Кукурудза (група)

"Кукурудза" - радянська і російська блюграсс - і кантрі-рок -група, що поєднує також фолькові і блюзові мотиви. Офіційний статус отримала в 1986. Почалася історія колективу в середині 1970-х зі студентського ансамблю "Орнамент". З того далекого часу відбулося чимало змін у складі групи (всього в "Кукурудзі" грало і співало близько 30 музикантів, кожен з яких залишив у спадок групі частинку свого серця і таланту). Змінювався репертуар, і навіть музичний стиль. Почавши грати акустичну кантрі-музику, блюграсс і фолк, сьогодні група звучить більш жорстко, але при цьому зберігає власні традиції. У репертуарі "Кукурудзи" поєднуються традиційна музика в стилі кантрі і кантрі-рок, трохи блюзу і рок-н-ролу, а також свої оригінальні пісні російською мовою. У грудні 2011 року сайт московського журналу "Time Out" включив композицію "Співай, Вася!", Записану "Кукурудзою" в 1984 році, в список "100 пісень, що змінили наше життя".


Склад групи

У групі так само є ще один барабанщик і гітарист


Дискографія

  • 1986 - "Давайте співати англійською" Мелодія
  • 1986 - "Фокусник" Мелодія
  • 1992 - "Kukuruza - A Russian Country Bluegrass Band" Greene Pastures Records Inc.
  • 1993 - "Там, де сонячне світло" Solid Records
  • 1993 - "Crossing Borders" Sugar Hill Records
  • 1996 - "Нескінченна історія" LO Production
  • 1996 - "Дивак, Пташиний ринок і Фокусник" RDM Co.Ltd.
  • 1997 - "Ой, мороз, мороз" Moroz Records
  • 1997 - "КУКУРУДЗА", "Перетин Кордонів"
  • 1997 - "У Колі Друзів" MOROZ VIDEO Studio
  • 1998 - "Endless Story" Gadfly Records
  • 1999 - "Музичний Ринг" 1986р ТВ-Нева
  • 2006 - "Антологія" 1986-2006 Альфа Рекордз
  • 2010 - "Примушування до Радості" (Forced To JoY) tп Production
  • 2012 - "кукурудза - 25 років" (Дружня Зустріч) DVD MosKlip, Пу! .. Продакшн :)