Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Millencolin



План:


Введення

Millencolin в 2008

Millencolin - панк-рок група, створена в жовтні 1992 року Еріком Олсон, Матіасом Фарм і Ніколою Сарцевік в Еребру, Швеція. На початку 1993 року до групи приєднався ударник Фредрік Ларзон. Назва "Millencolin" походить від назви скейтборд -трюку "melancholy". [1]


1. Біографія

Ерік Олсон

Оригінальний склад, що складається з Сарцевіка (вокал і бас), Олсона (гітара), і Фарма (ударні), випустив свою першу демозапис, Goofy, на початку 1993 року. [2] Незабаром до групи приєднався Ларзон в якості ударника, що дозволило Фарм стати другим гітаристом. [2] Влітку 1993 року вони записали друге демо, Melack. [2] Група відправила запис в Burning Heart Records, [2] новий рекорд лейбл, заснований роком раніше. [3] Вони запропонували Millencolin записати сингл, в результаті чого в листопаді 1993 року він був випущений під назвою Use Your Nose. [2] Успіх синглу підштовхнув Burning Heart до пропозиції записати повноцінний альбом. У липні 1994 року група випустила Skauch, [4], спочатку планувався як сингл до нового альбому. Однак, група вирішила записати чотири кавер-версії включила їх у альбом. [5] Вони випустили перший великий реліз, Tiny Tunes, в 1994 році. Запис і зведення альбому зайняли всього два тижні.

Матіас Фарм

Дебютний альбом відразу зробив групу однією з центральних фігур на шведській панк-сцені. Пісня "Da Strike" піднімається на 9 місце в національному Шведському хіт-параді, відео на неї крутять по декільком шведським телеканалам і в перший же місяць розпродається близько 20 000 примірників альбому. Хлопці активно катаються по країні з концертами, кількість яких до кінця року перевалює за сотню.

Літо наступного року також стало дуже насиченим для групи. Вони засвітилися практично на всіх фестах альтернативної музики, які проводилися в той час, а потім вперше відправилися за межі Скандинавії в тур з Pennywise і No Fun At All по Японії і Німеччині. У серпні 95-го група приступає до запису своєї другої платівки "Life On A Plate" (1995), реліз якої відбувся в жовтні. Альбом продовжив успіх попереднього диска групи, потрапивши на 4-е місце в національному чарті і ставши в Швеції справжнім хітом. Успіху в чому сприяє активний піар у ЗМІ - "Story Of My Life" та "Move Your Car" щосили крутять по радіо, а відео на ці пісні не сходять з екранів TV. Незабаром група вирушає у свій другий Європейський тур, на цей раз по Швейцарії, Англії, Франції та Німеччини.

В кінці 95-го Бретт Гуревич з Epitaph, зацікавившись перспективної шведської командою, підписує контракт з хлопцями на перевидання "Life On A Plate" на своєму лейблі в Штатах. З виходом цього диску, який відбувся в березні 96-го, група стає відомою по іншу сторону океану і колесить по всьому світу з концертами. Японія, Австралія, два концертний туру по Штатам та Канаді, кілька європейських літніх фестивалів і південноєвропейських тур - протягом 1996 року група дає більше 150 концертів.

Нікола Сарцевік

На початку 97-го група відправляється в свою студію Unisound для запису третього альбому "For Monkeys" (1997) (тобто "для мавпочок", як ласкаво називають своїх слухачів музиканти). Диск виходить 21 квітня і показує групу з нового боку. Його загальний час звучання близько півгодини, ска вже помітно менше, а самі пісні стали більш повільними і запам'ятовуються. Після виходу альбому турне на його підтримку, яке тривало більше року - з травня 97-го по серпень 98-го. Повернувшись з турне в повністю розібраному стані (жарт - рік в дорозі) хлопці беруть невелику відпустку до початку 99-го.

У цей час виходить їхня перша відеокасета під назвою "Millencolin & The Hi-8 Adventures" - 76 хвилин відео під редакцією Еріка. Тут є все - від живих виступів групи до катання її учасників на дошках. Паралельно видається альбом "The Melancholy Collection" (1999), що включив в себе речі з перших двох EP, B-сайди інших синглів та пісні записані для різних збірок - матеріал з 93-го по 98-ий рік, в загальній складності 22 трека.

На початку 99-го Mr.Brett підкочує до групи з привабливою пропозицією про запис нового альбому. Причому ніде небудь, а в знаменитій Westbeach Studios в Голлівуді. І з ним самим в ролі продюсера. Пропозиція з тих, від яких не відмовляються. Так з'явився четвертий альбом "Pennybridge Pioneers" (2000) (в перекладі на англійську Ore = Penny, а Bro = Bridge). Записаний він був влітку 99-го протягом 6-ти тижнів, а випущений у лютому 2000-го. Бретт грунтовно приклав руку до запису диска, альбом сильно відрізняється від звучання ранніх робіт групи і не в кращу сторону - музика помітно втратила в оригінальності, така собі типова платівка команди з Epitaph-тусовки, тим не менш енергійно та професійно зіграна. Наступну концертний тур включив в себе виступи в Європі, Австралії та Нової Зеландії, а також на Warped Tour 2000. В перервах між концертами група пару раз змоталися в Лос-Анжелес, де було відзнято 2 відео на пісні "Penguins & Polarbears" і "Fox".

В кінці 2000-го хлопці приступають до запису нового матеріалу. Альбом вирішено записувати на батьківщині в Швеції. За рекомендацією друзів з групи Samiam в якості продюсера запрошений Lou Giordano раніше працював з цією командою. До речі, ентузіазм нового продюсера був підкріплений значною порцією адреналіну - його літак з Нью-Йорка в Стокгольм вилетів 11 вересня 2001-го за пару годин до пам'ятних всім подій у США. Новий альбом "Home From Home" (2002) був записаний в Стокгольмі в студії Little Big Room, вийшов у березні 2002-го і музично став логічним продовженням свого попередника.

Повернувшись з послідував за релізом концертного туру, група в жовтні 2002-го святкує своє 10-річчя. В Оребро в клубі Club 700 був організований святковий концерт, який одночасно став відкриттям щорічного скейт-фесту під назвою Millencolin Open. В якості почесного гостя був запрошений і хрещений батько групи Бретт Гуревич, що вийшов на сцену третьою гітаристом під час виконання пісень "Fox" і "American Jesus".


2. Учасники

3. Дискографія

3.1. Студійні альбоми

  • Tiny Tunes (1994) (перевиданий Same Old Tunes в 1998)
  • Life on a Plate (1995)
  • For Monkeys (1997)
  • Pennybridge Pioneers (2000)
  • Home from Home (2002)
  • Kingwood (2005)
  • Machine 15 (2008)

3.2. Збірники

  • The Melancholy Collection (1999)

3.3. Саундтреки

  • Millencolin and the Hi-8 Adventures (1999)

3.4. EP

  • Use Your Nose (1993)
  • Skauch (1994)
  • Millencolin / Midtown (2001)

3.5. Сингли

  • "Da Strike" (1994)
  • "The Story of My Life" (1995)
  • "Move Your Car" (1996)
  • "Lozin 'Must" (1997)
  • "Twenty Two" (1997)
  • "Penguins & Polarbears" (2000)
  • "Fox" (2000)
  • "No Cigar" (2001)
  • "Kemp" (2002)
  • "Man or Mouse" (2002)
  • "Battery Check" / "E20 Norr" (2003)
  • "Ray" (2005)
  • "Shut You Out" (2005)
  • "Detox" (2008)
  • "Broken World" (2008)
  • "rebro" (2009) [6]

3.6. Демо

  • Goofy (1993)
  • Melack (1993)

4. Відеографія

  1. Millencolin and the Hi-8 Adventures (1999)

Джерела

  1. Ankeny, Jason; Corey APAR Millencolin Biography. Allmusic.
  2. 1 2 3 4 5 Millencolin The Story Of Our Band.
  3. Info / FAQ. Burning Heart Records.
  4. Millencolin - Skauch. Burning Heart Records.
  5. Millencolin Skauch.
  6. Released as the new official song for rebro SK at the football match between rebro SK and AIK In rebro 2009-07-05. As advertised in Nerikes Allehanda 2009-07-05.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru