Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Mando Diao



План:


Введення

Mando Diao - шведська рок -група, заснована в 1999.


1. Історія

В середині 1990 -х Бьорн Діксгорд і перший клавішник Mando Diao Даніель Хаглунд засновують свою першу групу, яка спочатку називається Butler, а в 1999 перейменовується в Mando Diao. В 2003 клавішник покинув групу через невеликі непорозуміння і вакантну позицію займає Матс Бьорк. Назва групи, за словами самих музикантів, не має певного сенсу - за словами Діксгорда, йому одного разу приснився дивний чоловік, який втік йому назустріч і кричав "Манді Діао". Бьорн поділився цим сном зі своїми колегами, і вони вирішили перейменувати групу.

У перші роки після свого заснування група грала в численних клубах по всій Швеції, отримавши перших шанувальників. В 2001 земляк Mando Diao модератор MTV -Швеція Томмі Герд почув їхню музику і запропонував групі контракт з фірмою EMI. З тих пір він же займається менеджментом в групі.

Bring 'Em In, що вийшов в вересні 2002 дебютний альбом отримав хорошу критику, а стала титульної піснею на однойменному синглі Sheepdog - національним хітом. Своєрідні гітарні рифи і мелодії в стилі 1960 -х і 1970 -х років сподобалися багатьом фанатам групи, а добре поставлені голоси обох фронтменів були оцінені навіть найсуворіших фахівцями.

Після комерційного успіху Mando Diao разом з іншими місцевими групами, наприклад The Hellacopters або Kent гастролювали по Швеції і скандинавському зарубіжжю. У 2003 році група перейшла на інший рівень - міжнародний. Завдяки пісні Lady, яка була обрана компанією мобільного зв'язку E-Plus в якості саундтрека для своєї реклами, Mando Diao здобули популярність у багатьох країнах Європи. В березні 2004 альбом Bring 'Em In поступив в продаж не тільки на батьківщині музикантів, а й в інших європейських країнах.

Протягом року група все більше набувала популярності в Європі. Що вийшов в січні 2005 Hurricane Bar швидко став підніматися зі строчки на рядок у хіт-парадах. Розвиваючи успіх, Mando Diao в кінці 2004 -го - на початку 2005 зіграли численні концерти по всьому континенту. Крім того, молода група була запрошена на відомі рок-фестивалі, такі як Hurricane, Southside, Rock Am Ring, Rock im Park, MTV Campus Invasion і Sziget. 24 Серпень 2006 в продаж надійшов третій студійний альбом Ode To Ochrasy. Альбом сподобався фанатам і критикам, крім того, він був визнаний кращим шведським альбомом всіх часів.

Гітарист і вокаліст Густав Норен є братом Віктора та Карла Норен, які є засновниками іншого шведської рок-групи Sugarplum Fairy. У жовтні 2009 року у Густава Норена і його дружини Пернілли народився син, якого назвали Йозефом.

У 2008 році, завдяки зусиллям організації Stop The Silence, в особі Віталія Зіміна та Дениса Чікіна, група відіграла концерт в Москві.

20 червня 2009 колектив зіграв пісню "Dance With Somebody" перед боксерським поєдинком Кличко-Чагаєв, змінивши деякі рядки в тексті - щоб більше відповідати випадку, пісня отримала назву "Fight With Somebody". Виступ групи оголосив сам Майкл Баффер.


2. Дискографія

2.1. Альбоми

  • 2002: Bring 'Em In
  • 2004: Hurricane Bar
  • 2005: Bring 'Em In (limited edition)
  • 2005: Hurricane Bar (limited edition)
  • 2006: Ode To Ochrasy
  • 2006: Ode To Ochrasy (special edition)
  • 2007: Never Seen the Light of Day
  • 2009: Give Me Fire

2.2. EP

  • 2002: Motown Blood
  • 2003: Sheepdog
  • 2004: Paralyzed (US Version)
  • 2004: Clean Town (Japanische Version)
  • 2005: Paralyzed

2.3. Сингли

Рік Пісня Альбом
2002 Mr. Moon Bring 'Em In
2002 The Band Bring 'Em In
2003 Sheepdog Bring 'Em In
2004 Clean Town Hurricane Bar
2004 God Knows Hurricane Bar
2004 Paralyzed (UK) Bring 'Em In
2004 Down In The Past Hurricane Bar
2005 You Can't Steal My Love (UK) Hurricane Bar
2005 God Knows (UK) Hurricane Bar
2005 You Can't Steal My Love Hurricane Bar
2006 Long Before Rock 'N' Roll Ode To Ochrasy
2006 Good Morning, Herr Horst Ode To Ochrasy
2007 TV & Me Ode To Ochrasy
2007 The Wildfire (If It Was True) Ode To Ochrasy
2007 Ochrasy Ode To Ochrasy
2007 If I Don't Live Today,
I Might Be Here Tomorrow
Never Seen the Light of Day
2007 Never Seen the Light of Day Never Seen the Light of Day
2008 Dance With Somebody Give Me Fire
2008 Gloria Give Me Fire
2008 Mean Street Give Me Fire

2.4. DVD

  • Down In The Past (2006)

3. Відеографія

Year Title Director Album
2002 "Mr. Moon" Magnus Hrdner
(Produced by Christoffer Sahlgren)
Bring 'Em In
"The Band" Hkan Schler
2003 "Sheepdog" Pontus Andersson
"Paralyzed" Hkan Schler
2004 "Clean Town" Amir Chamdin Hurricane Bar
"God Knows" Johan Torell & John Nordqvist
"Down in the Past" Kristoffer Dis
2005 "You Can't Steal My Love" Mauricio Molinari
2006 "Long Before Rock 'N' Roll" Daniel Eskils Ode to Ochrasy
"Good Morning, Herr Horst" Lovisa Inserra
"TV & Me" Kalle Haglund
2007 "The Wildfire (If It Was True)" Gilly Barnes
"Ochrasy" Lovisa Inserra
"If I Don't Live Today,
I Might Be Here Tomorrow "
Andreas Nilsson Never Seen the Light of Day
"Never Seen the Light of Day" Marcus Engstrand
2008 "Train On Fire" Bjrn Fvremark & ​​John Boisen / Stark
"Dance With Somebody" Matt Wignall & Vern Moen Give Me Fire
2009 "Gloria"
"Mean Street" Matt Wignall

4. Цікаві факти

  • Пісню Mando Diao - Give me fire - помилково плутають з піснею Wavin 'Flag (Coca-Cola Celebration Mix) (автор - сомалійський канадець K'Naan), яка звучить в рекламі газованої води Coca-cola. Помилка сталася через схожого [1] тексту в пісні Кейнана: "Give me freedom, give me fire", - схожого з назвою пісні групи Mando Diao.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru