Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Платонов, Борис Вікторович



План:


Введення

Борис Вікторович Платонов ( 1903 - 1967) - білоруський, радянський актор театру і кіно, педагог. Народний артист СРСР ( 1948). Член КПРС С 1953.


1. Біографія

Борис Платонов народився 24 липня ( 6 серпня) 1903 року в Мінську.

З 1922 в Білоруському театрі ім.Я. Купали (Мінськ). До цього часу працював у різних театрах Мінська.

Актор від бога: яскравий, темпераментний, з блискучим даром перевтілення. Персонажі в його виконанні: окрилений, романтичний Ромео ("Ромео і Джульєтта" В. Шекспіра); остросатірічний Зелкін ("Хто сміється останнім" К. Кропиви); розумна, саркастичний Езоп ("Лисиця і виноград" Г. Фігейредо); пихатий пан Биковський ("Павлинка" Я. Купали); закоханий у мистецтво Нароков ( "Таланти і шанувальники" А. Н. Островського); Федя Протасов ( "Живий труп" Л. Н. Толстого); Петро ("Останні" М. Горького) - увійшли в класику білоруського театру.

В 1961 - 1963 роках був художнім керівником театру. [1] Також Борис Платонов виступав на радіо, займався викладацькою діяльністю.

Борис Платонов був депутатом НД Білоруської РСР 5-6 скликань.

Помер Борис Платонов 15 лютого 1967. Похований у Мінську на Східному (Московському) кладовищі.


2. Пам'ять

Про Бориса Платонове в 1965 знятий документальний фільм "Думки і образи".

3. Нагороди та досягнення


4. Фільмографія

  1. 1927 - Кастусь Калиновський
  2. 1952 - Павлинка
  3. 1953 - Співають жайворонки
  4. 1954 - Хто сміється останнім?
  5. 1965 - Улюблена

5. Вистави


Примітки

  1. 1 2 3 4 Велика Радянська Енциклопедія. Гол. ред. А. М. Прохоров, 3-е изд. Т. 20. Плата - Проб. 1975. 608 стр., іл.; 21 л. іл. і карт.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Савінков, Борис Вікторович
Сапунов, Борис Вікторович
Александров, Борис Вікторович
Шергін, Борис Вікторович
Раушенбах, Борис Вікторович
Томашевський, Борис Вікторович
Платонов, Володимир Михайлович
Платонов, Андрій Платонович
Платонов, Сергій Федорович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru