Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Гула, Інна Йосипівна



Інна Гула
Фото
Ім'я при народженні:

Інна Йосипівна Гула

Дата народження:

9 травня 1940 ( 1940-05-09 )

Місце народження:

Харків, СРСР

Дата смерті:

28 травня 1990 ( 1990-05-28 ) (50 років)

Місце смерті:

Москва, СРСР

Громадянство:

Flag of the Soviet Union.svg СРСР

Професія:

актриса

Кар'єра:

1966-1990

Нагороди:

Заслужений артист РРФСР - 1976

IMDb :

ID 0347667

Інна Йосипівна Гула ( 9 травня 1940, Харків - 28 травня 1990, Москва) - радянська актриса театру і кіно. Заслужена артистка РРФСР (1976).


Біографія

Творча кар'єра

Після закінчення школи вступила до студії при Центральному дитячому театрі. Навчалася в Театральному училищі ім.Щукіна в 1962 - 1964 роках. В 1966 стала актрисою Театру-студії кіноактора. Акторська гра Інни Гула відрізнялася високим психологізмом і глибоким зануренням в образ персонажа.


Особисте життя

Дочка Шпалікова Дар'я народилася 19 березня 1963 року в Москві.

В 1974 повісився її чоловік Геннадій Шпаліков, а через 16 років, в 1990 році, покінчила життя самогубством і сама Гула. Обставини її смерті досі достеменно невідомі. За однією з версій, актриса страждала від незатребуваності в кіно, за іншою - причиною стало передозування снодійного [1].

Пішла з життя 28 травня 1990 в Москві. Похована на Домодєдовському кладовищі під Москвою (ділянка 38).


Фільмографія

  1. 1960 - Хмари над Борському - Оля Рижкова
  2. 1960 - Гучний день - Фіра
  3. 1961 - Коли дерева були великими - Наташа
  4. 1962 - Велика дорога - Шура, дружина Гашека
  5. 1964 - П'ятий тополя
  6. 1965 - Час, вперед! - Шура Солдатова
  7. 1966 - Довга щасливе життя - Лена
  8. 1969 - Фронт за околицею - Анна ( короткометражний)
  9. 1971 - Якщо ти чоловік ... - Маша
  10. 1971 - Пристань на тому березі - Маруся
  11. 1975 - Втеча містера Мак-Кінлі - секретарка
  12. 1977 - Ходіння по муках - Єлизавета Кіевна Расторгуєва
  13. 1979 - Маленькі трагедії - Цариця ночі
  14. 1984 - Мертві душі - епізод
  15. 1987 - Крейцерова соната - епізод, дама з лорнетом

Примітки

  1. Як вони померли - akter.kulichki.com / publ / gulaya_in.htm

Література

  • Полухіна Л. С. Інна Гула і Геннадій Шпаліков. - 2007. - ISBN 978-5-9265-0392-7

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Гула
Гула, Микола Дмитрович
Інна
Інна (співачка)
Волкова, Інна Олександрівна
Бажана, Інна Юріївна
Ульянова, Інна Іванівна
Барсова, Інна Олексіївна
Інна, Пінна і Римма
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru