Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Вільямсон, Фред


Фото

План:


Введення

Фред Уільямсон - американський і італійський актор, режисер, сценарист і продюсер.


1. Біографія

1.1. Футбольна кар'єра

Фред Уільямсон народився 5 березня 1938 (деякі джерела посилаються на 1937) у м. Гері, штат Індіана, США [1]. У 1960 році закінчив Північно-західний Університет [2] в Еванстоні, штат Іллінойс по спеціальності архітектурно-інтер'єрного мистецтва, в якому активно займався спортом, граючи в американський футбол. Потім почалася його професійна кар'єра на спортивному поприщі. З 1961 року Фред грав за Окленд Рейдерс, а в 1965 перейшов в Канзас-Сіті Чіфс; за тяжкість удару отримав прізвисько "Hummer" ( англ. Молот ). Також грав у фіналі кубка з американського футболу Супер Боул [3], але в 1967 році Вільямсон завершив футбольну кар'єру.


1.2. Шлях до слави

Після відходу з футболу Фред трохи попрацював архітектором, щоб надалі вже назавжди присвятити себе кар'єрі в кіно [3]. Одна з перших ролей на телебаченні в епізоді "The Cloud Minders", в 1969 році, третього сезон культового серіалу " Зоряний шлях ", в ролі повстанця по імені Анка [4]. У 1972 році Вільямсон знімається в ситкомі "Джулія" [2]. 70-ті - це був період світанку акторської діяльності Вільямсона. Тоді процвітав жанр для афроамериканців, у якого навіть було спеціальну назву - " Blaxploitation ". Кар'єра Фреда пішла вгору. Спочатку він зіграв Спірчакера Джонса у фільмі Роберта Олтмена Військово-польовий госпіталь, потім у фільмі Отто Премінгер Скажи, що любиш мене, Джулія Мун з Лайзою Мінеллі [2]. Але по-справжньому популярність прийшла до нього в 1973 році після фільмів Чорний цезар і його продовженні Пекло в Гарлемі [3].


1.3. Режисер, продюсер і актор

У цей час у Фреда Уїльямсона зародився неабиякий інтерес до режисури і продюсування. Він вивчив технічну сторону питання і в 1974 році організував власну кінокомпанію Po 'Boy Productions.

З тих пір на рахунку Po 'Boy Productions більше 40 фільмів, в яких задіяний Фред Уільямсон в якості режисера і актора. Зокрема, можна відзначити такий фільм як Південний пляж з Пітером Фонду.

Po 'Boy Productions організовувало і міжнародні кінопроекти. Фред виграв Еммі за роботу над Поліцейської історією, був задіяний як актор у Еквалайзері і постійно грав партнера Джо Пескі в серіалі Глена Ларсена Half Nelson. Також Фред Уїльямсон знявся для журналу Playgirl [3] і рекламував Reebok. Фред має чорні пояси по кенпо, тайквондо і карате.


1.4. Сучасна кар'єра: життя після "Світанку"

Новим витком його кар'єри була роль Фроста у фільмі Роберта Родрігеса Від заходу до світанку, завдяки якому до його творчості долучилося нове покоління фанатів. У тому ж 1996 році він зіграв у фільмі, який продюсувала все та ж Po 'Boy Productions Оригінальні ганстери [3], а ще через 2 роки у фільмі Джона Ву Блек Джек на пару з Дольфом Лундгреном.

Найбільш характеризує його сучасний акторський стиль другий сезон серій про Дакоту "Дак" Сміта. Перший сезон під назвою "Нічне бачення" 1997 року приніс Фреду премію асоціації кінокритиків Dallas Forth-Worth Film Critics Assoc. Award. Він виступив як режисер цієї драми, в якій задіяні Гарі Базі, Тоні Лі Бьянко і Девід Каррадін.

Одна з останніх успішних робіт - роль капітана поліції Добі у фільмі Старскі і Хач - забійна парочка з Беном Стіллером та Оуеном Вілсоном у головних ролях.

Одне з останніх творінь Po 'Boy Productions - це фільми На краю за участю таких зірок як Берні Кейзі, Джим Браун і Айс Ті і Вампіри з Лас-Вегаса з Деніелом Болдуином.


1.5. Сімейний стан та хобі

Зараз Фред проводить вільний час на полі для гольфу. Живе в Палм Спрінгс разом зі своєю дружиною Ліндою.

2. Фільмографія

2.1. Режисер

  1. 1977 - Крутий / Mr. Mean
  2. 1983 - Великий улов / The big $ core
  3. 1986 - Пастка для лисиць / Foxtrap
  4. 1989 - Крекер, або Убивчий рефлекс / Soda Cracker
  5. 1992 - Нічні дзвінки / NIGHT CALLER
  6. 1992 - Три дні до вбивства / Three Days To A Kill
  7. 1992 - Закон Стіла / Steele's Law
  8. 1993 - Південний пляж / South Beach
  9. 1995 - Безмовний мисливець / SILENT HUNTER
  10. 2000 - / Down 'n Dirty
  11. 2002 - На краю / On the Edge
  12. 2003 - Вампіри з Лас-Вегаса / Vegas Vampires

2.2. Актор

  1. 1970 - Військово-польовий госпіталь / MASH / M * A * S * H
  2. 1972 - Легенда про чорношкірого Чарлі / The Legend of Nigger Charley
  3. 1973 - Чорний цезар / Black Caesar
  4. 1973 - Пекло в Гарлемі / Hell Up in Harlem
  5. 1974 - / Three the Hard Way
  6. 1974 - Чорний очей / Black Eye
  7. 1975 - Бос негрів / Boss Nigger
  8. 1975 - Бактаун / Bucktown
  9. 1976 - Джошуа / Joshua
  10. 1976 - Назад дороги немає / No Way Back
  11. 1976 - Джонні Барроус / Johnny Barrows
  12. 1977 - Крутий / Mr. Mean
  13. 1977 - Цей клятий бронепотяг / Quel maledetto treno blindato
  14. 1978 - Безславні виродки / `` The inglorius bastards `` Фред Кенфілд
  15. 1978 - Сліпа лють / Blind Rage
  16. 1980 - Кулак страху, дотик смерті / Fist of Fear, Touch of Death
  17. 1982 - Нічні варвари / I Nuovi barbari
  18. 1982 - Один є, два залишилося / One Down, Two to Go
  19. 1983 - І корабель пливе / E la nave va / Et vogue le navire
  20. 1983 - Воїни Бронкса / 1990: The Bronx Warriors
  21. 1983 - Воїни загубленого світу / Warrior of the Lost World
  22. 1983 - Пильність / Vigilante
  23. 1983 - Великий улов / The big $ core
  24. 1983 - Воїни-2072 / I Guerrieri dell'anno 2072
  25. 1986 - Пастка для лисиць / Foxtrap
  26. 1987 - Чорна кобра / Cobra nero
  27. 1987 - Загін коммандо / Delta Force Commando
  28. 1988 - Смертельні наміри / Deadly Intent
  29. 1989 - Чорна кобра 2 / The Black Cobra 2
  30. 1989 - Крекер, або Убивчий рефлекс / Soda Cracker
  31. 1990 - Чорна кобра 3: Манільський зв'язковий / The Black Cobra 3: Manila Connection
  32. 1990 - Торкання смерті / Touch Of Death
  33. 1990 - Детектив Мелоун / Detective Malone
  34. 1990 - Загін коммандо 2 / Delta Force Commando 2
  35. 1992 - Нічні дзвінки / NIGHT CALLER
  36. 1992 - Закон Стіла / Steele's Law
  37. 1992 - Три дні до вбивства / Three Days To A Kill
  38. 1993 - Південний пляж / South Beach
  39. 1995 - Безмовний мисливець / SILENT HUNTER
  40. 1995 - Палаючий місто / HOT CITY
  41. 1996 - Від заходу до світанку / From Dusk till Dawn
  42. 1996 - Палаючий місто / Original Gangstas
  43. 1998 - Блек Джек / Blackjack
  44. 1998 - Гонка / Ride
  45. 1998 - Діти кукурудзи 5: Поля страху / Children Of The Corn 5: Field Of Screams
  46. 1999 - Рейд відплати / Active Stealth
  47. 2000 - Підводний капкан / Submerged
  48. 2001 - Тінь - вбивця / Shadow Fury
  49. 2001 - Гнів всередині / The Rage Within
  50. 2004 - Старскі і Хач - забійна парочка / Starsky & Hutch
  51. 2005 - / Transformed
  52. 2006 - / Spaced Out
  53. 2006 - Легка мішень / Soft Target
  54. 2007 - / Fighting Words
  55. 2007 - / Black Kissinger
  56. 2007 - Я хочу танцювати / I Wanna Dance
  57. 2007 - Двічі звернений / Revamped
  58. 2010 - Пристрелити героя / Shoot the Hero

Примітки

  1. Коротко про актора: дата народження, сімейний стан, адресу - www.filmreference.com/film/91/Fred-Williamson.html (Англ.)
  2. 1 2 3 Коротка біографія актора на answers.com - www.answers.com / topic / fred-williamson (Англ.)
  3. 1 2 3 4 5 Ще одна коротка біографія актора - www.infoplease.com / biography / var / fredwilliamson.html (Англ.)
  4. Фред Уільямсон - memory-alpha.org/wiki/Fred_Williamson на Memory Alpha (вікі Зоряного шляху)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Вільямсон, Джек
Вільямсон (округ, Техас)
Фред Астер
Фріт, Фред
Саберхаген, Фред
Агабашьян, Фред
Дерст, Фред
Хойл, Фред
Джинджер і Фред
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru