Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

The Everly Brothers


фото

План:


Введення

The Everly Brothers - американський дует братів Дона і Філа Еверлі, що дебютує в 1956 і мав великий успіх в кінці 1950-х - початку 1960-х років. Дует дотримувався жанрових традицій кантрі і рокабіллі, але справив значний вплив на майбутніх зірок нової сцени: The Beatles (аранжувати вокал "Please Please Me" за зразком "Cathy's Clown"), The Beach Boys, Simon and Garfunkel [1] [2].

26 синглів The Everly Brothers входили в Billboard Top 40, три з них піднімалися на вершину списку [3]. В 1986 вони опинилися в числі перших десяти виконавців, введених в Зал слави рок-н-ролу. Нейл Янг в своїй промові зазначив, що всі колективи, в яких він коли-небудь брав участь, "... намагалися копіювати вокальну гармонію братів Еверлі, і кожного разу зазнавали фіаско" [4].

В 1997 дует отримав почесну " Grammy Lifetime Achievement Award ". У 2004 році журнал Rolling Stone помістив їх на 33-е місце в списку 50 найбільших виконавців усіх часів.


1. Історія

Дон Еверлі (повне ім'я Ісаак Дональд Еверлі) народився 1 лютого 1937 року в Брауні, Мюленберг Каунті, Кентуккі. Його брат Філіп (Філ) Еверлі народився 19 січня 1939 року в Чикаго. Брати стали професіоналами ще в дитячому віці: їх навчав батько Айк Еверлі, майстерний гітарист і - з 1945 року - ведучий радіопрограми KMA в штаті Айова, де брали участь його дружина Маргарет і обидва маленьких сина. Братів представляли як Маленький Донні ( англ. Little Donnie ) І Крихітка Філ ( англ. Baby Boy Phil ). До 1950 року шоу стало називатися The Everly Family Show. Влітку 1952 року вся родина переїхала в Евансвілль, штат Індіана, де їм запропонували роботу на радіостанції WIKY [5].

Перший сингл "Keep A 'Lovin' Me" (записаний в 1956 поду за підтримки Подружжя Еткінс) успіху не мав, але другий, "Bye Bye Love" (написаний подружнім дуетом - Феліцией і битливим Брайант) досяг в США 2-го місця, став всесвітнім бестселером і першим великим успіхом лейбла Cadence Records. Працюючи в тісному співробітництві з Брайант, The Everly Brothers продовжили успіх серією хітів, найвідомішими з яких стали "Wake Up Little Susie", " All I Have to Do Is Dream "і" Bird Dog " [4].

У 1960 році The Everly Brothers підписали великий контракт з Warner Bros.Records : перший же сингл їх, випущений на новому лейблі, "Cathy's Clown" піднявся на перше місце в Billboard Hot 100. В Англії його каталоговий номер був WB1: він став першим релізом Warner Brothers у Великобританії. За ним пішли "When Will I Be Loved" (1960), "Walk Right Back" (1961), " Crying in the Rain "(1962)," That's Old Fashioned ". У 1963 році брати Еверлі пішли служити у флот і випали з фокусу суспільної уваги; рік потому The Beatles вторглися в Америку і назавжди змінили хід музичної історії.

По закінченні служби дует брати Еверлі знову вийшли на сцену, але незважаючи на успіх передували поверненню збірників ("Golden Hits", "The Very Best Of The Everly Brothers" і "15 Everly Hits"), повернутися до вершин американських чартів йому не зуміли. Тим часом, фахівці вважають, що саме в середині 60х дует досяг піку творчої форми (як приклад наводяться дві пісні: "The Price of Love" і "Love Is Strange"). У ці роки зріс авторитет The Everly Brothers в Англії, про що свідчить вже хоча б той факт, що альбом Two Yanks in England вони записували за допомогою музикантів The Hollies і (в майбутньому) Led Zeppelin. Музична критика заднім числом видала найвищі оцінки і альбому Roots.

Дует розпався в 1973 році після пам'ятного інциденту, коли під час концерту в Knotts Berry Farm Філ розбив гітару і пішов зі сцени, залишивши Дону догравати сет. "The Everly Brothers померли десять років тому", - такими словами останній розпрощався з публікою. Десять років опісля брати зустрілися знову і випустили студійний альбом, записаний продюсером Дейвом Едмундс. On the Wings of a Nightingale, яку спеціально для братів написав Пол Маккартні, повернула дует в англійські і американські чарти. Останнє їх поява там пов'язане з "Born Yesterday" (1986).

Філ Еверлі деякий час був успішним соло-артистом. Альбом Phil Everly йому допомагали записувати такі музиканти, як Марк Нопфлер, Террі Вільямс і Пітер Уїнгфілд. Записані в дуеті з з Кліффом Річардом "She Means Nothing To Me" (# 41 UK) і нова версія "All I Have to Do Is Dream" (# 14) стали хітами в Британії [6] [7]. У 2001 році The Everly Brothers були введені в Country Music Hall of Fame, а ще через три роки - в Vocal Group Hall of Fame.


2. Дискографія

  • The Everly Brothers (1958)
  • Songs Our Daddy Taught Us (1959)
  • The Everly Brothers 'Best (1959)
  • It's Everly Time (1960)
  • Rockin 'With (Mini EP) (1960)
  • The Fabulous Style of The Everly Brothers (1960)
  • A Date with The Everly Brothers (1961)
  • Both Sides of an Evening (1961)
  • Souvenir Sampler (1961)
  • Christmas with The Everly Brothers (1962)
  • Instant Party! (1962)
  • The Everly Brothers 'Golden Hits (Warner 1471-1962)
  • Folk Songs of The Everly Brothers (1962 Cadence)
  • Great Country Hits (1963 WB)
  • 15 Everly Hits (1963 Cadence)
  • Very Best of the Everly Brothers (Warner 1554-1964)
  • Rock N 'Soul (1965)
  • Gone, Gone, Gone (1965)
  • Beat N 'Soul (1965)
  • In Our Image (1966)
  • Two Yanks in England (1966)
  • The Hit Sound of The Everly Brothers (1967)
  • The Everly Brothers Sing (1967)
  • Roots (1968)
  • Wake up Little Susie (Harmony) (1969)
  • Chained to a Memory (1970)
  • Everly Brothers Show (1970)
  • Stories We Could Tell (1972)
  • Don't Worry Baby (1973)
  • Pass the Chicken and Listen (1973)
  • Everlys (1975)
  • New Albu (1977)
  • Living Legends (1977)
  • Greatest Hits Vol. III (1977)
  • The Everly Brothers (Profile) (1981)
  • EB 84 (1984)
  • Home Again (1985)
  • All They Had to Do Was Dream (1985)
  • Born Yesterday (1986)
  • The Everly Brothers (Bella Musica) (1988)
  • Some Hearts (1989)
  • Heartaches and Harmonies (1994)
  • Too Good to Be True (2005)
  • Give Me A Future (2005)

Примітки

  1. MacDonald, Ian Revolution in the Head: The Beatles 'Records and the Sixties. - Random House, 1997. - ISBN 0-7126-6697-4 p.293.
  2. Granata, Charles L. I Just Wasn't Made for These Times: Brian Wilson and the Making of Pet Sounds. - MQ Publications, 2003. - ISBN 1-903318-57-2 pp. 35-36.
  3. The Everly Brothers Billboard Hot 100 - www.allmusic.com/artist/the-everly-brothers-p4208. www.allmusic.com. Читальний - www.webcitation.org/65s7V5G6a з першоджерела 3 березня 2012.
  4. 1 2 Richie Unterberger The Everly Brothers Biography - www.allmusic.com/artist/the-everly-brothers-p4208. www.allmusic.com. Читальний - www.webcitation.org/65s7V5G6a з першоджерела 3 березня 2012.
  5. The Everly Brothers - www.classicbands.com / everly.html. www.classicbands.com. Читальний - www.webcitation.org/65s7VncMA з першоджерела 3 березня 2012.
  6. Phil Everly & Cliff Richard UK Charts - www.chartstats.com/artistinfo.php?id=3788. www.chartstats.com. Читальний - www.webcitation.org/65s7WG6sB з першоджерела 3 березня 2012.
  7. Cliff Richard (with Phil Everly) - www.chartstats.com/artistinfo.php?id=7259. www.chartstats.com. Читальний - www.webcitation.org/65s7WlaLM з першоджерела 3 березня 2012.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
The Doobie Brothers
Jonas Brothers
The Righteous Brothers
The Chemical Brothers
Soul Brothers
The Allman Brothers Band
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru