Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Ліванов, Борис Миколайович



План:


Введення

Борис Миколайович Ліванов ( 1904 - 1972) - російський радянський актор і режисер. Народний артист СРСР ( 1948). Лауреат п'яти Сталінських ( 1941, 1942, 1947, 1949, 1950) і Державної премії СРСР ( 1970).


1. Біографія

Борис Ліванов народився 25 квітня ( 8 травня) 1904 в Москві в акторській сім'ї. Навчався в 4-й Студії МХТ (педагог Н. В. Демидов). В 1924 став актором МХАТу. Творчу манеру артиста відрізняли потужний темперамент, впевнена ліплення образів, яскрава театральність. У 1950-х роках виступив як режисер

Борис Ліванов помер 22 вересня 1972. Похований в Москві на Новодівочому кладовищі (ділянка № 2). На будинку, де Ліванов жив з 1938 (вулиця Горького, нині вулиця Тверська, 6), встановлено меморіальну дошку.

Батько - Микола Олександрович Ліванов (Ізвольський), син - популярний артист Василь Ліванов.

До відома редакції: На фотографії до статті зображення не Б.Ліванова, а актора Олександра Ханова. Рекомендую замінити.


2. Визнання і нагороди


3. Творчість

3.1. Ролі в театрі


3.2. Режисерські роботи

3.3. Фільмографія

  1. 1924 - Морозко - Морозко
  2. 1924 - Чотири і п'ять (Сталеві журавлі) - Дмитро Гай
  3. 1926 - Кар'єра Спірькі Шпандиря
  4. 1927 - Кастусь Калиновський - пан Сторжінскій
  5. 1927 - Жовтень - міністр М. І. Терещенко
  6. 1928 - Золотий дзьоб - майор Тучков
  7. 1933 - Анненковщіна - отаман Анненков
  8. 1933 - Дезертир (Теплохід "П'ятирічка") - Карл Ренн
  9. 1933 - Місто під ударом - Карл Рунге
  10. 1934 - Чотири візиту Самюеля Вульфа - Дік Арроусміт
  11. 1934 - Приватне життя Петра Виноградова - Петро Виноградов
  12. 1936 - Дубровський - Володимир Андрійович Дубровський
  13. 1937 - Депутат Балтики - Михайло Макарович Бочаров
  14. 1938 - Балтійці - Віхров
  15. 1939 - Мінін і Пожарський - князь Д. М. Пожарський
  16. 1945 - Без вини винні - Григорій Львович Мурів
  17. 1946 - Глінка - цар Микола I
  18. 1946 - Світло над Росією - Маяковський (немає в титрах)
  19. 1947 - Крейсер "Варяг" - капітан В. Ф. Руднєв
  20. 1949 - Сталінградська битва - генерал К. К. Рокоссовський
  21. 1949 - Падіння Берліна - генерал К. К. Рокоссовський
  22. 1953 - Адмірал Ушаков - князь Г. А. Потемкин
  23. 1955 - Михайло Ломоносов - Михайло Ломоносов
  24. 1958 - Олеко Дундич - генерал К. К. Мамонтов
  25. 1958 - Поема про море - Генерал Федорченко
  26. 1958 - Капітан першого рангу - капітан 1 рангу Микола Лезвін
  27. 1959 - Напередодні - Микола Стахов
  28. 1960 - Мертві душі - Ноздрьов
  29. 1960 - Сліпий музикант - Максим Яценко
  30. 1965 - Загибель ескадри - адмірал Гранатов
  31. 1966 - А тепер суди - Богутовський
  32. 1968 - Ступінь ризику - вчений-лікар Михайло Сєдов
  33. 1970 - Кремлівські куранти - Антон Забєлін

4. Увічнення пам'яті Б.Н. Ліванова

  • Пам'ятна дошка Б.Н. Ліванову розташована на будинку 6 на Тверській вулиці

  • Могила Б.Н. Ліванова на Новодівичому кладовищі


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Юр'єв, Борис Миколайович
Пастухов, Борис Миколайович
Кузик, Борис Миколайович
Журавльов, Борис Миколайович
Вепрінцев, Борис Миколайович
Чичерін, Борис Миколайович
Єльцин, Борис Миколайович
Лагутін, Борис Миколайович
Миронов, Борис Миколайович
© Усі права захищені
написати до нас