Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Сафонова, Олена Всеволодівна



План:


Введення

Олена Всеволодівна Сафонова (нар. 14 червня 1956, Ленінград, РРФСР, СРСР) - радянська і російська кіноактриса, заслужена артистка Росії (2011) [1].


1. Біографія

Народилася в Ленінграді, в родині відомого актора Всеволода Сафонова та режисера "Мосфільму" Валерії Рубльової. У 1973 році закінчила Московську школу № 37.

Два роки провчилася у ВДІКу. В 1981 закінчила Ленінградський інститут театру, музики і кінематографії (курс Р. С. Агамірзяна). У тому ж році стала актрисою Театру імені В. Ф. Коміссаржевської. Дебютувала у кіно роллю Люби у фільмі " Шукаю мою долю "( 1974).

З 1986 - актриса кіностудії " Мосфільм ". З 1992 по 1997 роки працювала під Франції і в Росії. В даний час проживає в Москві.


2. Творчість

На початку творчої діяльності один сезон прослужила в Театрі ім.Коміcсаржевской.

З 1974 активно знімається в кіно. Перша головна роль в кіно - роль Соломії Крушельницької у біографічній картині " Повернення Батерфляй "( 1983). Широку популярність Сафонової принесла роль Ольги у фільмі " Зимова вишня "( 1985), за яку вона отримала свою першу нагороду.

Під час проживання у Франції знялася в п'яти французьких фільмах, проте не отримала такої популярності, як у Росії. Після повернення в Росію в 1997 знову повернулася в театр і в 1999 отримала головну російську театральну премію "Чайка".

Основна акторська тема Сафонової - сильна жінка в ситуації вибору між особистим щастям і емансипованим існуванням. Подібні образи зіграні Сафонової у фільмах " Зимова вишня "," Принцеса на бобах "," Президент і його жінка "та ін


2.1. Сімейний стан

У 1992 році вийшла заміж за французького актора Самюеля Лабарт ( фр. Samuel Labarthe ), З яким познайомилася на зйомках фільму "Аккомпаніаторша" ( 1992), і переїхала у Францію. У 1997 році розлучилася з чоловіком і повернулася в Росію.

Сини - Олександр та Іван. Молодший син Олександр живе з батьком у Франції.


3. Нагороди

  • Краща актриса року за опитуванням журналу "Радянський екран" за роль Ольги у фільмі " Зимова вишня "( 1985).
  • Лауреат Всесоюзного кінофестивалю в номінації "Премії за кращі акторські роботи" ( 1986).
  • Премія " Давид ді Донателло "в номінації" Краща актриса "за роль Ганни у фільмі" Очі чорні "( 1988) [2]
  • Премія "Кіношок" в номінації "Призи за кращі ролі" ( 1996).
  • Премія "Ніка" в номінації "Краща актриса" за головну роль у фільмі "Президент і його жінка" (1996).
  • Премія " Чайка "за роль Поліни в комедії" Плачу вперед! "( 1999).
  • Заслужена артистка Росії ( 2011) - за заслуги в області кінематографічного мистецтва [1]

4. Фільмографія

  1. 1974 - Шукаю мою долю - Люба
  2. 1976 - Поле перейти
  3. 1976 - Мелодії білої ночі
  4. 1977 - Сім'я Зацепіних
  5. 1981 - Всім - спасибі! - Актриса
  6. 1982 - Повернення Батерфляй - Соломія Крушельницька
  7. 1982 - Голос - дублерка Світла
  8. 1983 - Двоє під однією парасолькою - Оля
  9. 1984 - Інфанти
  10. 1984 - Менший серед братів
  11. 1985 - Коли стають дорослими
  12. 1985 - Таємниця землі
  13. 1985 - Чужий дзвінок
  14. 1985 - Зимова вишня - Ольга
  15. 1985 - Софія Ковалевська - Софія Ковалевська
  16. 1986 - Очна ставка
  17. 1986 - Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Двадцяте століття починається - леді Хільда ​​Трелоні Хоуп
  18. 1987 - Де знаходиться нофелет? - Алла
  19. 1987 - Клініка (Консультант по епосі)
  20. 1987 - Обранець долі - Дама
  21. 1987 - Філер
  22. 1987 - Очі чорні - Анна Сергіївна, дружина губернатора
  23. 1988 - Щасливчик
  24. 1988 - Продовження роду
  25. 1989 - Катала
  26. 1989 - Філіп Траум / Хроніка Сатани-молодшого - Мати Ніколауса
  27. 1989 - Утамуй моя печалі
  28. 1990 - Зимова вишня - 2 - Ольга
  29. 1990 - Таксі-блюз - Ніна, дружина Льоші
  30. 1991 - Метелики - Вона
  31. 1992 - Аккомпаніаторша (L'accompagnatrice) - Irene Brice
  32. 1993 - Вітер зі сходу / Vent d'est ( Франція) - Принцеса Ліхтенштейну
  33. 1994 - La Piste du tlgraphe (Франція) - Lisa Alling
  34. 1994 - Мадемуазель О. (Франція - Росія) - мати Володі
  35. 1995 - Зимова вишня - 3 - Ольга
  36. 1995 - Музика для грудня
  37. 1996 - President і його жінка - Віра
  38. 1997 - Принцеса на бобах - Ніна Шереметьєва
  39. 1997 - Історія про Ричарда, мілорде і прекрасну Жар-птицю - епізод
  40. 1998 - Аліса - Ірина
  41. 1999 - Шанувальник - Олександра Михайлівна, мама Олени
  42. 1999 - Жіноча власність - Єлизавета Камінська
  43. 2000 - Чорна кімната (грейпфрутового сік)
  44. 2000 - Імперія під ударом - велика княгиня
  45. 2000 - Il Cielo cade ( Італія) - Maja
  46. 2002 - Віліс - Вчитель балетних танців
  47. 2002 - Don Matteo (Італія) - Irina Platt
  48. 2003 - Пан або пропав - Іоанна Поланскі
  49. 2003 - Next-2 - Віннер
  50. 2005 - Принцеса і жебрак - дружина генерала Прохорова
  51. 2006 - Заєць над безоднею - Єлизавета II, королева Англії
  52. 2006 - Ви не залишите мене
  53. 2006 - Гра слів.Перекладачка олігарха - Марина
  54. 2006 - Петя Чудовий
  55. 2007 - Атлантида - Антоніна, економка в будинку Андрєєвих
  56. 2008 - Бєляєв
  57. 2009 - Як же бути серцю - Ельвіра Олександрівна, мати Каті
  58. 2008 - Мій осінній блюз - Ольга
  59. 2009 - Какраки - Олена Володимирівна
  60. 2009 - Журов - Люсьєна Манжура
  61. 2009 - Карусель - мати Андрія
  62. 2009 - Чоловік у домі - Надія, мати Ірини
  63. 2010 - Як же бути серцю 2 - Ельвіра, мати Каті
  64. 2011 - Новини - Регіна Аркадіївна Новикова, замдиректора "Шостого каналу"
  65. 2011 - Відкрийте, це я! - Неллі Негродова
  66. 2011 - А щастя десь поруч - Лора Анатоліївна
  67. 2011 - Час для двох - матір Альони
  68. 2011 - Кульбаба (фільм)
  69. 2011 - Свати 5 - мачуха Берковича
  70. 2012 - Щоденник доктора Зайцевої - Софія Андріївна, мати Сашка

Примітки

  1. 1 2 УКАЗ Президента РФ від 12.06.2011 N 794 - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1560667
  2. Сайт премії Давид Ді Донателло (англ.) - www.daviddidonatello.it/english/cercavincitori3.php?idsoggetto=526&annovinci=1988

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Санаєва, Олена Всеволодівна
Шенгелая, Аріадна Всеволодівна
Зайцева, Ганна Всеволодівна
Келдиш, Людмила Всеволодівна
Мурзаева, Ірина Всеволодівна
Лермонтова, Юлія Всеволодівна
Олена
Папарізу, Олена
Чаушеску, Олена
© Усі права захищені
написати до нас