Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Movits!


фото

План:


Введення

Movits! - шведський музичний колектив з Лулео. Група грає свінг, змішуючи його з хіп-хопом. Їх перший альбом ppelknyckarjazz, назва якого дослівно переводиться як "джаз викрадачів яблук", був випущений в листопаді 2008 року і визнаний національної шведської газетою "Dagens Nyheter". У США випуском ppelknyckarjazz займалися Comedy Central Records.


1. Біографія

Група була заснована братами Johan і Anders Rensfeldt. Спочатку їх стиль поєднував у собі хіп-хоп і реггі. Назвавшись "Planeten Jorden" (Планета Земля), вони випустили EP під назвою "Frihetssnger i Retro Adidas" (Вільні пісні в Retro Adidas). У братів не виникало проблем при спільній роботі, так як вони по-чесному розподілили свої ролі. Johan, вокаліст, є автором текстів, а Anders (DJ) - продюсером. Дует перетворився в тріо, коли до них приєднався саксофоніст Joakim Nilsson.

Пісня Бенні Гудмена "Sing, Sing, Sing" на літньому музичному фестивалі в 2005 році надихнула їх на створення нового альбому, який пізніше став відомий як ppelknyckarjazz. Починаючи саме з цього альбому, Movits! Стали поєднувати свінг з хіп-хопом. Пізніше група вирішила змінити назву, вважаючи, що Planeten Jorden не виражало їх новий напрямок музики.

Назва Movits! походить від "Fader Movitz", персонажа "Послань Фредман", шведського поета 18-го століття Карла Баллмана (Carl Michael Bellman). Група змінила останню літеру ім'я персонажа, щоб уникнути асоціацій зі шведськими групами, що грають танцювальну музику, такими, як Lasse Stefanz, Svnzons або Larz-Kristerz.

27 липня 2009 Movits! показали в американському сатірістіческом новинному шоу The Colbert Report [1]. Група дала інтерв'ю і продемонструвала свою пісню Fel Del Av Grden. Стівен Кольбер згадував на своєму шоу 30 липня 2009 [2], що альбом ppelknyckarjazz завоював помітну популярність на Amazon.com [3] і iTunes [4]. Стівен Кольбер заявив, що поява Movits! помітно підвищило популярність його шоу.


2. Дискографія

Альбоми
Сингли
  • 2007: "Swing Fr Hyresgstfreningen"
  • 2008: "ppelknyckarjazz"
  • 2008: "Fel Del Av Grden" (Wrong Side Of The Yard)
  • 2009: "Ta P Dig Dansskorna" (Take On Your Dancing Shoes)
  • 2011: "Sammy Davis Jr"

3. Відеографія


Примітки

  1. The Colbert Report 27.07.2009 - www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/239946/july-27-2009/movits-
  2. The Colbert Report 30.07.2009 - www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/240243/july-30-2009/tip-wag---man-words---movits-
  3. Movits! на Amazon.com - www.amazon.com/s?_encoding=UTF8&search-alias=music&field-artist=Movits
  4. Movits! на iTunes - itunes.apple.com / us / artist / movits! / id280467514

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru