Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Hep Stars


фото

План:


Введення

(The) Hep Stars - шведська поп-група створена в 1963 році і існувала приблизно до 1969 року. У 60х роках була найуспішнішою шведської поп-рок групою. За межами Швеції відома завдяки тому що в групі грав майбутній учасник групи АББА Бенні Андерссон.


1. Історія

У групі грали Свен Хедлунг вокаліст, гітарист Йенне Фріск, барабанщик Крістер Петерссон і бас-гітарист Леле Хегланд. Свене Хедлунд і Бенні Андерссон покинули групу в 1969 році. Hep Stars була популярної рок групою в Швеції, навіть більш популярною ніж Бітлз або Ролінг стоунз. Група була створена в 1963 році Ленарт (Леле) Хегландом і Крістером Петерссон. Вони познайомилися під час служби в шведських військово повітряних силах. Спочатку вони грали клубну музику але незабаром почали виконувати і рок. Йенне Фріск незабаром почав грати в групі а потім до них приєднався органіст Ханс Остлунд. Спочатку вокалістом був Йенне але незабаром вони зрозуміли що їм потрібен інший вокаліст. Ним став Свен Хедлунг прийшов в групу. Незабаром вони записали свій перший хіт "Kana Kapila".

Вони були незадоволені грою Ханса Остлунда і почали шукати іншого клавішника. Незабаром Свене подзвонив його друг Бенні Андерссон який хотів попросити у нього фургон щоб відвезти обладнання групи на виступ в якийсь клуб. Свене поїхав з ними в клуб щоб послухати виступ його друзів. Група була досить слабкою, але Бенні грав на синтезаторі відмінно, він почав вперше це робити в 6 років коли вперше доторкнувся до акордеону. Свен запропонував Бенні приєднається до групи "Hep Stars" і він погодився. Перша ж спільна репетиція показала що Свене не помилився у виборі, Бенні грав прекрасно.

23 березня 1965 вони з'явилися на шведському телебаченні у програмі "Drop in". Вони співали пісню "Кадилак" носясь по сцені і роблячи інші дикі штучки. На одному з концертів Свене зламав щиколотку під час своїх диких стрибків! Така поведінка здобуло їм популярність особливо серед молодих дівчат. В ту ж тиждень пісня "A tribute to Buddy Holly" потрапила до шведського Топ 10 як і "Cadillac" і "Farmer John" двома тижнями пізніше. "Bald headed woman" третій сингл став хітом. Місяцем пізніше вони виступили на норвезьке ТБ з піснями "Cadillac" і "Farmer John" і потрапили до норвезького Топ 10 теж. Також було в Бельгії та Фінляндії.

Учасники групи були під впливом англійської й американського рок-н-рола. Їх перші записи були зроблені під акомпанемент електричного органу Бенні. Група часто виступала на вечірках, девчішніках і проводила життя в дуже вільному "рок-н-рольному" стилі. Це дуже сильно вплинуло на Бенні і в кінці кінців він розійшовся зі своєю подругою Христиною Гренвалл, з якою у них було 2 дітей. У 1965 році група записує диск з піснями у стилі Бітлз, так як в той час скрізь панувала бітломанія. Бенні з самого приходу в групу почав писати пісні. І одного разу під час вимушеного неробства, через зламану щиколотки Свена група не виступала, Бенні написав пісню "Sunny girl" яка стала хітом номер 1 в Європі навіть у Німеччині та Польщі. У тому ж році вони з Свеном написали пісню "Wedding" яка теж стала хітом в Європі. Так як Бенні погано знав англійську, всі пісні тих років страждали "словниковими" текстами, тому що він спочатку складав музику а потім сідав з англо-шведським словником і підбирав англійські слова по довжині і співзвучністю. З часом його пісні ставали все краще і краще. І хоча ранні шанувальники групи з часом відсіялися так як їм подобався жорсткіший рок-н-рольний стиль, з'явилося багато нових, яким подобалися пісні Бенні.

У 1966 році вони з групою відпочивали після концерту в пабі. У тому ж закладі були музиканти іншої групи Hootenanny Singers грала в тому ж місті. Автором слів і виконавцем в тій групі був Бьорн Ульвеус. Тоді Бенні і Бьорн познайомилися і з тих пір почалося їхнє співробітництво в написанні пісень.


2. Дискографія

2.1. Альбоми

  • 1964 - We and Our Cadillac - Olga LPO 01
  • 1965 - Hep Stars on Stage - Olga LPO 02
  • 1966 - The Hep Stars - Olga LPO 04
  • 1967 - Jul med Hep Stars - Olga LPO 06
  • 1968 - Songs We Sang 68 - LPO 07
  • 1968 - It's Been a Long Long Time - Cupol CLPNS 342
  • 1969 - Hep Stars p svenska - Olga LPO 11
  • 1970 - How It All Started - Efel LPE 003

2.2. Сингли

  • 1964 - Kana Kapila / I Got A Woman - Olga SO 03
  • 1964 - A Tribute To Buddy Holly / Bird Dog - Olga SO 04
  • 1964 - If You Need Me / Summertime Blues - Olga SO 05
  • 1965 - Farmer John / Donna - Olga SO 06
  • 1965 - Cadillac / Mashed Potatoes - Olga SO 09
  • 1965 - Bald Headed Woman / Lonesome Town - Olga SO 11
  • 1965 - No Response / Rented Tuxedo - Olga SO 12
  • 1965 - So Mystifying / Young And Beautiful - SO 13
  • 1965 - Should I / I'll Newer Quite Get Over You - Olga SO 17
  • 1966 - Sunny Girl / Hawaii - Olga SO 21
  • 1966 - Wedding / When My Blue Moon Turns To Gold Again - Olga 25
  • 1966 - I natt jag drmde / Jag Vet - Olga SO 29
  • 1966 - Consolation / Don't - Olga SO 33
  • 1967 - Malaika / It's Nice To Be Back - Olga SO 38
  • 1967 - Christmas on my mind / Jingle Bells - Olga SO 47
  • 1967 - Mot Oknt Land / Ngonting Har Hnt - Olga SO 49
  • 1967 - She Will Love You / Like You Used To Do - Olga SO 50
  • 1967 - A Fool Such As I / As Long As I Have You - Olga SO 52
  • 1968 - It's been a long long time / Musty Dusty - Cupol CS45/226
  • 1968 - Sagan Om Lilla Sofie / Det finns en stad - Cupol CS45/232
  • 1968 - Let it be me / Groovy Summertime - Olga SO 64
  • 1968 - Tnda P Varann ​​/ I sagans land - Olga SO 72
  • 1968 - Holiday for clowns / A Flower In My Garden - Olga SO 80
  • 1969 - Speleman / Precis Som Alla Andra - Olga SO87
  • 1969 - Speedy Gonzales / r Det Inte Krlek Sg - Olga SO 91
  • 1969 - Little Band Of Gold / Another Day - Olga SO 93
  • 1969 - Tallahassee Lassie / Som En Saga - Strike STRIKE 77
  • 1969 - Boy / Venus - Strike STRIKE 78
  • 1970 - Blue Suede Shoes / Nere P Hrnet - Strike STRIKE 80
  • 1970 - Mademoiselle Ninette / By Tomorrow - Strike STRIKE 83
  • 1970 - You Came, You Saw, You Conquered / Jag Kan Inte Lta Bli Att Tnka P Dig - Strike STRIKE 85
  • 1972 - Carolina / Ten Years Later - Philips 6015 038

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru