Муссоліні, Алессандра

Алессандра Муссоліні ( італ. Alessandra Mussolini ; Рід. 30 грудня 1962 ( 19621230 ) , Рим) - італійський консервативний політик, відома своїми ексцентричними заявами. Член Італійського1992) та Європейського2003) парламентів, засновниця неофашистської партії "Соціальна ініціатива". Племінниця Софії Лорен, внучка Беніто Муссоліні.


1. Особисте життя

Алессандра Муссоліні народилася в Римі. Дочка Анни-Марії Шиколоне (з Поццуолі, Неаполь) та Романо Муссоліні, четвертого сина фашистського диктатора Беніто МуссолініФорлі, Емілія-Романья). Актриса Софія Лорен - її тітка.

З 1976 по 1980 рік навчалася в Американській закордонної школі в Римі. В 1986 закінчила Університет Ріміні, отримавши звання магістра кіноменеджмента.

28 жовтня 1989 Алессандра вийшла заміж за офіцера митної поліції Мауро Флориани [1]. У них троє дітей: Катерина, Кларисса і Романо, названий на честь діда. Вона близько року боролася за те, щоб трьом її дітям дозволили носити прізвище Муссоліні [2]. Вона неодноразово заявляла, що пишається своїм знаменитим родичем, але в даному випадку відстоювала не стільки честь діда, скільки свої права як жінки. Алессандро вдалося домогтися свого, однак процес виявився довгим, виснажливим і досить дорогим.

Мало хто може дозволити собі захищати свої права подібним чином

- Зазначила Муссоліні

У молодості за підтримки тітки намагалася стати актрисою, знялася в епізодичній ролі в картині "Особливий день", відзначеної в 1977 " Оскара "за кращий іноземний фільм. Працювала фотомоделлю [3], співпрацювала з журналом Playboy і з'являлася на обкладинках італійського (серпень 1983) та німецького (листопад 1983) випусків [4] [5]. В 1982 Муссоліні випустила альбом поп-музики романтичних пісень під назвою Amore на Alfa Records, альбом був випущений тільки в Японії і з тих пір став колекційною рідкістю [6].


2. Політична кар'єра

В 1992 перемкнула свою увагу на політику, перемігши на виборах в парламент від партії " Національний альянс ". В 2003 заснувала власну партію "Соціальна ініціатива", яка не проіснувала і трьох років. В даний час примикає до альянсу правих партій Сільвіо Берлусконі.

У листопаді 2007 багато шуму наробило заяву Муссоліні про те, що всі румуни - злочинці. Воно призвело до розпаду в Європарламенті націоналістичної коаліції "Ідентичність, традиція, суверенітет", членом якої була Муссоліні [7].


3. Фільмографія

  • Білий, червоний і ... (1972)
  • A Special Day (1977)
  • Il Caso Pupetta Maresca (1982)
  • Il Tassinaro (1983)
  • Qualcosa di biondo (1984)
  • The Assisi Underground (1985)
  • Ferragosto OK (1986)
  • Noi uomini duri (1987)
  • Vincere per vincere (1988)
  • Sabato, domenica e luned (1990)
  • Ha-Derech L'Ein Harod (1990)

Примітки

  1. "Chronicle" - query.nytimes.com / gst / fullpage.html? res = 9F02E7DD1531F936A25752C1A962958260 by Nadine Brozan, The New York Times, 15 November 1994.
  2. Муссоліні знову відстоює право на прізвище - www.italynews.ru/material_1645.html
  3. Jan Repa. "Italy's post-fascists to regroup" - news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3382151.stm, BBC News (9 January 2004).
  4. Playboy Italy - Covers of 1983 - www.pbcovers.com/pbcovers.php?c=it&y=1983&cover=it_198308, PBCovers.com (August 1983).
  5. Playboy Germany - Covers of 1983 - www.pbcovers.com/pbcovers.php?c=de&y=1983&cover=de_198311, PBCovers.com (November 1983).
  6. Alessandra Mussolini - Amore (1982) - www.orrorea33giri.com/2007/04/alessandra-mussolini-amore-1982.html, Orrore a 33 Giri.com (13 April 2007).
  7. Xenophobia destroys EU's ultra-rightwing MEP group | World news | The Guardian - www.guardian.co.uk/world/2007/nov/15/eu.thefarright