Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Брильська, Барбара



План:


Введення

Барбара Брильська ( польськ. Barbara Brylska ; Рід. 5 червня 1941) - польська актриса театру і кіно. У республіках колишнього СРСР більше всього відома по ролі головної героїні Наді у фільмі Ельдара Рязанова " Іронія долі, або З легким паром! ".

У 2008 році була членом журі розважальної телепрограми " Дві зірки-2 "на 1 каналі. З 2009 року член журі телешоу " Народна зірка "на ТРК Україна.


1. Біографія

Барбара Брильська народилася 5 червня (29 травня 1941 р. за словами актриси) 1941 в містечку Скотники біля м. Лодзь. У віці 15 років вперше зіграла епізодичну роль у фільмі " Калоші щастя ". Після зйомок стала займатися в театральному гуртку, вчилася в Лодзинської вищої тетрального школі. В 1967 закінчила Варшавську вищу школу театру, кіно і телебачення.

Перша велика роль була у фільмі "Їх будні" в 1963. В 1966 виконала роль жриці Ками у фільмі " Фараон "за романом Болеслава Пруса. Велику славу Барбарі принесла роль Єви в скандальному польському фільмі " Анатомія кохання ". Знімалася також у фільмах радянських, чехословацьких і болгарських кінорежисерів. В СРСР стала популярна після ролі Наді у фільмі "Іронія долі". За цю роль вона була удостоєна Державної премії СРСР.

На початку XXI століття почала грати на театральній сцені: вперше це сталося в Москві в постановці режисера Романа Мархоліа "Квартет" на сцені Центру оперного співу Галини Вишневської.

В 2001 вперше після довгої перерви повернулася на російські кіноекрани у фільмі Романа Качанова "Даун Хаус".

У Брильської є син Людвіг (1982 року народження). Дочка, актриса і модель Барбара Космаль (1973-1993), трагічно загинула в автомобільній катастрофі в Бжезіни.


2. Фільмографія

  1. 1958 - Калоші щастя
  2. 1963 - Прапор Польщі Їх будні
  3. 1966 - Прапор Польщі Фараон - Кама
  4. 1966 - Небо
  5. 1966 - Бумеранг
  6. 1966 - 1968 - Прапор Польщі Ставка більше, ніж життя - Інга
  7. 1968 - Прапор Польщі Пан Володиєвський - Крістіна
  8. 1968 - Прапор СРСР Прапор НДР Слід Сокола - Кетрін Емерсон
  9. 1969 - Білі вовки - Кетрін Емерсон
  10. 1969 - Прапор СРСР Звільнення - Хелена
  11. 1970 - Прапор Польщі Польський альбом
  12. 1971 - Пігмаліон XII
  13. 1972 - Прапор Польщі Анатомія кохання - Єва
  14. 1973 - Прапор СРСР Прапор НДР Міста і роки - Марі Урбах
  15. 1975 - Прапор СРСР Іронія долі, або З легким паром! - Надя Шевельова
  16. 1978 - Прапор Польщі Роман Терези Хеннерт - Тереза ​​Хеннерт
  17. 1978 - Прапор Болгарії Помирати - в крайньому випадку - Лінда
  18. 1980 - Архів смерті - Ханка
  19. 1991 - Ау, пограбування поїзда
  20. 1995 - 1999 - Прапор Польщі Екстрадиція (телесеріал)
  21. 2001 - Прапор Росії Даун Хаус - генеральша Єпанчіна
  22. 2003 - Прапор Росії Казус Беллі - Овва
  23. 2006 - Прапор України Дивне Різдво - Ольга Самойлова
  24. 2007 - Прапор Росії Іронія долі.Продовження - Надя Шевельова-старша
  25. 2008 - Прапор Росії Адмірал - Роза Карлівна, няня Колчака

3. Нагороди

  • Золотий Хрест Заслуги 1975 (В честь 30-річчя польської кінематографії)
  • Державна премія СРСР 1977 (за фільм Іронія долі)
  • Нагорода "Золоті квіти" 1977 (Як найпопулярнішою актрисою соцкраїн)
  • Диплом міністра закордонних справ ПНР 1979 "За заслуги в пропаганді польської культури за кордоном"
  • Орден Відродження Польщі Кавалерський хрест 1985
  • приз "Золотий журавель" 2007
  • титул "Ікона краси" 2008
  • Диплом за внесок у розвиток російсько-польських відносин 2009
  • Диплом за заслуги в справі взаєморозуміння і зближення суспільств Польщі та Росії 2010
  • лауреат міжнародної премії "Балтійська зірка" за внесок у розвиток і зміцнення гуманітарних зв'язків в країнах Балтійського регіону 2012

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Барбара
Барбара Стенвік
Уолтерс, Барбара
Херші, Барбара
Пім, Барбара
Буш, Барбара
Такман, Барбара
Уорд, Барбара
Мак-Клінток, Барбара
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru