Лінія (група)

Лінія - московська рок -група, що утворилася в 2001 році. Остаточне музичне світогляд і стилістика колективу сформувалася в 2005 році.


1. Історія

Влітку 2005 р. група записує ЕР "Не шкодуючи ні про що", і проводить серію успішних концертів у різних містах Росії. У травні 2006 р., з метою зробити звучання колективу більш щільним і різноманітним, до групи приєднався другий гітарист Кирило Фендер, і вже вп'ятьох "Лінія" приступила до активних репетицій. Багато композиції були переаранжіровани, стало з'являтися багато нових пісень, нарешті став вимальовуватися повноцінний дебютний альбом колективу. Восени "Лінія" стає фіналістом церемонії RAMP 2006 в номінації "Хіт року" з піснею "Без Тебе". Група розпочала новий концертний сезон і приступила до запису синглу, напередодні роботи над першим повноцінним альбомом.

Після синглу "Розкриваючи Вікна" (грудень 2006 р.), навесні 2007 року на лейблі "Капкан Records" виходить альбом "Два Серця Два Вогню". Спільно з групою записом і зведенням альбому займався Олексій HarDrum, відомий своїми роботами з ТаТу, Ліндою, Алсу, Tracktor Bowling, Smash!! та іншими іменитими виконавцями.

Влітку 2007 року гурт покидає вокаліст Юрій Воронцов, на зміну йому приходить Василь Писаренко. Після чого був знятий перший постановочний кліп на пісню "Останній День". Група має вельми позитивний досвід виступів на одній сцені із західними групами першої величини: Aiden (USA), Funeral For A Friend (UK), Underoath (USA).

14 лютого 2011 в офіційній групі під "ВКонтакте" Дмитро Дружков заявив, що група Лінія припиняє своє існування. Після прощального концерту 27.02 група перестала існувати.


2. Дискографія

  • Демо альбом "Демо" ( 2001)
  • Демо альбом "Демо" ( 2005)
  • ЕР "Не шкодуючи ні про що" ( 2006)
  • Сингл "Розкриваючи вікна" ( 2006)
  • Альбом "Два серця два вогню" ( 2007)
  • Сингл "Між нами" ( 2008)
  • Альбом " Відображення "( 2010)
  • Сингл "Нас стало менше" ( 2013)

3. Відеографія

  • Без тебе (весна 2006)
  • Залишайся (весна 2006)
  • Останній день (осінь 2007)
  • Прощай, прощай (зима 2008)