Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Naglfar


логотип

План:


Введення

Naglfar - шведська блек-метал група. Заснована в 1992 році Йенсом Райденом і Кристоффер Олівіусом під назвою Uninterred.


1. Історія

Naglfar - одна з найвідоміших шведських блек-команд, за популярністю поступається, мабуть, тільки Marduk. Проект був заснований у 1992 році Йенсом Райденом і Кристоффер Олівіусом. Як це досить часто буває, на етапі становлення групи музиканти займалися в основному рішенням кадрових проблем. Лише в листопаді 1994-го Naglfar вдалося записати плівку, що отримала назву Stellae Trajectio. Сесії проходили в Garageland Studios, а вакансію ударника в той час займала драм-машина. Демо виявилося досить вдалим, і чутки про нього поширювалися в андеграунді зі швидкістю лісової пожежі. У результаті Stellae Trajectio потрапила в руки представників Wrong Again Records, які поспішили укласти з Naglfar договір. У 1995-му вийшов дебютний альбом групи, записаний у складі: Йенс Райден (вокал), Андреас Нільссон (гітара), Кристоффер Олівіус (бас), Морган Ханссон (гітара) і Матті Хольмгрена (ударні).

Vittra кілька нагадував творіння Cradle Of Filth і Hecate Enthroned, ось тільки музика була помелодічнее, ніж у вищезгаданих колективів. У серпні 1997-го Naglfar знову опинилися в студії, де записали пару епічних композицій (When Autumn Storms Come і The Brimstone Gate). Обидві речі вмістилися на одному міні-альбом, який вийшов обмеженим тиражем. До речі, в створенні цих пісень брав участь новий барабанщик, Маттіас Гран. На початку 1998 року пройшли сесії другого альбому, Diabolical, за видання якого взявся щойно виник лейбл WAR Music.

На відміну від Vittra другий опус вийшов більш швидким і екстремальним, але в той же час на платівці була присутня фірмова шведська мелодійність. На підтримку диска Naglfar провели європейське турне в компанії з Brutal Truth, Six Feet Under та Deicide, зустрічаючи скрізь теплий прийом з боку слухачів.

В кінці 2000-го команда провела пару тижнів в Ballerina Studio, витративши цей час на запис міні-альбому Ex Inferis. У тому ж році групу покинув Морган Ханссон, який вирішив зав'язати з музичною кар'єрою, а його місце зайняв Маркус Норман з Bewitched. Чергового повноформатника шанувальникам Naglfar довелося чекати ще цілих три роки. Зате вони не помилилися в своїх очікуваннях і отримали прекрасний альбом, що поєднує агресивність старої блек-школи і сучасну продюсерську роботу.

В Європі Sheol вийшов на New Hawen Records, а в Північній Америці поширювався за допомогою Century Media. З останнім музиканти потім налагодили більш тісний контакт і випустили свій четвертий лонгплей Pariah навесні 2005 року.


2. Дискографія

2.1. Студійні альбоми

  • Vittra (1995)
  • Diabolical (1998)
  • Sheol (2003)
  • Pariah (2005)
  • Harvest (2007)

2.2. EP

  • When Autumn Storms Come (1998)
  • Ex Inferis (2002)

2.3. Демозаписи

  • Stellae Trajectio (1994)
  • We Are Naglfar - Fuck You! (1995)
  • Maiden Slaughter (1996)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru