Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Лінт, Дерек де


Flag of the Netherlands.svg

План:


Введення

Дерек де линт ( нід. Derek de Lint ; Рід. 17 липня 1950 в Гаазі, Нідерланди) - нідерландський актор, відомий перш за все по головній ролі Дерека Рейна в американо-канадському телесеріалі " Полтергейст: Спадщина ".


1. Біографія

Дерек де линт (справжнє ім'я Dick Hein de Lint) народився 17 липня 1950 року в Гаазі (Нідерланди). З 1970 по 1972 рік Дерек вивчав фотографію і графічний дизайн в Академії мистецтв (Kunstacademie) в Енсхеде, потім два роки навчався в Kleinkunstacademie (Амстердам) [1] [2].

У 1975 році відбувся дебют Дерека на сцені театру у постановці відомого бельгійського режисера і сценариста Хьюго Клауса. Потім Дерек зіграв у постановці "The Rocky Horror Show" режисера О'Брайна. Завдяки успіху цієї постановки на Дерека звернув уваги Пауль Верховен, який збирався знімати фільм " Помаранчевий солдат ", і запропонував йому головну роль в цьому фільмі. Але прослуховування пройшло невдало, і Дерек отримав лише невелику роль зрадника Алекса, а головну роль зіграв Рутгер Хауер [1].

У 1986 році Дерек де линт зіграв головну роль у фільмі " Напад "( нід. De Aanslag ), Який став першим нідерландським фільмом, який отримав приз Американської кіноакадемії, як кращий іноземний фільм. Фільм також отримав " Золотий глобус "і призи на міжнародному кінофестивалі в Сіетлі. Нідерландський тижневик" Viva "назвав Дерека де лінт кращим актором року [2].

Після міжнародного успіху фільму " Напад "Дерек де линт став багато зніматися в кіно і на телебаченні різних країн. В період з 1987 по 1989 рік він зіграв в 12 американських і європейських фільмах і серіалах, у тому числі в культовому фільмі Філіпа Кауфмана" Нестерпна легкість буття ". У 1988 році на екрани вийшов британський фільм" Викрадений рай ", де Дерек де линт зіграв головну роль французького філософа і богослова П'єра Абеляра. У 1991 році Дерек де линт зіграв головну роль в мінісеріалі "Опалення берег" і в 1992 році в мінісеріалі "Секрети", які були показані на російському ТБ.

У 1995 році Дерек де линт дізнався, що на студії MGM планується зйомки серіалу " Полтергейст: Спадщина ". Він зустрівся з автором ідеї цього серіалу та виконавчим продюсером Річардом Люїсом, і, після тривалої розмови з ним, отримав головну роль у серіалі - Доктора Дерека Рейна, главу Сан-Франциського будинку "Спадщини" [3]. Всього було знято 4 сезони серіалу, які були показані в багатьох країнах світу, в тому числі в Росії цей серіал транслював канал ОРТ.

У 2001 році Дерек де линт знявся в високобюджетному нідерландському фільмі "Душа вбивці" американського режисера Лоуренса Малкіна, де зіграв главу багатонаціональної фінансової корпорації. У 2006 році Дерек де линт знову зустрівся на знімальному майданчику фільму " Чорна книга "з режисером Паулем Верховень.

В даний час Дерек де линт грає Доктора Россі в популярному нідерландському серіалі " Gooische vrouwen ".


2. Особисте життя

Дружина - Доріт Йессерун, сини: Джером (нар. 1979), Мік (нар. 1981) і Оскар (нар. 1987). Старший брат - Ян Андріес, хірург-ортопед.

3. Фільмографія

  1. 1976 - Бароко / Barocco
  2. 1977 - Blindgangers - Марк
  3. 1977 - Помаранчевий солдат / Soldaat van Oranje / Soldier of Orange - Алекс
  4. 1978 - Kant aan m'n broek! (Телесеріал) - Lt. Chamiroux
  5. 1978 - Uit de wereld van Guy de Maupassant: De vlieg
  6. 1979 - Kort Amerikaans - Erik van Poelgeest, головна роль
  7. 1979 - De grens
  8. 1979 - Dat moet toch kunnen
  9. 1979 - Привіт, доктор / Dag Dokter - Theo van Delft
  10. 1980 - Щаслива зірка / The Lucky Star - лейтенант Штайнер
  11. 1981 - Come-Back - один Мері
  12. 1982 - Холодні озера смерті / Van de koele meren des doods - Ritsaart
  13. 1983-1984 - Herenstraat 10 (телесеріал) - Karel van Laar
  14. 1983 - Dolly Dots - Maarten Flick
  15. 1983 - Питання життя і смерті / Een zaak van leven of dood - Jack de Graaf
  16. 1984 - Бастилія / Bastille - Paul de Wit / Nathan Blum, головна роль
  17. 1984 - Вільгельм Оранський / Willem van Oranje - Hendrik II van Frankrijk
  18. 1985 - Мата Харі / Mata Hari - пасажир потяга
  19. 1985 - Slippers - Rob
  20. 1986 - Напад / De Aanslag - Антон Стейнвік, головна роль
  21. 1986-1987 - Dossier Verhulst (телесеріал) - Eric Hoogland (12 серій)
  22. 1987 - Троє чоловіків і дитина / 3 Men and a Baby - Ян Клопатц
  23. 1987 - Щоденник старого джентльмена / Dagboek van een oude dwaas - Філіп
  24. 1987 - Туш / Mascara - Кріс Брайн
  25. 1988 - Великий втеча II: нерозказана історія / The Great Escape II: The Untold Story - Др. Тост
  26. 1988 - Викрадений рай / Stealing Heaven - П'єр Абеляр, філософ і богослов, головна роль
  27. 1988 - Нестерпна легкість буття / The Unbearable Lightness of Being - Франц
  28. 1989-1990 - Китайський берег / China Beach (телесеріал) - Доктор Жерар Бернард (9 серій)
  29. 1989 - Вільний француз / The Free Frenchman - Бертран де Роже, головна роль
  30. 1989 - Ритуали / Rituelen - Інні Вінтроп, головна роль
  31. 1990 - Згорілі мости / Burning Bridges - Гус Морган
  32. 1990 - Нескінченна гра / The Endless Game - Абрамов
  33. 1991 - Опалення берег / The Burning Shore - Лоцар де ла Рей, головна роль
  34. 1992 - Джудіт Крайнтц. Секрети / Judith Krantz's "Secrets" (мінісеріал) - Поль Родье, головна роль
  35. 1993 - Подвійний обман / Remember - Шарль Деверо
  36. 1993 - Енджі / Angie - Peter Koudbier
  37. 1993 - Громадянські війни / Civil Wars
  38. 1993 - Venti dal Sud - Петер
  39. 1994 - Адвокат Перрі Мейсон / A Perry Mason Mystery: The Case of the Lethal Lifestyle (телесеріал) - Доктор Естес (1 серія)
  40. 1994 - Поліція Нью-Йорка / NYPD Blue (телесеріал) - Серж (1 серія)
  41. 1994 - Pointman - Якоб Разак
  42. 1995 - Всі люди смертні / All Men Are Mortal - Бертус
  43. 1995 - Віват, королево / Lang leve de koningin - Боб Хок, гросмейстер, батько Сари
  44. 1995 - Affair play - Алекс Вітсен, головна роль
  45. 1995 - Eindeloos leven: Oude botten breken niet - бургомістр
  46. 1996 - Маленькі наїзники / The Little Riders - Дірк Петерсен
  47. 1997 - Людина, який змушував ревнувати мужів / The Man Who Made Husbands Jealous - Роберто Ранальдіні
  48. 1998 - Зіткнення з безоднею / Deep Impact - Тео Ван Сертема, вчений
  49. 1995-1999 - Полтергейст: Спадщина / Poltergeist: The Legacy - Доктор Дерек Рейн, головна роль
  50. 2000 - The Artist's Circle
  51. 1999-2000 - За межею можливого / The Outer Limits (телесеріал) - Карл (2 серії)
  52. 2001 - Том і Томас / Tom & Thomas - Мр. Банкрофт
  53. 2001 - Марновірство / Superstition - Алессандро Сенсі
  54. 2001 - Моя любов мій парасольку / Mon amour mon parapluie - Трамп
  55. 2001 - Душа вбивці / Soul Assassin - Карл Юргенсон
  56. 2002 - The Big Charade - Влад
  57. 2002 - Alias ​​- Gerard Cuvee
  58. 2002 - Пані міністр / Mevrouw de minister (мінісеріал) - прем'єр-міністр Штааль
  59. 2003 - Baantjer - Джордж ван Баарія
  60. 2003 - Veritas: The Quest
  61. 2004 - Дуня і Дезі / Dunya en Desie - Мр. Говерса
  62. 2004 - Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service - Доктор Стівен Браєр
  63. 2005 - Into the West - святий отець Ноббіс
  64. 2005 - The L Word - Манфред Феррер
  65. 2006 - Коли дзвонить незнайомець / When a Stranger Calls - Др. Мандракіс
  66. 2006 - Місячна серенада / Moonlight Serenade - Теренс Хілл
  67. 2008 - Лист для короля / De brief voor de koning - Король Дагонаут
  68. 2008 - Дедлайн / Deadline (телесеріал) - Роджен Ланкхорст (12 серій)
  69. 2006 - Чорна книга / Zwartboek - герб Куіперс
  70. 2005-2009 - Gooische vrouwen - Доктор Россі

Примітки

  1. 1 2 Harry Hosman. "In Kort Amerikaans bijna voortdurend in beeld" / "KRO Magazine", жовтень, 1979 року
  2. 1 2 Інтерв'ю з Дереком де лінт / "Playboy Nederland", лютий 1986
  3. Poltergeist: the Legacy BBS BULLETIN BOARD

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Дерек, Бо
Дерек, Джон
Уолкотт, Дерек
Джармен, Дерек
Бартон, Дерек Харолд Річард
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru