Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Дружников, Володимир Васильович


Фото

План:


Введення

Володимир Васильович Дружников ( 30 червня 1922 - 20 лютого 1994) - радянський актор, народний артист РРФСР (1974). [1]


1. Біографія

Володимир Дружников народився 30 червня 1922 в Москві, в сім'ї військового. Після закінчення середньої школи він вступив у студію Центрального дитячого театру, а потім, в 1941 році, подав документи в школу-студію МХАТ.

В 1943 кінорежисер Володимир Петров шукав актора на головну роль у картину " Без вини винуваті ". У пошуках актора Петров прийшов у студію МХАТу і побачив високого і красивого Дружникова. Режисер запропонував йому спробувати себе у ролі Незнамова. Дружников погодився, хоча йому довелося піти зі школи-студії, так як там існувало тверде правило: студенти, знімаються в кіно, автоматично виключалися з цього закладу.

Володимир Дружников не помилився у виборі. Фільм "Без вини винуваті" вийшов на екрани в переможний 1945 і відразу виявився лідером прокату. Дружников миттєво став знаменитим. У фільмі режисера-казкаря Олександра Птушко " Кам'яна квітка "він блискуче зіграв Данилу-майстра. Потім були фільм Івана Пир'єва" Сказання про землю Сибірської ", за який Дружников отримав свою першу Сталінську премію і фільм "Костянтин Заслонів" про героя Великої Вітчизняної війни - за неї Володимир Дружников отримав другу Сталінську премію.

За чотири роки молодий ще артист знявся в дев'яти картинах і в декількох фільмах зіграв головні ролі. Всі ці фільми лідирували в прокаті.

Володимир Дружников один з найвідоміших радянських акторів дубляжу. Його голосом говорили з екрана Гойко Мітіч (серія фільмів про індіанців кіностудій соцкраїн), Жан Маре (серія про Фантомаса), Юл Бріннер ( Чудова сімка) та інші відомі іноземні актори.

Помер Володимир Дружников в Неділя 20 лютого 1994 в Москві. Похований на Троєкуровському кладовищі.


2. Визнання і нагороди

3. Творчість

3.1. Ролі в театрі

3.2. Фільмографія

  1. 1945 - Без вини винуваті - Григорій Незнамов, артист провінційного театру
  2. 1946 - Глінка
  3. 1946 - Кам'яна квітка - Данило-майстер
  4. 1947 - Сказання про землю Сибірської - Андрій Миколайович Балашов
  5. 1950 - Костянтин Заслонів - Костянтин Заслонів
  6. 1950 - Змова приречених - Марк Піно
  7. 1950 - Донецькі шахтарі - Дмитро Іванович Трофименко, конструктор
  8. 1953 - Адмірал Ушаков - Васильєв
  9. 1953 - Честь товариша
  10. 1953 - Кораблі штурмують бастіони - Васильєв
  11. 1954 - Небезпечні стежки - Василь Желудев
  12. 1955 - Стрибуха - Рябовскій
  13. 1955 - Багаття безсмертя - Джордано Бруно
  14. 1956 - Перші радощі - Цветухин
  15. 1957 - Незвичайне літо - Цветухин
  16. 1959 - Люди на мосту
  17. 1961 - Два життя - Кирило Бороздін
  18. 1962 - Кубинська новела - Гарсія
  19. 1964 - Три сестри
  20. 1965 - Гіперболоїд інженера Гаріна - Артур
  21. 1965 - Надзвичайна доручення - Неледецкій
  22. 1966 - Немає і да
  23. 1967 - Десятий крок
  24. 1968 - Таємничий монах - капітан Воронцов
  25. 1970 - Морський характер - полковник Архипов
  26. 1970 - Ватерлоо - Жерар
  27. 1971 - Офіцери - комеск
  28. 1975 - Без права на помилку - Юрій Петрович, прокурор-обвинувач
  29. 1978 - Трактир на П'ятницькій - Волохов
  30. 1982 - Гонки по вертикалі - Сергій Юрійович Обнорський
  31. 1985 - Багратіон - Сен-Пре
  32. 1985 - Танцмайданчик - Іполит Анатолійович
  33. 1989 - Візит дами - Боббі, дворецький
  34. 1989 - Приватний детектив, або Операція "Кооперація" - Пасажир літака
  35. 1991 - Глухомань - Ніканорич
  36. 1993 - Бажання любові - доктор

3.3. Озвучание мультфільмів

  1. 1981 - Таємниця третьої планети - капітан Кім

3.4. Дубляж радянських фільмів

  1. 1976 - Справжній тбілісец та інші

3.5. Дубляж іноземних фільмів


Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Дружников, Юрій Ілліч
Карпенко, Володимир Васильович
Мавродін, Володимир Васильович
Котов, Володимир Васильович
Готовцев, Володимир Васильович
Бешанов, Володимир Васильович
Гніломедов, Володимир Васильович
Попов, Володимир Васильович
Марковников, Володимир Васильович
© Усі права захищені
написати до нас