Клінтон, Джордж (музикант)

Джордж Клінтон
George Clinton
George Clinton in Centreville.jpg
Основна інформація
Дата народження

22 липня 1941 ( 1941-07-22 ) (71 рік)

Місце народження

Каннаполіс, Північна Кароліна, США

Роки активності

c 1955

Країна

Flag of the United States.svg США

Професії

співак, композитор, автор пісень, гітарист, лідер гурту, продюсер звукозапису

Жанри

фанк

Колективи

Parliament, Funkadelic

Лейбли

Capitol, Paisley Park / Warner Bros., Sony 550 Music / Epic, The C Kunspyruhzy, Shanachie

georgeclinton.com
Про кларнетист XIX в. см. Клінтон, Джордж Артур

Джордж Клінтон ( англ. George Clinton ) - афро - американський композитор, вокаліст і гітарист. Поряд з Джеймсом Брауном і Слаем Стоуном, Клінтон вважається одним із засновників музичного напряму " фанк ". В 1997 включений в Зал слави рок-н-ролу.

У 1968 році організував групу Parliament, що стала одним з найбільш популярних колективів раннього фанку. У звучанні Parliament переважали духові інструменти. В 1970 році Клінтон організував групу Funkadelic, орієнтовану на психоделічне гітарне звучання. Parliament і Funkadelic випускалися на різних лейблах і дещо відрізнялися стилістично, але за складом музикантів майже повністю збігалися.

З 1990-х Клінтон виступає і записується в супроводі колективу P-Funk All Stars.

Стилістику Клінтона зазвичай характеризують словом P-Funk. Крім власне фанку в ній сильні елементи психоделічного року, спейс-року і психоделічної соулу.

У 2004 для відеоігри Grand Theft Auto: San Andreas Клінтон озвучив діджея The Funktipus виступаючого на радіостанції Bounce FM, де серед композицій також звучить його власна пісня - "Loopzilla".


Дискографія

  • 1982 - Computer Games ( Capitol Records)
  • 1983 - You Shouldn't-Nuf Bit Fish ( Warner Bros.)
  • 1985 - Some of My Best Jokes Are Friends (Capitol Records)
  • 1986 - R & B Skeletons in the Closet (Capitol Records)
  • 1989 - The Cinderella Theory (Paisley Park Records)
  • 1993 - Hey Man, Smell My Finger (Paisley Park Records)
  • 1993 - Sample Some of Disc - Sample Some of DAT ( A & M Records)
  • 1996 - Testing Positive (A & M Records)
  • 2005 - How Late Do U Have 2BB4UR Absent? (The C Kunspyruhzy)