Naked City (група)

Naked City - джаз-корови колектив, створений Джона Зорна в кінці 1980-х років. До складу колективу увійшли найвідоміші музиканти нью-йоркської даунтаун-сцени. Музика колективу характеризується надзвичайною насиченістю та еклектичністю; в ній простежується вплив практично всіх сформувалися до того часу музичних стилів. Колектив виконував як власні твори, так і обробки п'єс джазових і класичних композиторів.


1. Історія

У 1988 р. Джон Зорн створив групу "Naked City" в якості своєї "композиційною майстерні" ("compositional workshop") [1] для дослідження музичних можливостей стандартного рок-н-рольного ансамблю ( саксофон, бас, гітара, клавішні, барабани). Найвищий рівень музикантів-учасників ансамблю дозволяв їм без праці грати в будь-якому відомому на той момент стилі. У музиці групи зустрічаються елементи таких стилів, як джаз, грайндкор, серф-рок, класична музика, метал, кантрі, панк, і багатьох інших. Стилістика групи змінювалася від альбому до альбому.

Група існувала до 1993 р., коли Зорн визнав тему вичерпаною і припинив твір музики для ансамблю [2].

У 2003 р. відбулося короткочасне возз'єднання колективу. Група дала кілька концертів в Європі на різних фестивалях. В даний час про плани Зорна, пов'язаних з "Naked City", нічого не відомо.


2. Склад


3. Дискографія [3]

  • Torture Garden (1989)
  • Naked City (1989 [4] або 1990 [5]) - під ім'ям Джона Зорна
  • Grand Guignol (1992)
  • Heretic (1992)
  • Leng Tch'e (1992)
  • Absinthe (1993)
  • Radio (1993)
  • Black Box (1996, включає альбоми Torture Garden і Leng Tch'e) 2xCD
  • Naked City Live, Vol. 1: Knitting Factory 1989 (2002)
  • Naked City: The Complete Studio Recordings (2005)

Примітки

  1. Історія групи на xtrememusic.org - www.xtrememusic.org / features / nakedcity.html
  2. Коментарі Зорна до програми Зорнфеста-1993 - www.wnur.org / jazz / performance / zornfest / zornfest-p-zorn.html
  3. Naked City на discogs.com - www.discogs.com / artist / Naked City
  4. discogs.com - www.discogs.com/John-Zorn-Naked-City/release/295844?ev=rr
  5. John Zorn | Nonesuch Records - www.nonesuch.com / artists / john-zorn