Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Вольф, Конрад


Фото

План:


Введення

Конрад Вольф ( ньому. Konrad Wolf ; 20 жовтня 1925 ( 19251020 ) , Хехінген, Німеччина - 7 березня 1982, Берлін, Німеччина) - німецький кінорежисер, син письменника Фрідріха Вольфа, молодший брат розвідника Маркуса Вольфа. Представник радянської школи кінематографа (закінчив ВГИК), проте працював переважно в НДР. З фільмів Вольфа найбільш відомим є "Гойя, або Тяжкий шлях пізнання" за однойменним романом Л. Фейхтвангера з Донатас Баніоніс в головній ролі.


1. Біографія

Після приходу нацистів до влади емігрував разом з батьками з Німеччини і з 1934 жив в СРСР. Брав участь у Другий світовій війні разом з радянськими військами, в 1945 (у 19 років) був призначений військовим комендантом міста Бернау. Досвід воєнних років відображено режисером у фільмах "Мені було дев'ятнадцять" і "Мама, я живий".

В 1949 вступив до ВДІКу (Москва) на режисерський факультет, курс С. А. Герасимова.

Після закінчення ВДІКу жив і працював у НДР. Президент Академії мистецтв НДР ( 1965 - 1982). Лауреат Національної премії НДР (1959, 1968).


2. Фільмографія

  • 1955 - Один раз не в рахунок / Einmal ist keinmal
  • 1956 - Одужання / Genesung
  • 1957 - Ліси / Lissy
  • 1959 - Зірки / Sterne (спільно з НРБ)
  • 1960 - Люди з крилами / Leute mit Flgeln
  • 1961 - Професор Мамлок / Professor Mamlock
  • 1964 - Розколоте небо / Der Geteilte Himmel
  • 1966 - Маленький принц / Der Kleine Prinz (ТБ)
  • 1968 - Мені було дев'ятнадцять / Ich war neunzehn
  • 1971 - Гойя, або Тяжкий шлях пізнання / Goya - oder Der arge Weg der Erkenntnis
  • 1972 - Шукач сонця / Sonnensucher
  • 1974 - Голий на стадіоні / Der Nackte Mann auf dem Sportplatz
  • 1977 - Мамо, я живий / Mama, ich lebe
  • 1980 - Соло Санні / Solo Sunny
  • 1982 - Буш співає - Шість фільмів про першу половину ХХ століття / Busch singt - Sechs Filme ber die erste Hlfte des 20. Jahrhunderts (ТБ)

Примітки

Література


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Вольф 359
Вольф, Йозеф
Вольф, Маркус
Вольф, Хуго
Вольф, Кріста
Вольф, Християн фон
Мессінг, Вольф Григорович
Мерлін, Вольф Соломонович
Вольф, Фрідріх Август
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru