, Англія; утворена в 1977. Їх стильова манера із роками зазнала ряд змін, рухаючись від хард-року до поп-року.

Def Leppard дебютували як NWOBHM -група з альбомом On through the Night в 1980. Пік популярності цієї групи припав на 1984-89 роки, коли вийшли їхні платинові альбоми " Pyromania "і" Hysteria ". Сингли з диска " Hysteria "виявилися найбільш успішними за всю їх кар'єру:" Love Bites "(1-е місце в США)," Pour Some Sugar On Me "(2-е місце в США)," Armageddon It "(3-е місце в США ). У 1995 році були занесені в Книгу рекордів Гіннесса як єдині виконавці, які виступили на трьох континентах протягом однієї доби.


1. 1977-1979

Популярна англійська хард-рокова група була сформована в 1977 році в Шеффілді (Йоркшир) Пітом Віллісом (р. 16 лютого 1960, Шеффілд, Англія; гітара), Ріком Севедж (р. 2 грудня 1960, Шеффілд, Англія; бас) і Тоні кеннингов (ударні), під назвою "Atomic Mass". Коли Джо Елліотт (р. 1 серпня 1959, Шеффілд, Англія; вокал) приєднався до них, команда змінила назву на "Def Leppard". Елліотт також був автором логотипу групи - він згадав свій плакат, намальований на шкільній лекції по пластиці. Квартет спочатку знімав крихітну комірчину на фабриці з виробництва ложок, яка слугувала їм місцем для репетицій 5 разів на тиждень. На початку 1978-го Вілліс зустрів іншого молодого гітариста, Стіва Кларка (нар. 23 квітня 1960, Шеффілд, Англія, розум. 8 січня 1991, Лондон, Англія), та запросив його приєднатися до їх групі. Кларк погодився лише за умови, що вони будуть грати деякі "належні" концерти, і в липні того ж року "Def Leppard" дебютували в Вестфілдской школі перед аудиторією з 150 дітей.

Після декількох сейшенів група вирішила розлучитися зі своїм барабанщиком, Тоні кеннингов, замінивши його Френком Нуном, котрий до цього працював з іншою Шеффілдського командою "Next Band". У 1979 році "Def Leppard" записали дебютний EP на "Bludgeon Riffola Records", що включив в себе "Ride Into The Sun", "Getcha Rocks Off" і "The Overture". Незабаром після його виходу Френк повернувся в "Next Band" та постійним барабанщиком "Def Leppard" став Рік Аллен (нар. 1 листопада 1963, Шеффілд, Англія).


2. 1980-1983

Обкладинка альбому "Pyromania"

Def Leppard в тому ж році грала на "розігріві" Семмі Хагар і " AC / DC "під час гастролей цих музикантів по Англії. Це привернуло велику увагу до" Леппард "і тоді їм запропонували контракт з" Vertigo Records ". Їхній дебютний альбом" On Through The Night ", вийшов в 1980 році і відразу ж видерся на 15 позицію у британських чартах." Def Leppard "організували свій перший тур по Англії, а також вперше відвідали Америку, до великого незадоволення англійських фанатів, які звинуватили групу в продажності і закидали її порожніми пивними банками на фестивалі в Редінгу тим літом. Диск наступного року " High 'n' Dry "було видано з продюсером Робертом Ленджем і досяг 26 позиції в британських чартах і 38-й в штатівських. При запису" Pyromania "в 1982-му в складі відбулося перше зміна починаючи з 1979 року. Після численних прогулів сесій та появи на них у нетверезому стані Піт Уїлліс був звільнений і замінений екс-гітаристом" Girl "Філом Колленьо (р. 8 грудня 1957, Лондон) .

Джо Елліот: "Коли я дивився виступ Марка Болана в Top Of The Tops, я мріяв опинитися на тій же сцені, я теж хотів бути покритим блискітками і носити жіночі туфлі. Я мріяв про те, щоб стати вокалістом найзнаменитішої у світі рок-групи . І альбом "Pyromania" допоміг моїй мрії збутися "

"Піроманії" стала найбільш успішним альбомом "Def Leppard", піднявшись на другу сходинку в американських хіт-парадах, але хлопці не змогли скористатися цим імпульсом ...


3. 1984-1992

31 грудня 1984 ударник Рік Аллен потрапив в автокатастрофу, в результаті якої він втратив ліву руку. Але група не покинула в біді свого барабанщика та не відновлювала роботу, поки Аллен не придумав спеціально розроблений комплект ударних, на яких можна було грати за допомогою ніг.

Обкладинка альбому "Hysteria"

Через ці події була затримана запис " Hysteria ", яка була нарешті випущена в 1987 році і розійшлася двадцятимільйонна тиражем по всьому світу. Цей диск очолив хіт-паради по обидва боки Атлантики. Найбільшим успіхом користувалися такі композиції, як" Armageddon It "," Pour Some Sugar On Me " і "Love Bites". В підтримку альбому "Def leppard" організували 14-місячний тур, що закінчився 27 жовтня 1988, в Такомі, Вашингтон, США. Незабаром після цього почалася робота над матеріалом для нового альбому. У цей час у Стіва Кларка вкрай загострюються проблеми, пов'язані з вживанням алкоголю, що дуже заважало його повноцінному прибування в групі. Щоб Стів міг відновитися і набратися сил, влітку 1990 йому надається відпустка на півроку. Але надіям на краще не судилося виправдатися. 8 січня 1991 Стів Кларк був знайдений мертвим у своїй лондонській квартирі після вживання смертельної суміші наркотиків і алкоголю. Решта учасників "Def leppard" згодом розповіли, що вони витратили чимало часу, намагаючись відучити Стіва від його самознищується способу життя.

П'ятий за рахунком альбом "Adrenalize" вийшов у березні 1992 і відразу ж після своєї появи очолив англійські та американські хіт-паради (на відміну від "Істерії", яка 49 тижнів повзла до вершини у США). Стів Кларк є со-автором 6 пісень, робота над якими була завершена вже після його смерті. Всі його гітарні партії для альбому зіграв Філ Коллен, вони були присвячені пам'яті Стіва. Альбом був зустрінутий зі звичайною сумішшю презирства критиків і захоплення публіки. "Def Leppard" виступив на концерті пам'яті Фреді Мерк'юрі на стадіоні Уемблі. Тут же вперше з'явився новий гітарист групи Вівіан Кемпбелл (р. 25 серпня 1962, Белфаст, Північна Ірландія; екс - " Trinity "," Whitesnake "," Dio "і" Shadow king ").


4. 1993-1999

1993 з'являється новий альбом групи "Retro Active"

У 1995 році Рік Аллен виявився перед можливістю провести два роки в американській в'язниці після того, як він був арештований за напад на свою дружину. Тим часом були випущені збірка кращих речей групи і новий студійний альбом "Slang". У 1996-му Джо Елліотт з'явився у фільмі, "When Saturday Comes". Зроблена в класичній манері "Деф Леппард" " Euphoria "1999-го звучала трохи втомлено, хоча і зайняла провідні позиції в англо-американських хіт-парадах.


5. 2000-2008

Обкладинка альбому "Songs from the Sparkle Lounge" (2008)

5 вересня 2000, Def Leppard були введені в "Rock Walk of Fame" на Hollywood's Sunset Boulevard їх іншому Brian May із групи Queen. У 2001, VH1 представили фільм "Hysteria - The Def Leppard Story", біографічний фільм про групу.

Def Leppard at the Sweden Rock Festival, 2008.

Десятий альбом групи вийшов у липні 2002 і був названий просто "X". Вийшов він досить попсовим, і це не дивно, в ньому були замішані " Britney Spears "і" Backstreet Boys "." X "вважається найменш успішним випуском групи.

23 травня 2006, Def Leppard випустили альбом "каверів", названий " Yeah! ".

У травні 2008 виходить альбом "Songs From The Sparkle Lounge", який трохи не дотягує в американських хіт-парадах до першого місця. Публіка дуже тепло зустріла альбом та його можна назвати однією з найвидатніших робіт Def Leppard. Обкладинка вельми нагадує альбом Бітлз " Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band ", але крім цього у них немає нічого спільного.

У 2010 році вийшла збірка "Retromania", в який були включені не лише класичні композиції гурту, але і бонуси різних часів. Третя червня 2011 Def Leppard випустили подвійний концертний альбом Mirrorball, на якому також знайшлося місце для трьох нових студійних пісень. За словами хлопців, після випуску нового CD, вони планують засісти в студії і записати студійний альбом, дата випуску якого планується на літо 2012 року.


6. Учасники

6.1. Колишні учасники

  • Піт Уїлліс (Pete Willis) - гітара (1977-1982)
  • Тоні Кеннинг (Tony Kenning) - ударні (1977-1978)
  • Френк Нун (Frank Noon) - ударні (сесія "Def Leppard EP", 1978)
  • Стів Кларк (Steve Clark) - гітара (1978-1991) (RIP 1960-1991)

7. Дискографія

7.1. Студійні альбоми

  • 1980 On Through The Night
  • 1981 High 'n' Dry
  • 1983 Pyromania
  • 1987 Hysteria
  • 1992 Adrenalize
  • 1993 Retro Active
  • 1995 Vault
  • 1996 Slang
  • 1999 Euphoria
  • 2002 X
  • 2004 Best Of
  • 2005 Rock Of Ages The Definitive Collection
  • 2006 Yeah!
  • 2008 Songs from the Sparkle Lounge
  • 2011 Mirrorball

7.2. EPs

  • 1979 The Def Leppard EP
  • 1992 Live: In the Clubs, in Your Face

7.3. Концертні альбоми

7.4. Збірники

  • 1995 Vault-Greatest Hits 1980-1995
  • 2004 Best of Def Leppard
  • 2005 Rock of Ages: The Definitive Collection

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru