Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Глузський, Михайло Андрійович


Фото

План:


Введення

Михайло Андрійович Глузський ( 21 листопада 1918, Київ - 15 червня 2001, Москва) - радянський і російський актор театру і кіно. Народний артист СРСР ( 1983).


1. Біографія

М. А. Глузський народився 21 листопада 1918 в Києві.

1.1. Сім'я

  • Батько - Андрій Михайлович Гмиря - родом з селян, став поетом, журналістом. В середині 1917 перебрався з Петрограда в Київ, де побудував в районі Караваєвих дач невеликий будиночок, заклав сад з безліччю фруктових дерев, яким дуже пишався.
  • Мати - Єфросинія Кіндратівна Глузський.
  • Дружина - Катерина Павлівна Перегудова (1926-2003) - театрознавець, випускниця ГІТІСу, старший науковий співробітник в Державному інституті мистецтвознавства (раніше Інститут історії мистецтв).
  • Їхні діти - син Андрій Глузський, дочка Марія Федотова, внуки - Михайло, Олександр, онуки - Єлизавета, Ксенія.

1.2. Творчий шлях

Ще підлітком, працюючи учнем монтера в Мосторг, брав участь у художній самодіяльності під керівництвом акторів МХАТ-2 Бориса Васильєва, Костянтина Ратомський, Аркадія Потоцького, брав участь в ТРАМ (Театр робочої молоді). Закінчив Школу кіноакторів при кіностудії " Мосфільм "( 1940). З 1940 служив в РККА, учасник Великої Вітчизняної війни.

Він знявся більш ніж в ста кінофільмах, дебютувавши в 1939 у фільмі " Дівчина з характером ". Потім були" Повість про справжню людину "," Таємниця двох океанів "," Тихий Дон "," Кавказька полонянка "," Розповідь про те, як цар Петро арапа женив "," ТАСС уповноважений заявити ... "та багато інших.

Глузский активно працював на радіо і телебаченні, його голосом говорять багато персонажів дубльованих іноземних фільмів - герої Бурвіля, Луї де Фюнеса, Едуардо де Філіппо.

В 1946 по 1995 роках Михайло Глузский був актором Театру-студії кіноактора, (1949-1950 - актор Драматичного театру Групи радянських військ у Німеччині), а з 1994 - театру "Школа сучасної п'єси", де грав у спектаклях "Йшов старий від баби", "Антигона в Нью-Йорку", " Чайка ".

Одним з кращих образів Глузський в кінематографі стала роль академіка Стрітенського в щемливо сумне і зворушливому фільмі Іллі Авербаха "Монолог", ( 1972), де вустами актора літній високоостепененний вчений, який зробив блискучу наукову кар'єру, пронизливо сповідальною інтонацією розповідає про приховану від друзів і колег драмі самотнього життя, в осінньому сквері зустрічає привид своєї невдалої юнацького кохання, а наяву переживає непрості, обтяжені побутовими негараздами відносини з недолугої дочкою ( Маргарита Терехова) і зятем, а також з обретающей перших романтичних досвід онукою ( Марина Нейолова). Стандартна фраза "фільм про сенс життя" як не можна більш застосовна до цієї картини.

Не можна тягнути за собою через роки старі образи, претензії до родичів, окачурівшіеся надії ...

Михайло Глузский був один час секретарем правління СК СРСР, керував комісією ветеранів кіно в СК СРСР, очолював Московську міську комісію з культурної шефству над Збройними Силами СРСР. Остання його громадська робота - керівництво комісією ветеранів кіно і Військово-шефської комісією Москви.

Михайло Глузский був професором ВДІКу. В 1987 - 1998 роках він керував двома майстернями на акторському відділенні ВДІКу і випустив два курси.

М. А. Глузський помер 15 червня 2001. Похований в Москві на Ваганьковському кладовищі.


2. Нагороди та звання


3. Фільмографія

3.1. Акторські роботи

  1. 1938 - Сім'я Оппенгейм - учень гімназії
  2. 1939 - Дівчина з характером - прикордонник
  3. 1939 - Мінін і Пожарський - поранений ополченець, мужик з дровами (епізоди)
  4. 1940 - Салават Юлаєв - Юсуф
  5. 1947 - Сільська вчителька - Юхим Циганков
  6. 1947 - Повість про "Несамовитому" - Тарапата
  7. 1948 - Повість про справжню людину - капітан Числов
  8. 1953 - Таємнича знахідка - Сергій Іванович Чернишов, колишній партизан
  9. 1955 - Стрибуха - Буркин, друг Ольги Іванівни
  10. 1955 - Доля барабанщика - співробітник міліції
  11. 1955 - 1956 - Таємниця двох океанів - Івашов, шпигун
  12. 1956 - Таємниця вічної ночі - радист на острові (немає в титрах)
  13. 1957 - 1958 - Тихий Дон - осавул Калмиков
  14. 1957 - Ластівка
  15. 1957 - Мета його життя
  16. 1958 - Дощі
  17. 1958 - Нічний гість - Єгор
  18. 1958 - Останній дюйм - Джиффорд
  19. 1959 - Друзі-товариші
  20. 1960 - Мічман Панін - Усольцев
  21. 1960 - Секретар обкому
  22. 1960 - Ловці губок - капітан Аліманос
  23. 1961 - Явище Венери (к / м)
  24. 1962 - Люди і звірі - Клячко
  25. 1963 - Два неділі
  26. 1963 - Живі і мертві
  27. 1963 - Каїн XVIII ("Два друга") - начальник королівського полювання
  28. 1963 - Згорів на роботі (к / м)
  29. 1963 - Іменем революції
  30. 1964 - Велика руда - досвідчений шофер
  31. 1964 - Перший сніг
  32. 1964 - Де ти тепер, Максим?
  33. 1964 - Хокеїсти
  34. 1965 - Як вас тепер називати?
  35. 1965 - Кинута трубка (к / м)
  36. 1965 - Скільки років, скільки зим - полковник-прикордонник
  37. 1965 - Сьогодні - новий атракціон
  38. 1965 - Совість
  39. 1965 - По тонкому льоду
  40. 1966 - Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика - адміністратор готелю
  41. 1966 - Хто придумав колесо?
  42. 1966 - Пробудження ("Балада про гвинтівці")
  43. 1967 - У вогні броду немає - Фокич
  44. 1967 - Шлях в "Сатурн" - Сівков
  45. 1967 - Місця тут тихі
  46. 1967 - Пароль не потрібен - Мацумото
  47. 1967 - Кінець "Сатурна" - Сівков
  48. 1967 - Розбудіть Мухіна! - Діоген, Демосфен, скульптор
  49. 1968 - Мені було дев'ятнадцять (ГДР) - радянський генерал
  50. 1968 - Крах - Іван Фомічов
  51. 1968 - Гроза над Білої - командир кавалерійського полку в бригаді Веселкова
  52. 1969 - На війні, як на війні - полковник Дей
  53. 1968 - 1972 - Звільнення - Ряшенцев
  54. 1969 - Ціна
  55. 1969 - Ці безневинні забави
  56. 1970 - Щастя Ганни
  57. 1970 - Вкрадений поїзд
  58. 1970 - Біг - капітан
  59. 1970 - Випадок з Полиніним - генерал
  60. 1970 - Секретар парткому
  61. 1970 - Дороги назад немає - командир партизан
  62. 1971 - Їхали в трамваї Ільф і Петров - Брикін
  63. 1971 - Прийшов солдат з фронту - Іван Степанович
  64. 1971 - Місія в Кабулі - Гарі
  65. 1971 - Людина з іншого боку
  66. 1972 - Справи давно минулих днів - Злотников
  67. 1972 - Монолог - професор Стрітенський
  68. 1972 - Інженер Прончатов - Нехамою
  69. 1973 - За хмарами - небо
  70. 1973 - Сто кроків у хмарах (к / м)
  71. 1973 - Товаришу бригада
  72. 1974 - Єралаш (кіножурнал) (серія "Слава Івана Козловського") - учитель музики
  73. 1974 - Земляки
  74. 1974 - Земні і небесні пригоди
  75. 1974 - Полум'я - Гузей
  76. 1974 - Премія - Борис Петрович Шатунов, начальник планового відділу
  77. 1974 - Птахи над містом - Бухіна
  78. 1975 - Маяковський сміється
  79. 1975 - Остання жертва - Флор Федулича Прибитков
  80. 1975 - Розповідь про простої речі
  81. 1976 - Усього одна ніч
  82. 1976 - Довга, довга справа - прокурор
  83. 1976 - Як Іван-дурник за дивом ходив - Марко Багатий
  84. 1976 - Червоне і чорне - Абат Пірар
  85. 1976 - Обеліск - командир партизан
  86. 1976 - Розповідь про те, як цар Петро арапа женив - блазень Балакірєв
  87. 1976 - Приймаю на себе
  88. 1977 - Гармонія - Іван Борисович Флягин, начальник КБ
  89. 1977 - Золота міна - Зарубін
  90. 1977 - Майже смішна історія - Віктор Михайлович Мєшков, інженер з техніки безпеки
  91. 1977 - Степ - купець Варламов
  92. 1977 - Рахунок людський - Шафир
  93. 1978 - Іванцов, Петров, Сидоров - Семен Ілліч Сидоров
  94. 1978 - Плата за істину - Луї Пастер
  95. 1978 - Сіль землі - Михайло Семенович Лісіцин
  96. 1978 - Місяць довгих днів
  97. 1978 - Час обрало нас
  98. 1979 - Територія
  99. 1979 - Викрадення "Савойї" - Фон Шарф
  100. 1979 - Пізня зустріч
  101. 1980 - Бажаю успіху - Варенцов
  102. 1980 - Кожен третій
  103. 1980 - Крах операції "Терор" - Красін
  104. 1980 - Нікудишня - дід Мельников
  105. 1980 - Срібні озера
  106. 1980 - Юність Петра
  107. 1981 - Брелок з секретом - "Професор"
  108. 1981 - Тропініна
  109. 1981 - Затишшя
  110. 1981 - Ніч голови
  111. 1982 - Голос - Павло Платонович
  112. 1982 - Зупинився поїзд - Пантелєєв Петро Кирилович
  113. 1982 - Передчуття любові - Крюков
  114. 1982 - Сонячний вітер - Владислав Єфремович Губин
  115. 1982 - Швидкий поїзд
  116. 1982 - Транзит - Караваєв, вітчим Тані
  117. 1983 - Дублер починає діяти - Цибін
  118. 1983 - Тут твій фронт - Маркелов
  119. 1983 - Учень лікаря - Коста
  120. 1984 - Навіщо людині крила
  121. 1984 - Ольга та Костянтин
  122. 1984 - ТАСС уповноважений заявити ... (телесеріал) - Федоров
  123. 1985 - І на камінні ростуть дерева - Левій
  124. 1985 - З життя Потапова - Луговий
  125. 1985 - Прийдешньому століттю - Роман Кузьмич, секретар Ліствянского райкому КПРС
  126. 1986 - Десь гримить війна
  127. 1986 - Іспит на директора
  128. 1986 - Остання дорога - Шишкін
  129. 1987 - Без сонця - Лука
  130. 1987 - Десять негренят - генерал Макартур
  131. 1987 - Життя Клима Самгіна
  132. 1987 - Крейцерова соната - купець
  133. 1987 - Запам'ятайте мене такий - начальник
  134. 1988 - Скарб
  135. 1989 - Важко бути богом - батько Гаук
  136. 1989 - Мара
  137. 1989 - Вхід в лабіринт - Благолєпов
  138. 1990 - Адвокат
  139. 1990 - Коротка гра
  140. 1990 - І нині прославився син людський
  141. 1991 - Кров за кров - Гриднєв
  142. 1991 - Поки грім не вдарить
  143. 1992 - Російські брати
  144. 1991 - Помирати не страшно
  145. 1992 - Дитинство Микити
  146. 1992 - Чорний квадрат - Цапко
  147. 1993 - Заручники "Диявола"
  148. 1995 - Російський паровоз
  149. 1995 - Трамвай в Москві - відставник
  150. 1995 - Ішов старий від баби
  151. 1996 - Веселий трамвай
  152. 1996 - Чоловік для молодої жінки
  153. 1997 - Митар
  154. 1998 - Князь Юрій Долгорукий
  155. 2000 - Бременські музиканти - старий Кот
  156. 2001 - Далекобійники (серія "Остання гра") - Петро Михайлович
  157. 2001 - Єралаш (Серія "Крик осла") - дідусь
  158. 2001 - На півдорозі в Париж - дід Авдей

3.2. Дубляж радянських фільмів

3.3. Дубляж іноземних фільмів


3.4. Озвучування мультфільмів

  • Новорічна пригода (1980)

Примітки

  1. Указ Президента РФ від 16 листопада 1998 р. № 1414

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Осоргін, Михайло Андрійович
Суслов, Михайло Андрійович
Савицький, Михайло Андрійович
Милорадович, Михайло Андрійович
Долгінін, Михайло Андрійович
Балугьянскій, Михайло Андрійович
Михайло Андрійович Можайський
Нікулін, Михайло Андрійович
Обозов, Михайло Андрійович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru