Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Антипенко, Григорій Олександрович


Flag of Russia.svg

План:


Введення

Григорій Олександрович Антипенко (нар. 10 жовтня 1974, Москва, РРФСР, СРСР) - російський актор театру і кіно.


1. Біографія

Народився 10 жовтня 1974 в сім'ї інженерів в Москві. У дитинстві жив на Мосфільмовской вулиці, навпроти однойменної кіностудії, де його мама працювала інженером-технологом. З раннього віку захоплювався біологією, вже з 8 років студіював енциклопедії, запам'ятовуючи назви тварин на латинській мові, і мріяв про подорожі. Плазуни, а особливо змії - найулюбленіші представники фауни.

Після закінчення школи вступає до фармацевтичне училище за фахом аптекар-фармацевт. Однак за професією працює недовго, втомлюючись від монотонності. Григорій шукав себе в різних напрямках: закінчив бухгалтерські курси і підготовчі у юридичний ВУЗ, за недовгий час встиг попрацювати в рекламному агентстві, соціальним працівником, менеджером, а також виготовлювачем факсимільних копій (копій музейних експонатів) на Мосфільмі: "Це був шалено цікавий період, заробляв копійки, буквально економив на їжі ... ", - говорить про цей період свого життя Григорій. Але швидко зрозумів, що все це не його: "Я вважаю, що кожна людина повинна шукати себе, як мовиться, до останнього. Краще шукати себе і не знайти, ніж заспокоїтися на чомусь посередньому і в результаті не отримувати від життя і роботи ніякого задоволення. "

Ще в юності він займався в театральній студії "Свічка" при ДК Свалявського району, але про акторську професію всерйоз не замислювався, поки в 22 роки доля не привела Григорія в " Сатирикон ", де він пропрацював 2 роки монтувальником сцени. Переглянувши многожество спектаклів і, побачивши театральну кухню зсередини, Григорій поступово прийшов до думки, що потрібно шукати себе у творчому середовищі. Паралельно з цією роботою почав займатися в підготовчій групі при Школі-студії МХАТ, пробуючи свої сили, як актор. І в 1999 році поступив в Щукінське училище, майстерню Р. Ю. Овчинникова. Вже на четвертому курсі Антипенко дебютував в кіно, знявшись в епізоді серіалу " Кодекс честі ", деякий час грав в" Класному театрі ", театрі Маяковського. Після закінчення училища в 2003 році був прийнятий в трупу театру " Et cetera ", де задіяний у виставах:" Паризький романс "," Таємниці тітоньки Мелкін ". За ролі у виставі" Паризький романс "в театрі" Et Cetera "в 2004 році Антипенко був номінований на щорічну театральну премію" Московські дебюти ". Брав участь в спектаклях: "Прекрасні люди", "Коні вибагливі", "Старий син з преогромное крилами", "Дон Кіхот з Ламанчі".

В цей же час Григорій почав успішно зніматися в кіно. Незважаючи на те що, його герой Платон Амелін в серіалі "Талісман любові" персонаж негативний, у актора з'являються перші шанувальники його творчості. Але загальна популярність приходить під час зйомок в серіалі " Не родись вродливою ", де він грає президента модного дому" Зімалетта "- Андрія Жданова. Григорій і його герой не мають нічого спільного, тим не менше, свою роль він виконав просто блискуче, вивчивши і пропрацювавши всі сторони свого персонажа. Як каже актор, ця роль стала для нього справжньою школою майстерності: "Мені треба було зрозуміти мого персонажа, зрозуміти людину, у якої немає проблем. Тому мені було цікаво "робити" цього героя. "У 2006 році за роль Андрія Жданова Григорію була вручена українська народна премія" Телезірка ", як кращому телеактори року.

Після завершення зйомок "Не родись вродливою" Антипенко починає активно зніматися в кіно: в іронічному детективі "Людина без пістолета", в комедії "Місяць-Одеса", в історичному фільмі "Змова", мелодрамі "Розлучниця", драмі "Цим вечором ангели плакали ", за яку на фестивалі імені Сергія Герасимова" Любити людину "в Челябінську Григорію було вручено приз за "Кращу чоловічу роль".

Головне захоплення - альпінізм, але не як спорт, а спосіб сприйняття життя, що допомагає усвідомити себе і задуматися про вічні цінності. Він побував на Кавказі, Тянь-Шані, Алтаї і в інших примітних місцях. Вперше, в 1998 р., виконав своє перше сходження поодинці на Кавказі, щоб випробувати себе і побороти власні страхи: "Звідти хочеться повернутися, але не заради того, щоб піти, а щоб поділитися. Бо емоції - переповнюють. Ти вириваєшся звідти і хочеться цілувати людей, тому що всі вони чудові. Ти прощаєш їм заздалегідь усі їх гріхи, злість або які - то недоліки. Проблеми суєти, які існують в людському світі, безмірно малі, у порівнянні з тим відчуттям, яке з'являється там ... ", - ділиться Григорій в інтерв'ю передачі "Хто там" Вадима Верника. У 2010 році підкорив пік Хан-Тегра, 7000 м.

На даний момент, крім зйомок у кіно, Григорій, грає професора Хіггінса в антрепризному виставі "Пігмаліон" реж. П. Сафонова за однойменним твором Б. Шоу. За сміливий творчий експеримент вистава була відзначена спеціальним призом журі фестивалю "Амурська осінь" в Благовєщенську в 2007 році. Так само зайнятий в спектаклях "Результат очевидний", реж. Житинкин і спектаклі "Орфей і Еврідіка", реж. П.Сафонов. У 2012 році Антипенко став слухачем Вищих курсів сценаристів і режисерів.


2. Особисте життя

Перша дружина - Олена Антипенко, від цього шлюбу є син Олександр.

3. Фільмографія

Рік Фільм / серіал Назва Роль
2002 з Кодекс честі
2002 з Кодекс честі 2
2004 з Проти течії
2004 з Операція "Цвіт нації"
2004 з Голова Класика Григорій
2005 з Талісман любові Платон Амелін, фокусник і шахрай
2005 ф Ловітор
2005-2006 з Не родись красивою Андрій Жданов
2006 ф Шекспірові і не снилося Степанов / Розбійник / Белл
2006 з Юнкера Поручик Бек-Агамалов
2007 з Людина без пістолета Михайло Саблін
2007 ф В очікуванні дива Пасажир в літаку
2007 ф Змова Михайло Комісарів, полковник жандармерії
2007 ф Місяць-Одеса Борис
2008 ф Цим вечором ангели плакали Іван Нікітін
2008 з Розлучниця Віктор Антонов
2008 з Провінціалка Костянтин Градський
2008 ф Альпініст (Україна) Віталій Долінцев
2008 ф Ворог номер один Геннадій
2009 ф М + Ж Роман Ємельянов
2009 ф Москва, я люблю тебе! Сергій Олександрович
2010 ф Повернення в "А" Воєнлікар
2010 ф Допустимі жертви Максим
2010 д / ф Військова контррозвідка. Наша перемога. Операція "Слід"
2010 ф Зворотний шлях Петро Фролов, геолог
2010 з Серце матері Поляков
2010 м / ф Рапунцель: Заплутана історія Флін Райдер (озвучення)
2010 з Остання хвилина Федір Ситников
2010 з Чорна мітка Максим Єрошин
2011 з Відплата Максим Третьяков
2011 з Весна в грудні Вадим Волков
2011 ф Врятувати чоловіка Сергій
2011 з Куля-дура 4 Сергій Волков
2011 з Куля-дура 5 Сергій Волков
2012 ф Після дощику в четвер матрос Сашка
2012 з Вірю Іван
2012 ф Віддам дружину в хороші руки Женя
2012 ф Васильки для Василіси Василь
2012 з 45 секунд Матонін
2012 м / ф Тед Джонс і Загублений місто Макс Мордон (озвучення)

4. Книги

Озвучив новелу "Амок" Стефана Цвейга.

5. Театральні ролі

5.1. "Et cetera"

  • "Паризький романс"
  • "Таємниця тітоньки Мелкін" - Карло
  • "Коні вибагливі"
  • "Старий-старий сеньйор з преогромное крилами"
  • "Прекрасні люди"
  • "Дон Кіхот з Ламанчі"

5.2. Театральний Центр "Русич"

  • "Пігмаліон" - професор Хігінс

5.3. Продюсерська Група "ТЕАТР"

  • "Результат очевидний" - Альфред

5.4. Інший театр

  • "Орфей і Еврідіка" - Орфей

5.5. Театр Вахтангова

  • "Медея" - Язон

5.6. театр Ермоловой

  • "Одесса913" - Беня Крик

5.7. Сучасний театр антрепризи

  • "Двоє на гойдалках" - Джеррі

6. Нагороди

  • 2006 - Народна премія "Телезірка" (Україна) у номінації "Кращий телеактор року"
  • 2008 - Кращий актор на фестивалі "Любити людину" імені Сергія Герасимова

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Гуковскій, Григорій Олександрович
Маргуліс, Григорій Олександрович
Ходкевич, Григорій Олександрович
Мачтет, Григорій Олександрович
Симонов, Григорій Олександрович
Пирожников, Григорій Олександрович
Потьомкін, Григорій Олександрович
Кушелєв-Безбородько, Григорій Олександрович
Григорій I
© Усі права захищені
написати до нас