Неш, Грем

Грем Вільям Неш ( англ. Graham William Nash ; 2 лютого 1942, Блекпул, Ланкашир) - англійська автор-виконавець пісень, відомий за свій тенор-вокал, а також за свою участь в групі британського вторгнення The Hollies та фолк-рок супергрупи Crosby, Stills, Nash & Young. Неш двічі був включений в Зал слави рок-н-ролу, в 1997 році в складі Crosby, Stills, Nash, і в 2010 році в складі Hollies. [1] [2]

У 2010 році, на Неш був нагороджений орденом Британської імперії (OBE) досягнення в музичній та благодійної сферах діяльності. [3]


1. Сольна дискографія

  • Songs for Beginners, Atlantic 1971, US # 15
  • Wild Tales, Atlantic 1973, US # 34
  • Earth & Sky, EMI 1980, US # 117
  • Innocent Eyes, Atlantic 1986, US # 136
  • Songs for Survivors, Artemis 2002
  • Reflections, Rhino 2009

1.1. Сотруднічесто з іншими групами

  • Eklektikos Live (2005) - "Our House"
  • Francesco Lucarelli - Find The Light (Route61 2010) - Неш співає і грає на губній гармоніці на "Mr. Sunshine"

2. Бібліографія

  • Eye to Eye: Photographs by Graham Nash (Неш і Гарретт Уайт, 2004)
  • Off The Record: Songwriters on Songwriting (2002)
  • Love, Graham Nash (Legacy Editions 2009)

Примітки

  1. The Rock and Roll Hall of Fame and Museum - www.rockhall.com/inductees/inductee-list/
  2. Rock and Roll Hall of Fame: Inductees - www.rockhall.com/induction2010/ # TheHollies
  3. Додаток № 59446, стор 24 - www.london-gazette.co.uk/issues/59446/supplements/24 (Англ.) / / London Gazette: газета. - L. - В. 59446. - № 59446. - С. 24.