Stray Cats

Stray Cats - рок-група з Массапекуа, штат Нью-Йорк, яку гітарист і співак Брайан Сетцер утворив в 1979 році зі шкільними друзями - Чи рокерів і Слімом Джимом Фентомом. Група стала лідером рокабіллі нової хвилі і на початку 80-х років неодноразово входила в британський і американський хіт-паради синглів ("Runaway Boys" - # 9 UK, "Rock This Town" - # 9 US, # 9 UK, "Stray Cat Strut" - # 3 US, # 11 UK).


1. Історія

В кінці 1970-х років кілька молодих американців поїхали в Англію, в надії на те, що хто-небудь зверне свою увагу на американців, які грають рокабіллі. Приїхавши до Лондона, Брайан Сетцер, Слім Джим Фантом і Лі Рокер вели такий спосіб життя, що незабаром поміняли свою назву Tomcats на Stray Cats. Незважаючи на пошук контактів в світі шоу-бізнесу та талант музикантів, на групу ніхто не звертав уваги. Коли зневірені члени колективу вже готувалися покинути Британію, на групу вийшов Дейв Едмундс, відомий в Англії рок-н-рольний музикант і промоутер. У нього вже давно була ідея спродюсувати групу, яка б працювала в стилі рокабіллі.

Почувши Stray Cats, він був вражений гітарної технікою Брайана Сетцера і вирішив ними зайнятися. Після невеликого підготовчого періоду, на початку 1980-го року вийшов перший альбом групи, що став дуже популярним в Європі.


2. Дискографія

2.1. Альбоми

  • Stray Cats (1981)
  • Gonna Ball (1981)
  • Built for Speed ​​(1982)
  • Rant N 'Rave with the Stray Cats (1983)
  • Rock Therapy (1986)
  • Blast Off! (1989)
  • Let's Go Faster! (1990)
  • The Best of the Stray Cats: Rock This Town (1990)
  • Choo Choo Hot Fish (1992)
  • Original Cool (1993)
  • Rumble in Brixton (2004)

2.2. Сингли

  • 1980 "Runaway Boys" - # 9 UK
  • 1981 "Rock This Town" - # 9 US / # 9 UK
  • 1981 "Stray Cat Strut" - # 3 US / # 11 UK
  • 1981 "The Race Is On" - # 34 UK
  • 1981 "You Don't Believe Me" - # 57 UK
  • 1983 "(She's) Sexy And 17" - # 5 US / # 29 UK
  • 1983 "I Won't Stand In Your Way" - # 35 US
  • 1989 "Bring It Back Again" - # 64 UK