Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Кінгстон, Алекс



План:


Введення

Олександра Елізабет Кінгстон ( англ. Alexandra Elizabeth Kingston ), Більш відома як Алекс Кінгстон ( англ. Alex Kingston ; 11 березня 1963 ( 19630311 ) [1], Епсом, графство Суррей, Англія, Великобританія), британська актриса. Вона найбільш відома за своїм ролям у телесеріалах " Доктор Хто "і" Швидка допомога ".


1. Біографія

Алекс Кінгстон народилася і виросла в місті Епсом, графство Суррей, Англія. Вона старша з трьох дочок м'ясника Ентоні Кінгстон. Вперше вона познайомилася з театром, коли разом зі своєю родиною приїхала на батьківщину матері в Німеччину і побачила свого дядька, актора, на сцені. [2]

Її власний акторський дебют відбувся в 5 років, коли вона зіграла ангела Гавриїла в шкільній постановці. "Мама зробила мені величезні крила, - розповідає Алекс, - а ті діти, у кого крил не було, дуже мені заздрили. Я була дуже схвильована, але потім сильно засмутилася, дізнавшись, що Гаврило насправді - чоловік"

У бажанні Кінгстон продовжувати сценічну кар'єру її підтримувала вчителька англійської мови зі школи для дівчаток в Епсон, де Алекс вчилася і часто грала головні ролі в місцевих постановках. Свою першу професійну роль Алекс отримала у віці 15 років. Вона грала Дзюдоїстка в популярному англійською телесеріалі "Grange Hill."

Після закінчення школи Алекс переїхала в Лондон, де поступила в Королівську академію драматичного мистецтва, де і познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, актором Ральфом Фаеннсом, з яким вони прожили разом 12 років. Вони одружилися в 1993, але через 4 роки розлучилися, тому що Ральф пішов від неї до іншої жінки (актрисі Франчесці Анніс, яка була старша за нього на 18 років).

Після закінчення навчання, Алекс вступила до Королівської Шекспірівську Трупу, у складі якої об'їздив всю Англію, з'являючись в таких постановках як "Багато шуму з нічого", " Король Лір "," Отелло "та інших. Вона також брала участь в постановках Бірмінгемської театральної трупи, граючи у виставах" Алхімік "," Юлій Цезар "," Бродячі гравці "," Врятований "та інших.

Граючи класичних персонажів на сцені, Алекс втілювала на британському телебаченні персонажів сучасних. На її рахунку участь в таких серіалах як "A Killing Exchange", "The Bill" "Crocodile Shoes", "The Knock" і "I Hate Christmas". Її дебют у художньому кіно відбувся в 1989 році, коли вона знялася у фільмі "Кухар, злодій, його дружина і її коханець". Потім послідували ролі в таких фільмах, як "Carrington"; "The St. Exupery Story", "Weapons of Mass Distraction" і "The Infiltrator".

Роль у телевізійному фільмі "Молл Фландерс" по класичному роману Даніеля Дефо стала переворотним подією в її житті. Ця роль сильної жінки допомогла Алекс побороти депресію, викликану розлученням з чоловіком, а також привернула увагу продюсерів серіалу " Швидка допомога ", які як раз шукали нові обличчя. Роль британського хірурга Елізабет корд зробила Алекс світовою знаменитістю і змінила її життя на краще.

У грудні 1997 Алекс познайомилася з німецьким журналістом Флоріаном Хертел, за якого вийшла заміж у 1998. 28 березня 2001 у них народилася дочка по імені Соломія Віолетта. Разом з чоловіком Алекс Кінгстон переїхала в Лос-Анджелес.


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1980 ф Дикі кішки Сент-Трініана The Wildcats of St. Trinian's школярка
1980 з Grange Hill Grange Hill Джилл Харкорт
1987 з Вбивство на біржі A Killing on the Exchange Еллен
1988 - 1995 з Чисто англійське вбивство The Bill різні ролі
1989 з Ханней Hanney Кірстен Ларссен
1989 з The Play on One Даніелла
1989 ф Кухар, злодій, його дружина і її коханець The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover Адель
1992 з Ковінгтон Крос Covington Cross Хелен
1993 тф Іноземні справи Foreign Affairs актриса
1993 з Солдат, солдат Soldier Soldier Урсула Крелінг
1994 тф Жінка вовка Woman of the Wolf жінка
1989 ф Булавка для метелики A Pin for the Butterfly
1994 з Крокодилячі черевики Crocodile Shoes Керолін Керрісон
1995 ф Каррінгтон Carrington Френсіс Партідж
1995 ф У стані ворога The Infiltrator Ганна
1996 з Стук The Knock Кетрін Робертс
1996 тф Успіхи і невдачі Молл Фландерс The Fortunes and Misfortunes of Moll Flanders Молл Фландерс
1996 ф Сент-Екзюпері Saint-Ex Шикарний гість вечірки
1997 тф Зброя масового знищення Weapons of Mass Distraction Веріті Грем
1997 - 2009 з Швидка допомога ER доктор Елізабет корд
1998 ф Круп'є Croupier Яні де Вільє
1999 ф Цей космос між нами This Space Between Us Пітернелль
2000 ф Хлопці з Ессекса Essex Boys Ліза Локк
2003 ф Королева проти Риму Boudica Боадицея
2005 тф Пригоди Посейдона The Poseidon Adventure Сюзанн Харрісон
2005 ф Народжені вітром Sweet Land Brownie
2005 з Без сліду Without a Trace Люсі Костін
2006 ф Альфа Дог Alpha Dog Тіффані Хартуніан
2007 ф Crashing Діана Фрід
2008 з Заморожування Freezing Серена Уїлсон
2008 з Ожила книга Джейн Остін Lost in Austen місіс Беннет
2008 з CSI: Місце злочину CSI: Crime Scene Investigation доктор Патрісія Елуікк
2008 - 2012 з Доктор Хто Doctor Who Рівер Сонг
2009 ф Противні речі Sordid Things Ів Манчестер
2009 з Пелюстки надії Hope Springs Еллі Лагден
2009 з Згадай, що буде FlashForward Інспектор Фіона Бенкс
2010 з Бен Гур Ben Hur Рут
2011 ф Як божевільний Like Crazy Джекі
2011 з Приватна практика Private Practice Марла Томпкінс
2011 з Будинок на околиці Marchlands Хелен Мейнард
2012 з Вгору і вниз по сходах Upstairs Downstairs доктор Бланш Моттерсхед

Примітки

  1. Person Page 18418 - www.thepeerage.com/p18418.htm. thePeerage.com. Читальний - www.webcitation.org/69Ugcrcgt з першоджерела 28 липня 2012.
  2. (Article in German) - www.echo-online.de/suedhessen/template_detail.php3?id=422895 (German). Echo-online.de. Читальний - www.webcitation.org/69UgdMJnx з першоджерела 28 липня 2012. (Недоступна посилання)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Кінгстон
Кінгстон (Онтаріо)
Кінгстон (клапан)
Кінгстон (острів Норфолк)
Кінгстон-апон-Темс
Кінгстон-апон-Халл
Чілтон, Алекс
Крістенсен, Алекс
О'Брайен, Алекс
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru